..Bakfyllan i Biomörkret..


Har varit på bio ikväll.. blev denna filmen this time:




Helt klart sevärd! Måste säga att dom lyckats ganska bra med den också, brukar alltid bli besviken när dom väljer att göra ännu en film efter en filmsuccé, så förväntningarna var höga när belysningen tonades ner.. och visst en andra film blir oftast aldrig bättre än den första då man oftast inte har så mycket förväntningar vid första filmen.. men måste säga att den nästan var lika bra som ettan.. :)


Puss.


..Bikers..


Hittade på dessa på stan idag.. hur bra är inte det här då?! Har vid många tillfällen letat efter dom traditionella "cykelbyxorna" som man alltid hade när man var mindre..för att kunna ha under bland annat klänningar..problemet med dom jag hittade (när jag väl hittade några) var att dom oftast var av lite tjockare material, vilket gjorde att det blev så varmt..så idag när jag såg denna moderna variant av dom traditionella "cyckelbyxorna", (nu kallade Bikers)..
i tunnt material och i underbara färger och mönster..blev jag så glad (!) 




 
                                     ..Like It Alot (!).. :)



Puss & Kram



..En helt vanlig dag i mitt liv..



Har varit på arbetsförmedligen idag och skrivit in mej, så från och med idag är officiellt arbetslös.. arbetssökande som det så fint heter.. ;)

I övrigt har jag varit och hämtat och lämnat saker i mitt "förråd" hemma hos Syster.. och i och med fått lite bättre ordning på mitt rum hos mamma och pappa.. :)

Har hjälpt pappa att måla.. :)  (fick tusentals myggbett på köpet..mindre nöjd över det..)


Har även fått en prisoffert idag på vad lackeringen av sidan på bilen skulle kosta
(Den som repades alldeles innan flytten från Karlstad) 7.500kr skulle det gå på..
mindre nöjd över det också.. Åhhhh..ONÖDIGT (!)

Slutligen så har jag betalat mina räkningar för den här månaden.. har även unnat mej lite vardagslyx i form av en inredningstidning som ska agera min godnattsaga snart.. :)


Åh just ja.. Fick en present av finaste mammsen idag..(måste ha missat att det var "bästa-dotter-dagen" idag eller något liknande ;P) ännu mer vardagslyx i form av en benvaxning.. (har fortfarande inte kommit fram till hur jag ska ta detta..haha.. ;P)


Puss & Kram.

 







..En helg bland hockeyrumpor..


Kom ner sent i fredagskväll.. så hände i så mycket mer än att vi gjorde oss hemmastadda hemma hos Fredrik, när detta var gjort kollade vi tre tillsammans på dödligt vapen (något nummer), som var fredagens film, till detta tog vi oss en varsinn öl och åt chips..sen efter det var det läggdags..


Lördag
:

Började med uppstigning vid halv nio, nio.. sen var det dags att göra sig i ordning för att ta sig iväg och möta upp Beck och Högga (alla medverkande i detta inlägg kommer nämnas vid efternamn, då det verkar vara så det funkar inom den manliga sporten) ;) som vi skulle ta sällskap med bort till området där festligheterna skulle hålla till..

Dagen började sedan med mingel och lunch :)

För att en ganska lång tid senare dra igång med dagens aktiviteter även kallad: Spritrundan :)
(Vid det här laget hade man ju redan hunnit med en och en annan burk öl/cider :S )

Stationerna gick ut på att lösa uppdraget utan att behöva straffas med en snaps.. efter varje geomfört uppdrag fick man en del av en rebus som mot slutet av dagen skulle lösas och presenteras..


                ..Får en del av rebusen på station 2..


   ..Fuhr häller gladeligen upp våra straffsnapps vid station 3..


..Skogh väntar nöjt vid station 4 på att få utsätta oss för tortyr.. 


..Sista delen av rebusen delas ut efter utfört uppdrag vid station 5..


                    ..En "Golvad" jag efter Spritrundan..


En massa alkohol senare var det dags för den tradionella bastningen.. :)

Sen fortsatte kvällen med middag, prisutdelning (vårat lag kom 2:a..hade vunnit om vi lyckats lösa hela rebusen, då vi hade högst poäng) allsång, dansande, securitasbesök osv..

