..Lönen är ett minne blott..


JahaJa..då var man pank igen då.. har precis betalat mina räkningar..trist.. :S

 Av någon anledning så verkade jag tro att denna månad hade fler dagar än den har..eller någonsinn har haft (?!) vet inte hur jag tänkte där..? antagligen inte alls.. hur som helst var dom inte betalda.. (tur att dom flesta och viktigaste räkningarna dras via autogiro)..men nu är dom det iaf.. en dag försent.. men det lär juh inte vara hela världen?





Använde min nya bankdosa för första gången.. har dragit mej för att göra det, då det verkat så mycket krångligare än engångskoderna jag alltid använt mej av förut..men idag hade jag inget val då skrapkorten slutat fungera..


Betyget blir: ..trumvirvel.. 5 toast av 5 möjliga.. ;D


Är grymt imponerad över hur smidigt det faktiskt var.. :)
Puss & Kram

..Så mycket bättre..

Såg ett avsnitt av "Så mycket bättre" för första gången idag..programmet hade premiär förra veckan, så detta var alltså avsnitt nummer två.

Programmet går ut på att Sju folkkära artister ska, under en vecka bo tillsammans och lära känna varandra. I varje program är en av artisterna "huvudperson", han eller hon bestämmer hela dagens upplägg med olika aktiviteter och utflykter. Dom andra artisterna tolkar och gör hyllningssånger under dagen till dagens "huvudpersons" ära..vilket ibland blir...
Så mycket bättre... :)



..Petter, Christer Sandelin, Plura, Lill-Babs, September, Di Leva och Lasse Berghagen..



Hur som helst.. tycker det var grymt kul att se och höra hur alla gjorde sina egna tolkningar av några av Di Levas (som var dagens "huvudperson") mest kända låtar..


Bäst gillade jag Petters version av "Dansa din Djävul" särskillt med inledningsfrasen:
"Kära Thomas är du redo för lite dunka dunka? " :D


Detta är ett program jag troligtvis kommer fortsätta kolla på om jag har möjlighet.. :)


Puss & Kram.


..Evighetsprojekt..


Åhh.. blir så frustrerad.. har så många "måsten" men "hinner" aldrig med dom.. iof har To-Do-listan minskat drastiskt den senaste tiden..men trots det känns ett "slutresultat" låååångt borta.. det kommer väl aldrig ta "slut" på saker att göra eller bli klart, om det finns något som heter så..? det vill man nog inte heller.. inte jag iaf..tycker om att ha en massa mindre projekt på gång.. :) 

MEN..vore skönt om några av mina större projekt skulle kunna bli klara..så som ommålning av diverse möbler, tapetsering osv. så jag skulle kunna luta mej tillbaka och känna mej nöjd för ett tag..

för det är fruktansvärt frustrerande och stressande att alltid känna när man kommer hem åtta på kvällen att man aldrig kan slappna av utan alltid har en massa saker hängandes över sig.. vissa av projekten blir jag påmind om dagligen.. samtidigt som jag vet att jag varken har tid eller möjlighet att fixa några av dom halv nio på kvällen och inne i lägenheten..så får nog ringa hit min livlina.. käraste pappa.. :)


Men ikväll tänker jag varken lägga tid eller energi på några projekt..utan njuta av kvällen precis som den är.. :)


Ha en fin kväll!
.Puss & Kram. 


 

..Nytta förenat med nöje, eller något liknande..


Har haft en riktigt skön dag idag.. började jobba vid 10.00.. fram till halv ett var mitt projekt: Tillbehörsbutiken!Det sista skulle fixas, innan avstämmningsmötet vid halv ett.. blev lite små stressigt mot slutet.. men det gick, och bra blev det! Fick bra betyg så nu kan vi vara nöjda och gå vidare och njuta av slutresultatet.. ;)

Efter mötet som var slut efter mindre än 30 minuter..ägnade jag mina sista två timmar till att försöka göra klart projekt nummer två: rullbordkompakten.. gick sådär..har inte så mkt mer att säga än att det blir till fortsätta imorgon..

Tog mej direkt från jobbet ner på stan för att träffa Åsa för lunch och uppdatering.. :) gick och åt mat på Vero.. jättemysigt..Absolut dagens höjdpunkt (!) :D

Blev en liten tur på stan efter det..köpte lite behöver ha-saker..även kallat förbrukningssaker...ganska tråkigt faktiskt.. men väldigt behövligt (!)  