Söndag:

Mådde inte helt bra när jag vaknade imorse.. tog tid att få i sig frukosten...efter den var det soffan som gällde tillsammans med 3L CocaCola, godis och Daniel och Fredrik så klart.. kollade på en film som hette: "Mr. Nice" som handlade om en drogsmugglande lärare.. (?!) 
rätt bra faktiskt..

Efter den var det pizza som gällde.. detta tillsammans med ett gäng från gårdagen..

När vi sen orkade och kände oss kapabla..gav vi oss iväg hemåt.. fick sällskap i bilen i form av Nirs..

Efter att ha lämnat av Daniel och Nirs vid tågstationen i Tierp, åkte jag hem.. har sedan socialiserat lite, firat min mor på morsdag..och nu ska jag sova!


Over and Out

Kärlek.


 


 

..LyxShake..


Stannande längs vägen ner till Linköping på Max för att äta mat.. avslutade måltiden med en varsin Lyxshake "To-Go".. Daniel tog choklad, medans jag vågade mej på Banana split.. :)




Faktiskt ganska goda måste jag säga, fast vet inte om dom var så hemmagjorda som det står på reklamen att dom ska vara?! (såg hur dom blandade ihop det ena koncentratet med den andra) ;)


Dessa tre smaker finns att välja på:


     ..Banana split, Jordgubb & Choklad.. Vilken väljer du? :)




Puss.


..Intervjuandet..



Efter att ha sovit inte särskit bra..tog jag mej upp för att göra mej i ordning och ta mej in till Stockholm..packade det som behövdes inför helgen som ska spenderas nere i Linköping..sen bar det iväg..då jag inte var helt säker på vägen (trots att ha kollat på karta) då jag aldrig åkt till Länna förut, så lag jag på en extra timme i tid för eventuella felkörningar och/eller trafikköer..

Allting flöt på grymt bra.. så det slutade med att jag var där en timme för tidigt.. som tur var sken ju solen.. så satt ute och varvade ner och bara njöt av tillvaron.. :)
 

Klockan närmade sig ett och det var dags att gå in..1 timme senare var jag åter på parkeringen och vid min bil.. det är ju alltid svårt att avgöra hur det gick, men det var en jättebra intervju, så det känns faktiskt bra! :)


Så kan det bli HTH som blir min nya arbetsgivare??..

 

Nästa vecka får vi svaret.. :D


Puss & Kram




..Afterwork och andra trevligheter..



Har varit jättepigg idag.. gick upp redan vid åtta när Daniel gick till jobbet...inte likt mej..så tänkte att det var väl lika bra att vara lite aktiv.. så sen dess har jag diskat, packat lite åt Daniel, strukit tre skjortor, varit ute och gått/sprungit, pratat i telefon med både mamma och emma..

Mitt upp i alltihopa ringde telefonen, okänt stockholms nummer.. säkert någon försäljare tänkte jag, men svarade trots allt, vilket var bra, då det visade sig vara butikschefen från HTH i Stockholm som undrade om jag ville komma på anställningsintervjutorsdag
(på TORSDAG!..HJÄLP!)..så nu är frågan.. vad ska jag ha på mej?!

När Daniel kom hem vid fem-tiden så var det dags att göra sig i ordning för att ta oss in till stan.. söder närmare bestämt för att möta upp lite folk för en AfterWork.. gick till ett mysigt ställe som heter Ljunggrens (tror jag) där man satt uppe på en jätte stor takterass.. MYS!
Åt gudomligt god mat och drack vin..







Tilde Fröling med väninna dök upp.. måste säga att kvinnan ser ju oförskämt bra ut för att vara över 30 år samt mamma.. (!)






Kvällen slutade sedan med film hemma hos Pecka och My.. :)


Kärlek.

..Firandet fortsätter..


Igår firade jag och Daniel ett halvår tillsammans.. men eftersom det vankades andra festligheter så bestämde vi oss för att fira idag istället..Började dagen med en välbehövlig sovmorgon.. iaf för Daniel..men jag sov minst lika länge om inte inte längre..vilket nästan är oaceptabelt med tanke på att jag inte gör något om dagarna..men det är utmattande det med! ;)

Efter vi piggnat till begav vi oss upp till Vällingby Centrum för att luncha och fixa lite små ärenden.. sen tog vi en promenad bort till minigolfbanan.. efter att ha vunnit (Jag alltså) gick vi hemåt igen.. på vägen stannade vi för att inhandla lite mat..


           ..Placeringen på minigolfbanorna är underbar..


                            ..Galen bana (Tokbrant!)..

Sen tillagades det vitlöksbröd till förrätt, Kött, potatisgratäng, fetaostsallad, tzatziki och beaneisesås till varmrätt, till efterrätt blev det Rabarber & hallonpaj (Daniel var ju tvungen att få smaka den jättegoda jag gjorde häromdagen) med vaniljvisp.. allt detta plus godis och cola förtärdes sedan (längst ner) i soffan framför sagan om konungens återkomst.. (tanken var att vi skulle se the tourist, men den krånglade så det fick bli en av lördags filmerna som gick på tv:n istället...)


Skönt med en mysig hemmakväll vill jag lova..dom har den senaste tiden lyst med sin frånvaro..


Puss.

   

..SurprisePartay..



Åkte till Stockholm i fredags då det vankades kalas.. och inte vilket kalas som helst.. ett överraskningskalas..(!) :D 

Hann inte mer än att ta mej till Daniel och lägenheten i Vällingby, innan det var dags att vända och ta tunnelbanan (tillbaka åt det håll jag nyss kommit ifrån!) till söder och till lägenheten där kalasandet skulle äga rum..

Runt åtta var alla samlade i lägenheten och väntade på den "utsatta" ;)

Allting gick enligt planerna.. tills dom anlände och vi alla insåg att dubbellåset hade blivit låst och att dom inte kom in!, slutade med att en fick springa och öppna..
men det blev lyckat iallafall.. :)

Sen var kalasandet igång.. hade mycket trevligt fram tills surkärringen under kom upp och sa åt oss att (inte sänka) utan stänga av musiken! Vi lovande att sänka vilket vi också gjorde..kalaset fortsatte, en timme senare hade hon kommit upp igen..surkärringen alltså..(missade tyvärr detta då jag var ute och tog friskluft)..denna gången hade hon stövlat in i lägenheten och börjat skrika att hon skulle anmäla dom som bodde där (Pecka och My) om dom inta sänkte..blir nog svårt att vinna den fighten, då hon gjorde intrångderas lägenhet, vilket är olagligt.. 





hursomhelst.. slutade det hela med att vi tog våra saker och begav oss ut och mot tunnelbanan.. när dom andra begav sig mot stan för utgång, tog jag och Daniel oss hemåt för att sova.. lite tråkiga jag vet.. men tröttheten tog över! Så vi bestämde med Pecka och My (och möjligtvis några fler) att ses för en AfterWork på tisdag istället.. :)


Puss & Kram

  

..JummiePie..


När jag handlade häromdagen, fick jag syn på rabarber och blev så fruktansvärt sugen på att göra rabarberpaj.. vilket jag också gjorde..(det här var btw den "goda efterrätten" som jag planerade att göra och gluffsa i mej  framför tv:n häromdagen efter min minst sagt aktiva dag)


I-alla-fulla-fall.. så blev det grymt god om jag får säga det själv.. så tänkte dela med mej av detta läckra recept som jag själv fått av en kär vän.. :)


Ingredienser:

4dl Havregryn
(Funkade även med Rågflingor)
4dl Vetemjöl
2dl Socker
300g Smör
3-4 msk potatismjöl
2-3 Rabarberstänger
250-300g Hallon


Gör så här:                                               

>
Sätt på ugnen (200 grader), smält smöret samt skala och skär rabarbern i centimetertjocka
   bitar.

> Rör ihop potatismjölet och sockret, blanda det sedan med hallonen och rabarberbitarna,
   så att all frukt blir ordentligt täckta, häll sedan upp det i en pajform och strö ut det i ett jämt
   lager.