Sen har det diskats, pratats i telefon, fixat lite i allmänhet här hemma.. inte alltför upphetsande.. men också behövligt.. :)


Roligare än så blir det inte idag.. :)

Godnatt <3

 

..Dagen i ord..



.Sovmorgon-Frukost på sängen-Film-Är lika med ny tradition-Diska-Matlagning-Storkok-

Lasagne-Och-Tacos-Middag-Matlådor i drivor-Me like-Yatzy-Nytt rekord-321 poäng-

Jag är grym-(!)-Daniel åker hem-Mindre kul-Hämtat bilen-Gubbjävel-Ringt Lillasyster-

Inget svar-TV-Arga Snickaren-Bloggat-Grey´s Anatomy-Fortsätta sy-Filosoferar mycket-

Beslutsångest
-Hjälp-Sova snart-Jobb imorgon-Over and out.

..En mindre bra dag..


Mådde inte helt bra när jag vaknade idag.. :S så det tog lååång tid för mej att komma upp.. efter att ha fått i mej lite frukost.. blev det en långpromenad.. på vägen hem, tyckte jag lite synd om mej själv och gick in på hagahallen och köpte två nya inredningstidningar och en påse Riesen.. :)

Sen efter att ha lagat och ätit mat kröp jag upp i soffan och bara njööt av mina inköp.. :)









Inbillar mej själv att det faktiskt fick mej att må lite bättre.. har även pratat i telefon med Sara.. ett lååångt samtal blev det..fick mej att må ännu lite bättre.. :)

Kände mej så pigg att jag bestämde mej för att ta tag i vardagsrumsgardinerna, som jag inte hann med förra veckan..så nu är dom nästan färdigsydda.. :D

Har även fått prova på läraryrket lite grann genom att läsa igenom och rätta en 14-sidors uppsats som Daniel ska lämna in imorgon..(Jo han har varit här hela dagen idag också..fast knappt märkbart då har varit tvungen att plugga.. ;)...) Kom fram till följande: Jag saknar inte skolan.. inte ens lite.. ;)

NU väntar sängen.. :)

Sov gott. :)

..Lite shopping/sällskap..


Har fått rätt mycket gjort idag..känns det som iaf..?! morgonen började med läkarbesök.. efter tio minuter var jag klar..så sjuk var jag inte.. ;)

Sen har det handlas..(!) kul att man knappt hinner få in lönen innan den är borta..(!) var först ner på stan en sväng och fixade lite små saker...sen åkte vi ut till IKEA och köpte lite små saker även där.. blir alltid mer än man har tänkt sig! :D

Efter det skulle det handlas mat, sagt och gjort.. en halvtimme senare packade vi in två välfyllda kassar i bilen.. nu började det bli lite små bråttom, skulle nämligen iväg till Elina för lite mys med tjejerna och Finalavsnittet av "Lite sällskap".. :)

Tänkte juh att det skulle gå snabbt och smidigt på Ica, så valde självscanningen, självklart blev det ju avstämmning..typiskt.. därav förseningen.. så när vi kom hem stod Tess redan och väntade..så det blev till att hoppa ur ena Saaben och in i nästa.. ;) så fick lämna stackars Daniel med alla saker..men han förlät mej.. :)



..Denna bild är helt och hållet stulen från Elinas Facebook..


Resten av kvällen spenderades alltså med följande fina flickor: Elina, Sara, Martina och Tess och fylldes med jordgubbssaft och goda kakor..(som var en liten minut för gräddade..haha.. internt skämt.. ;) .. ) samt massa mys, prat och skratt.. lovely.. :)



..Kärlek..




..Lite av mycket..


Igår var juh en verkligen en riktig slödag.. låg verkligen i sängen HELA dagen..och det är inget skämt.. började dagen med frukost i sängen och en film.. sen kändes det som vi (Jag och Daniel) lika bra kunde fortsätta.. så det blev en följd av Tvilightfilmerna.. alla tre..under tiden hade vi hunnit betat av både "lunch" (den bestod av kanelbullar och mjölk) ;) och så småningom middag.. sen blev det en paus..förflyttade oss till soffan i vardagsrummet istället.. blev Yatzy.. och film (i bakgrunden).. några timmar senare var det dags att sova.. och film..DET kan man kalla film-maraton mina damer och herrar.. :D


Så.. idag bestämde vi oss för att vara lite mindre lata.. så började dagen med frukost (vid matbordet!) sen en långpromenad.. skönt.. men lite kallt..burr..


På vägen hem var vi och handlade lite mat för att sen gå hem och göra ett gäng pannkakor..yummie va smarrigt det var! (Lyckades vända en i luften!) Det ni.. ;)

I övrigt har vi spelat en massa omgångar Yatzy även idag.. Daniel ville ha revanch..och det fick han..NOT.. vann väl sisådär..låt mej tänka.. ALLA gånger.. ;D




..Mitt rekord just nu är: 316 poäng.. :) (Observera Att jag har fått Yatzy varje gång!) ;P


Har även suttit och lusläst en massa inredningsmagasin.. mina tavellister behöver göras om, så letade lite inspiration.. och hittade det..så nu ska här göras om (!)  :D

Skulle även ha en spakväll var tanken.. kom så långt att jag klippte Daniel.. så från och med nu så har han ny frisyr..jättefint! sen gjorde jag manikyr och pedikyr på mej själv.. och målade om naglarna till en ny och lite mer höstig nyans.. :)


Åhh.. just ja.. sötaste Tess ringde idag.. hur söt är inte hon då?! Dom hade tydligen delat ut Kulla lampor (storlek: liten) till personalen på jobbet idag (som var kvalitetsstoppade) och då tog hon en åt mej.. så nu gick mitt lampproblem från två lampor som saknas till en.. Tack snälla söta Tess för att du tänkte på mej.. <3


Nu är det dags att sova! 
Puss åh Godnatt. 



..I sängen tillsammans med Edward & Jakob..


Man vet att man är långledig när man har tid att spendera en hel dag i sängen med att ha twillight marathon.. :D

Är full av förväntan då alla pratat så gott om dessa filmer.. för er som undrar.. jo det är sant.. jag har inte sett filmerna än..och JA.. jag vet att jag kanske är den enda på hela jordklotet som inte har gjort det..(vissa har hunnit med att se dom ett antal gånger!) men..som man brukar säga.. bättre sent än aldrig..? ;)


Hade tv:n på i bakgrunden häromdagen..det var Oprah-time..och just det programmet var tillägnat alla som totalförälskat sig i Twillight och dess rollfigurer... helt galet.. några mammor hade skapat en grupp som hette Twilmums eller ngt liknande, dom sågs en till två dagar i veckan för att kolla på några av deras favorit scener ur filmerna.. disskutera filmerna i allmänhet.. eller fotograferas tillsammans med någon av deras älsklingar Edward eller Jakob på röda mattan..jo, det är sant.. dom hade gjort pappfigurer (sådana dom har på biografer) av dom båda idolerna i skalenlig storlek.. så där stod dom i deras "Twillightrum" och posade tillsammans med en bit pappkartong.. (!) :D  riktigt så entusiastisk  har jag svårt att tro att jag blir.. men vem vet. ;)





Nä.. nu är det dags att gå till sängs med dom omtalade och eftertraktade "flick"-idolerna.. ;)


.Kärlek.

..Positiv är det nya negativ..


Okej.. jag vet att jag har varit liiite sur och bitter den senaste tiden..(Går numera under namnet Sandra BF (Bitterfittan) Wallberg).. och tro mej, det är varken kul eller hälsosamt.. så jag har bestämt mej... att från och med imorgon..(förhoppningsvis redan klockan 9.00) annars vid 17.00 tiden i samband med att jag stämplar ut för att gå på..inte 1..utan 6-dagars ledigt..ska jag försöka ändra på mej och mitt beteende..

Dessa kommande lediga dagar ska jag göra precis vad som faller mej in och må-bra-saker..(tänker inte planera en minut)..detta tillsammans med en massa fina vänner.. :)


Tror denna ledighet är mer än behövlig.. har varit sjukt mycket på jobbet den senaste tiden, både fysiskt men även (kanske mest) psykiskt..vill så mycket, men tydligen är detta inte okej enligt vissa på jobbet..? fast jag trodde det var det som var meningen..att ständigt förbättra det som kan förbättras..genom nya ideér, metoder och tankesätt..? inte konstigt att man blir bitter och frustrerad och till sist även tappar motivationen..när det känns som det går bakåt i utveckligen och att man ibland jobbar tillsammans med ett gäng fem-åringar..? men som sagt.. ska försöka lugna ner mej och inte ta saker och ting alltför personligt.. och försöka vända det negativa till något positivt och på så vis bli en lite mindre bitter och istället mer gladare människa.. :)


Tror det började redan ikväll i samband med kvällens avsnitt av Lyxfällan..Haha.. ;D



Sov Gott. <3
Puss åh Kram

..Världens hemskaste jobb?..