> Blanda sedan ihop resten av ingredienserna i en bunke, smula sedan över den över
   rabarberna och hallonen, tills som är ordentligt täckta.

> Ställ sedan in formen i ugnen och låt stå inne i cirka 30 minuter 
   (Känn efter att rabarberna har blivit mjuka)

> Servera tillsammans med vaniljvisp :)






Lycka till! :)




Puss & Kram.



..Pengaspenderande..


Har träffat min älskade Emma idag.. så himla mysigt.. ses alldeles för sällan, trots att vi inte bor så långt ifrån varandra längre..

Kom in till Uppsala stax innan ett, Emma mötte upp mej på stationen.. gick in till stan..bestämde oss för att samla lite energi inför shoppingturen, så började med en lunch.. Unico, jag bara älskar det stället och deras sallader! :) Efter en fantastisk lunch, var det dags att "damsuga" affärerna på allt fint dom hade att erbjuda.. så långt budgeten tillät vill säga.. ;)

Fanns mycket fint på stan just nu..hade kunnat köpt hur mycket som helst.. men nöjde mej med detta.. för den här gången.. ;)






Hittade även en klänning jag spanat på förut, fast i fler färger den här gången! Tycker dom är grymt fina, kan bara inte bestämma vilken färg jag skulle köpa om jag ska köpa en.. lutar mest åt den röda för tillfället..svårt.. (!)






Nu blir det tv:n som gäller (som alltid på onsdagar) och mina favoritpromgram Grey´s Anatomy & Off the Map..kan ju faktiskt bara inte missas.. ;)


Puss.


..Vardagssysslor..


Idag står tvätta på mitt schema..mellan klockan 12.00-17.00 sådär lagom kul syssla som trots det ändå måste göras, då jag inte har någon fru som gör det åt mej..som dom flesta män har.. (nej nu var jag dum) ;) 





Sen när jag ändå är inne i "husmorssyssleträsket" så tänkte jag passa på att städa mitt rum också, sen rasta hunden på väg till mormor och morfar, för att sedan hjälpa dom betala sina räkningar, för att sedan på vägen hem kompletteringshandla lite saker för att till sist gå hem och laga mat samt efterrätt till mej och dom resterande i familjen..


Sen är soffan min tillsammans med en (förhoppningsvis) god efterrätt i handen.. :)



..Okommenterade kommentarer..


Insåg idag av en slump att det fanns en massa kommentarer, som jag inte ens har sett (?!) vet inte hur detta har gått till..? vanligtvis får man ett meddelande om att någon har kommenterat något inlägg.. men någonting måste ha varit fel på den funktionen..
 


Har nu iallafall "åtgärdat" problemet genom att ändra lite i inställningarna, så att jag nu (utöver meddelandet som ska komma på min blogg om ny kommentar) dessutom kommer få ett mejl som informerar mej om detta..

Så jag hoppas att detta ska funka i fortsättningen, och till er som inte fått något svar på eran kommentar, så ber jag så hemskt mycket om ursäkt..var inte meningen att verka "stram" ;)


Har svarat på några av dessa inlägg, så om ni som skrev dessa inlägg fortfarande läser min blogg, ta en titt.. :)


Puss & Kram



..Datormord..


Har nu i tre dagar..TRE DAGAR..försökt få min dator att samarbeta med min externa hårddisk.. har gått sådär kan man väl säga.. och bara för att jag tvunget måste komma åt saker på min externa hårddisk, viktiga saker i form av mitt CV och mitt personliga brev..(som jag inte har någon lust att skriva om) så har jag tålmodigt försökt och försökt.. efter några timmars försökande dag nummer ett gav jag upp då klockan började bli mycket.. gick och lag mej för att samla energi till morgondagens strid..

Till en början trodde jag problemet hade löst sig dag nummer två, då jag kom in på hårddisken den här gången.. såg filerna men så fort jag försökte öppna dom hängde sig datorn och jag fick tvångs-stänga av den.. efter ett antal upprepende försök med samma utgång som tidigare höll jag minst sagt på att få..