Med ens jag klev ut på avdelningen idag, blev jag så less att jag ville vända och åka hem.. att det kan se så förjävligt ut..? Har juh bara varit borta två dar (!) Tydligen tillräckligt.. Suckade djupt och började irriterat städa upp efter kollegor och kunder.. hur svårt ska det vara?


Skulle egentligen slutat klockan 19.00 idag men det blev förlängt till 20.00 till en början, slutade med att det blev nästan 20 minuters övertid också trots att jag dessutom jobbade in min rast.. allt detta för våra underbara kunder som aldrig kan komma i tid, utan tror att det tar en kvart att beställa ett helt kök..bitter..? inte alls.. behöver bara vara ledig ett tag.. och det ska jag också.. efter fredag.. :)


Trött och sliten kom jag hem runt halv nio.. efter att ha ätit lite satte jag mej vid datorn.. hade fått ett mejl av en kökskollega som löd: 


Läste ett lite roligt inlägg i Katrin Zytomierskas blogg om oss kökssäljare på IKEA...


"dag har vi varit på IKEA också. Våra hantverkare tycker att vi ska beställa stommen där och sen att de snickrar fram köksluckorna på plats efter mina bilder. Så där satt vi. Jag, Bingo och Oscar (vår vän byggproffset) med Klara och skulle sätta ihop den här stommen. "Spisen här, nej där, kylen där, nej förresten här, eller går det där...) Fy fan va jag tycker synd om dem som jobbar med att sätta ihop kök åt folk på IKEA. Efter noga eftertanke har jag kommit fram till att det måste vara världens hemskaste jobb. Sitta med en massa idioter som inte kan komma överrens om var spishelvetet ska stå. Köksavdelningen på IKEA måste vara början till många skilsmässor".






Tycker verkligen inte att det är världens hemskaste jobb, men ibland önskade jag kunderna hade lite mer förståelse och respekt för oss och vårt jobb..är det så fel?


Sovgott.

..Effektiv men ändå inte..


Dagen började egentligen med ett köks-morgonmöte.. men orkade verkligen inte gå upp.. att mötet endast var en timme (mellan klockan 9.00-10.00) gjorde mej inte direkt mer motiverad..särskillt inte på min lediga dag.. 

Nej.. bestämde mej helt enkelt för att ligga kvar ett tag till..tog mej upp vid 11-tiden..
såååå skönt.. :)

Så vad har jag gjort idag då?.. förutom att ha ringt några viktiga samtal så har jag inte gjort så mycket mer än att sy som en galning.. bland annat har jag lagat två par jeans och två par jackor samt en skjorta.. sen har jag sytt en sovrumsgardin och ett fodral till min Iphone. :D




                                 ..Sovrumsgardinen.. :)


Tog en paus för att kolla på Lite sällskap..och på fina Elina som gifte sig i kvällens avsnitt.. ;D

hade helt glömt bort att det var idag.. eller hade väl mer glömt bort att det var Måndag.. verkligheten blir alltid så rubbad när man jobbar helg.. har inte koll på veckor dagar och år.. kvällens mys skulle vara hemma hos Sara idag..men blev hemma för mej då jag kände att jag kvart i tio (när jag fick påminnelsemeddelande av Sara) aldrig skulle hinna dit till tio.. :(

Nu ska jag eventuellt börja med köksgardinerna.. :)
Eller kanske sova..?

Puss & Kram






..En BRA affär..

Åkte till Expert innan jobbet idag för att köpa en ny dammsugare då dammråttorna börjar få övertag i lägenheten.. (!)  Detta slutade med att jag kom hem med en ny tv till sovrummet också.. ;)

Var inte riktigt meningen..och vet inte riktigt hur det gick till..det brukar aldrig sluta som man tänkt när mamma är inblandad.. ;)

Efter att ha valt färg på dammsugaren, (fanns fyra att välja bland: granitgrå, guldgul, plommonlila och en ljus mintgrön-aktig nyans)..hade bestämt mej redan innan att jag skulle välja en grå.. men självklart var den slut och skulle komma in April 2011.. så..no thanks.. så valet stod mellan gul och lila.. slutade med GUL.. :D





Efter besluttagandet.. gick jag och mamma (bara) för att kolla in det nyaste inom TV-teknologin..då jag funderat på att byta ut min tv...helt otroligt vad som kan göras nuförtiden (nu kände jag mej som Asta 89år) men jag är ärligt talat imponerad! Särskillt över den nya Samsung Tv:n 9 serien..Galet grym (!) 

Mamma och pappa håller på att göra om uterummet hemma, med värme osv. så det blir lite mer som ett extra vardagsrum..Mamma sa att hon funderat på att skaffa en tv ut dit och föreslog att hon skulle köpa en ny tv åt mej i byte mot att dom tog min 2 år gamla Samsung..så vi gjorde ett litet byte helt enkelt.. ett ganska bra byte om man säger så.. för mej alltså.. mamma säger att jag kommer förstå den dagen jag får egna barn.. ;)



På den vägen var det..så dessa två underbart fina ting smyckar numera min lägenhet.. :)






Så..jag vet vad jag ska göra imorgon på min lediga dag.. vägra gå ur sängen (!) :D
Tror jag ska ta mej igenom hela Grey´s boxen.. ;)

Puss <3














..En helt vanlig (ledig) dag i mitt liv..


Började inte dagen förrns klockan 11.00 (!) idag.. Mmm.. älskar sovmorgon.. men det är farligt.. finns risk att det slår över så man inte alls känner sig pigg och utvilad utan snarare tvärtom..va på gränsen idag..

Pappa ringde alldeles efter jag vaknat..anledningen?..att han bara ville kolla hur det var med mej.. gjorde mej glad..(!) det hör inte till vanligheterna att jag pratar med pappa..(Om det inte är så att han eller jag undrar över något).. då det är mamma som är "bossen" i familjen.. ;) nämen allvarligt.. det är väl kanske mer naturligt att man som tjej, pratar med sin mamma mer än pappa..eller?

Hur som helst..pratade om allt och ingenting i säkert nästan en timme..sen var han tvungen att sluta för han skulle iväg..han skulle nämligen på höstmarkanden tillsammans med morfar..

Pappa tycker väl egentligen inte markander och liknande är jättekul.. men tänkte att det vore bra och roligt för morfar att komma ut lite, han ringde morfar på förmiddagen för att fråga, samtalet lät följande:

- Engströms

- Hej Nisse det är Inge, ringer för att fråga om DU skulle vilja gå på höstmarknaden?

- Om DU ska på höstmarknaden följer jag gärna med!



Haha.. han är väl för söt min morfar.. :)

Efter samtalet med Pappa, tog jag mej ut och iväg för att parkera om bilen.. blev en liten promenad i det fina höstvädret på köpet.. :)

Sen pratade jag även med Kristin en sväng..snön har fallit uppe Norrland, vilket hon inte var helt nöjd med.. berättade om vilken fin höstdag det var här i Karlstad....Hon kommer hem om drygt två veckor!.. ;) 

Vid fyra tiden var det dags för ett träningspass..skönt.. :)

Resten av kvällen har gått åt till diverse hushållssysslor såsom diskning, städning och matlagning.. gjorde en grymt god lasagne btw.. mumms.. :)

Nu blir det en film och lite mer städning i form av att sortera in papper i pärmar.. jättekul..NOT.. 


PussPuss  

..Liten blir Stor..


Åh.. höll juh nästan på att glömma..minstingen i familjen även kallad familjens lilla bäbis fyller juh ett år idag..lillkillen har blivit stor (!)..iallfall större.. :)


Grattis hjärtat på Ettårsdagen.. <3 

Hoppas du uppskattade min skönsjungande födelsedagssångs-stämma förut.. ;)
(I believe you did)




Tänk att det har gått ett helt år sen DU kom till oss, galet va fort tiden går!

Älskar dej lilleman.. :)


..Kärlek..

..Julen är här..


Jo det är sant.. Julsortimentet har anlänt (egentligen kom den redan för några veckor sen..men jag är lite sent ute.. tidigt tycker många.. ändå kom den vad jag har hört senare än förra året..?!) hur som helst.. den är här och lyser upp varuhuset med sin närvaro..i form av julgranskulor i alla dess färger, skimrande ljusstakar, Kransar, halmbockar, presentpapper och snören i julens alla färger och former...ja hela rubbet.. ingenting har lämnats till slumpen.. :) 

Frågan som kvarstår är.. när börjar julmusiken ljuda i våra högtalare i år?..
inte för tidigt hoppas jag.. (!) Vill ha lite julkänsla och julglädje kvar när julen kommer....
på riktigt.. :) 



Här är lite tips och ideér på hur julklapparna kan slås in och se ut i år....för alla er som inte bestämt det än.. ;)













På tal om julklappar.. i år har familjen tillsammans tagit ett beslut som varit på tapeten åtminstonde två år förut..(om inte mer) vi har nämligen bestämt att vi ska köpa en lite dyrare julklapp till någon i år, istället för att alla köper julklappar till alla..Vem man ska köpa till avgjordes idag genom lottdragning.. jag fick storasyster på min lott.. :)



Ska tänka ut något riktigt bra tills den årliga julshoppingen i Göteborg som kommer äga rum i början på December.. :) Åh.. älskar julen! :)


Mintkyss ;)

..To-Do listan minskar (!) :)..


Idag efter att ha lämnat Daniel vid tåget 8.22 åkte jag hem och fortsatte sova lite..
vaknade upp alldeles för många power-nap:ar senare och insåg att det var dags att ta tag i dagen..GENAST!

Så tog mej upp och ut till soffan och slog mej ner där istället..kastade i mej lite frukost, vid det här tiden på dygnet mer, enligt andra kallad brunch..?

Tog mej sen ner till tvättstugan och lag i några maskiner..

Under tiden maskinerna jobbade bestämde jag mej för att korta To-Do listan med att slutföra lite påbörjade projekt.. detta projekt börjades i Augusti i form av dom inbjudningskort jag gjorde till mormor och morfars guldbröllop.. nu är det dags för Tackkorten att tillverkas och skickas ut.. :)

På grund av att Panduro Karlstad inte kunde erbjuda det materialet jag hade sett ut (detta pga. platsbrist) var jag tvungen att tänka om.. är alltid svårast att komma fram till en prototyp när man gör ett kort, sen är det juh bara att köra på..

Idag gick det faktiskt förvånandsvärt fort.. så innan jag visste ordet av hade jag lyckats göra 15 av 20 kort bara sådär.. sen tog materialet slut...dumt.




                                         ..Inbjudningskortet.. 




                                          ..Tackkortet..

Efter att ha gjort klart korten, (så långt det gick).. gick jag ner till tvättstgan för att lägga i nya maskiner.. sen gjorde jag i ordning lite brev som jag ska skicka iväg (på folks förfrågningar), bland annat brända skivor med kort från diverse tillställningar.. :)


Nu hade klockan blivit så mycket att det var dags för middag..sen träning..gick på ett nytt pass idag som inte bara var ett 60 utan 75 minuterspass (visste jag inte förrns jag kom dit och fått inbokningslappen) men det gick faktiskt jättebra, kul var det också.. var ett stationspass där man verkligen gick igenom HELA kroppen..skönt (!)


Resterande delen av kvällen har bestått av finbesök i form av sötaste Sara och Elina.. blev mys med fika och "Lite Sällskap".. :D


NU är det diska som står på schemat..sen får jag sova.. :)
Kan inte annat än att säga att jag är nöjd med dagen och allt jag har hunnit med.. :)



Dröm sött!
Puss & Kram

..Helgen i helhet..



Som flera gånger förut får helgen sammanfattas i ett inlägg..


Fredagen bestod av lite av varje, efter en lång, skön och behövlig sovmorgon så tog vi (har Daniel på besök i helgen, därav vi:et) tag i dagen (vid tvåtiden).. började med att ta en tripp ut till ikea.. JA jag vet..att det sista man vill göra efter att ha jobbat sju dagar i sträck är att besöka jobbet.. men.. hade inget val.. i all stress och förvirring hade jag inte bara glömt mina arbetskläder som skulle hem för tvättning utan även mitt bankomatkort som låg i ena byxfickan.. går inte överleva fyra dagar utan pengar i dagens samhälle, så är det bara (!) slutade med att jag till och med sponsrade jobbet med lite pengar.. ;)

Mötte upp Sara som också var på shoppingtur för en fika.. :)

Efter Ikea så tog vi, med Sara som sällskap även en tripp till (håll för öronen kollegor eller sluta läs) Em och Mio och kollade in deras sortiment..




..Sara och Daniel hittade en mycket skön soffa.. :)



..Mr. Daniel Hittade även en fåtölj som var som klippt och skuren.. ;) 



På kvällen kom Erik över för lite mat och spel.. riktigt mysig kväll.. :)


Lördagen började sisådär vid halv fyra tiden, inte för att det va då jag/vi vaknade.. utan för att det var då jag/vi gick upp.. sååå skönt att tillbringa hela dagen i sängen..med film och frukost i sängen.. :)

men vid halv fyra fick det vara nog.. skulle vara på förfest vid halv sex (vilket vi kunde glömma) Linda skulle komma till mej lite innan... hon skulle komma vid fem men dök inte upps förrns halv sex, klockan hann bli närmare sex innan vi var på väg..

Längs vägen fick vi besök av Helena, Annica och Jill.. Var massa folk i Annas väldigt stora etta.. mysigt värre!
efter cirka en timme och fyra drinkar senare var det dags att bege sig mot Plaza och festligheterna.. :)

Mådde inte helt bra till en början (kunde bero på att jag glömde bort att äta lunch?) men en alkoholfri välkomstdrink, massa glas vatten och tre-rätter senare var jag fit-for-fight igen..och redo för utgång..  :)



                                        ..Förrätten..



                                     ..Varmrätten..
 


                                         ..Efterrätten..


Kvällen slutade med utgång på Tempel.. Daniel joinande oss efter att ha suttit och pluggat under förfesten och festen.. ;)




Söndagen började lite tidigare än lördagen.. vaknade upp ur koman vid elva ungefär..efter mycket om och men lyckades jag kravla mej ur sängen och ta mej upp.. blev ngn form av brunch istället för frukost och lunch..efter maten blev det en promenad i det fina höstvädret..mysmys..









Avslutade kvällen med kak och bullbak.. massa mumms blev det. :)






Godnatt och sovgott.. :)
Puss & Kram




..Terrorhot och Bombattentat..



Det pratas väldigt mycket om dessa uttalade hot om planerade och kommande attentat just nu..Det har till och med gått så långt och (tydligen) blivit så skarpt läge att dom har gått ut med terrorlarm runt om i Europa.. än så länge har det inte gått ut några varningar i Sverige.. men man kan juh inte låta bli att undra om man ska behöva oroa sig..?

Hur mycket mer vet egentligen Säpo, än vad dom berättar?


Mitt i detta kaos som råder skämtar folk om det, kanske ett sätt att hantera den egentliga oron? Eller så är det kanske så att folk helt enkelt inte är oroliga?  En kollega hade följande statusuppdatering tidigare idag.. och jag kunde faktiskt inte låta bli att små-le.. :) 


"Polisen meddelar att man gripit några av Usama bin ladens släktingar.De personer som nu sitter i säkert förvar är Usamas mor, Marme laden och de två bröderna, Choko laden och Remou laden. ...I lördagskväll tillfångatogs även hans syster, Pina co laden.Nu spanar man efter hans kusin Sal laden och hans senile farfar...Vavardet jag laden"


Inget att skämta om egentligen..men denna vanligtvis torra humor var faktiskt lite små-kul..så var bara tvungen att ha med det.. ;D



Puss åh Kram




..Bland hyllor och Platta paket..



Gjorde min första dag på TS idag.. för er som inte jobbar på Ikea och/eller inte förstår sig på våra arbetsskadade förkortningar så står detta för Tag-Själv-Lagret.. kommer i genomsnitt jobba cirka 1 pass i veckan på TS från och med nu, detta i och med att jag gick över på vikariatet för (numera) mamma Camilla.. :)

Förmiddagen bestod mest av mindre utbildningar och genomgångar av rutiner, arbetssätt osv..efter lunch däremot drog det igång...började med att basa, vilket i en lättare förklaring innebär att man "städar" och förbereder för dom varor som kommer nästkommande dag..


"Lycka är platta paket"..eller? 


Efter en dag på TS och VU (ännu ett arbetsskadat ord, står iaf för VaruUtlämningen) känner jag mej tveksam.. det är riktigt många tunga lyft, vet inte riktigt hur min rygg ska klara av detta..? tur att jag inte ska vara där varje dag, stor eloge till alla er som gör detta dagligen, ni är grymma..(!)


Var en mycket trött och sliten jag som stämplade ur 18.00...sharp! (inte en minut senare!)  När jag kom innan för dörren hemma låg det ett paket på golvet och väntade på mej.. av handstilen att dömma var det från mormor.. öppnade det och till min stora förvåning och förtjusning innehöll brevet några Violgrodor och rollokolor.. Tack fina söta mormor.. :)






Sen har inte gjort så mycket mer än att lagat mat..blev Chickenbits, Ris och Uncle Ben´s Hawaiian sweet & Sour.. Yummie.. :) slö kollat lite på tv har jag också gjort..väntar ivrigt på att lite sällskap ska börja.. (!) och att våran fina Elina ska göra entré, på riktigt.. :)

(vanligvis brukar vi "bruttor" träffas hemma hos någon av oss och kolla tillsammans, har blivit lite av en tradition.. men ikväll blev det inte så..utan ikväll blir det till att titta solo..)


Under tiden ska jag försöka med att lyckas minska ner lite på min "Sy och Laga-Hög".. :)
Kanske även hinna diska och städa undan lite.. så mycket att göra.. så lite tid (!)



Kärlek. <3  


..Im backin up..


Mår fortfarande inte jättebra, vilket resulterade i ännu en inte-helt-bra-dag.. vad är det för fel på folk..? okej att man är mer lätt-retlig när man inte är helt frisk.. but still..
vad är det för fel på folk (?!!)


Många kunder har en förmåga att alltid lyckas ta med sig våra utställningsexemplar, vissa  omedvetet, vissa mindre omedvetet.. dom sistnämda i hopp om att lyckas få köpa dom även fast dom inte får..

Idag hade jag ett par kunder som ovanligt och förvånandsvärt nog frågade om dom fick köpa två utställnings exemplar..men jag förklarde att alla utställningexemplar dvs. alla produker med prislappar på, tyvärr inte är till salu..hann inte mer än att vända ryggen innan jag hörde hur den ena sa till den andra.. "det är väl bara till att rycka bort om där jävla lapparna"..

lite lätt irriterad.. gick jag bort till matplats för att fixa lite.. när jag är på väg tillbaka möter jag kunderna igen.. med utställningexemplaren i handen.. bestämde mej för att stå på mej och gick fram till dom och förklarade yttligare en gång (iom att det inte verkade gå in den första) att dom inte var till salu.. efter lite mer tjaffs fick jag tillbaka dom..(med lapparna bortslitna..såklart).. hur svårt ska det behöva vara..? vad är det som är så svårt att förstå? Så onödigt tjaffs (och arbete för oss).. världen går väl knappast under för att man får vänta några dagar.. det är juh bara materiella saker.. ?!



..Dagen fortsatte med mindre motgångar av olika slag.. när klockan slog 18.00 var jag glad över att få gå hem..



Kände att jag behövde bli på bättre humör, så började med att kolla på ett av mina favoritklipp på YouTube när jag kom hem..(Hoppas det funkar att länka till det här under, har fortfarande inte full kontroll på hur vissa saker och ting fungerar) några minuter senare kunde jag inte göra annat än att le.. :)


Backin Up


Backin Up (Originalet)


Att folk orkar hålla på att lägga ner sig..? Många gånger helt i onödan? I det fär fallet tackar jag personen som gjort det.. ditt klipp fick min dag att vända.. ;)



Nej.. nu ropar sängen på mej.. Godnatt.. :)
Puss

..Inte helt hundra..


Vaknade upp i morse och mådde inte helt bra.. kände mej yr och illamående, hade ont i huvudet och kallsvettades.. och nej..min mamma ska inte bli mormor.. 
(ledsen mamma, du får vänta ett tag till!)

Envis som jag är bestämde mej trots allt att ta mej iväg till jobbet och göra ett försök.. hann inte mer än ut till bilen innan min dåliga morgon blev ännu sämre i form av en lapp på rutan.. helt oförstående tog jag bort lappen.. var ledig igår.. så hade juh lagt i pengar för hela dagen.. kollade in i bilen.. nej.. parkeringslappen låg synligt.. kollade på boten igen.. och läste:


"Överträdelse: 35. Parkerat fordon på plats med förbud att parkera." 


WHAT ?! Fanns ingen lapp som berättade att man inte fick parkera där, just nu, för det har juh gått bra förut.. ? Dessutom stod det fullt med bilar både när jag lämnade och hämtade bilen, men det mest konstiga var att... ingen annan hade fått en bot? Dessutom var inte boten "bara" på 200kr som dom brukar vara...(;P) utan 400kr (!) Någon stackars människa kommer duellera med en arg mej på måndag..det är en sak som är säker.. (!)

Hela dagen har jag hållt mej lite "backstage" i.o.m att jag varit lite ur fas..har och fixat och trixat med lite av varje.. mot eftermiddagen kände jag mej lite bättre.. men fortfarande inte bra..orkade knappt käfta emot när grabbarna jävlades med mej.. (vilket är väldigt unlike me) tydligen fick dom dåligt samvete efter att ha gått på rätt hårt, för helt plötsligt låg det en present i mitt fack.. haha.. ibland är dom för söta (!)







Var helt slut när jag kom hem.. har lyckats laga lite mat så jag har matlådor för några dagar framöver..i övrigt har jag inte åstadkommit så mycket.. snart blir det till att gå och lägga sig och samla lite krafter inför morgondagens jobb.. 



Godnatt Puss. 





RSS 2.0