Så bestämde mej lugnt och sansat för att stänga av datorn och göra något annat..för att inte göra något jag skulle ångra..även om tanken var minst sagt lockande..så tänkte inte mer på den.. även om det stressade mej att inte komma åt mitt CV så jag kunde söka de jobb jag tänkt söka..


                           ..Hade kunnat varit min dator..


Dag nummer tre.. hade jag inte för stora förhoppningar om att det skulle funka, men gav det endå ett försök.. kom in på hårddisken som förut, kopierade filerna och klistrade snabbt in dom på skrivbordet, i samma stund hängde sig datorn, fick återigen stänga av den.. när jag satte på den igen visste jag inte om försöket hade lyckats..
till min STORA glädje hade det gjort det.. :)



Så nu har jag sökt 5st jobb idag.. :D


Puss & Kram





..Eurovision Song Contest 2011..


Skulle inte kolla..var planen (sa jag under melodifestivalen också) då jag egentligen inte är jätteintresserad.. och gjorde det inte till en början heller, utan vid halv tio ca. zappade vi runt bland kanalerna och insåg att ESC hade börjat..och att det snart var Sveriges tur att gå på scen.. om inte för att stötta Erik, så är det ju aldrig fel med lite ögongodis (förlåt älskling ;P)..



Så vi kollade på vårat bidrag och sen var det ju som kört.. så JA.. jag kolladeEurovision Song Contest.. iom att jag nu erkänt detta tänkte jag att jag måste få bidra med några kommentarer..


1. Måhända att Erik Saade är för ung, men fan vad snygg människan är (!)

2. Kan inte bara representanterna från varje land vid poängsättningen göra sitt jobb och 
    inget annat..?!

3. Tycker tvillingarna från Irland och Danny Saucedo är väldigt lika varandra på något vis
    (inte bara håret jag syftar på), vilket gjorde det extra roligt att det var just Danny som 
    representerade Sverige vid poängsättningen, och dessutom drev om frisyren
    (som han själv hade förut).

               


4. Vissa länders poängsättning skrämde mej, vad har dom för smak egentligen (?!)

5. Antingen är det alla andra som har missförstått eller då är det jag som är dum,
    men trodde Eurovision stod för att det är en europeisk tävling?, men mej vetligt ligger 
    ju Azerbajdzjan i Asien?! Så hur är det möjligt att dom vann egentligen?!


Även om det var tråkigt att Erik Saade inte vann, så får vi vara glada över att komma i topp tre.. lite surt bara att det var sista poängutdelningen som gjorde att vi slogs ner från andra plats till tredje plats..(detta pga. ynka 4 poäng!) fast det kanske känns bättre för Erik, kanske är jobbigt att komma två och känna att man "snubbla på mållinjen"?  


PS.
Tror att det är någon mer (utöver alla 14åriga flickor) som är lite sugenErik Saade.. ;)



 
Puss & Kram

 

..This is who i am, who are you?..



Är så fantastiskt kul att det är så många som följer min blogg (!)

Några av er har varit med från dag ett..och er vet jag vilka ni är.. sen har det tillkommit så galet mycket männsikor.. och ibland blir jag så nyfiken på vilka ni är.. vore så skoj om ni ville dela med er av denna information.. (?!) kanske även ni har en blogg.. som jag kan kika in på för att läsa lite om er och era liv?



Hur som helst, kul skulle det vara!
Så.. feel free.. ;)


Puss & Kram.

..Fundilerar & Filosoferar..










Hjärnan går på högvarv just nu och har inga som helst planer på att sakta ner.. ;)

Puss.

..Kladdkaka Special alá Moi..


Tänkte inte göra det till en början..då vissa hemligheter bör förbli hemligheter..men efter många om och men (mycket tjat från nära och kära) ;) har jag bestämt mej för att dela med mej av hemligstämplat material i form av ett bakrecept på min "omtalade" (?!) kladdkaka.. :)



Ingredienser:

> 2 Ägg

> 100g Smör

> 1½ tsk Vaniljsocker

> ½ tsk Bakpulver

> 2½ dl Socker

> 4 msk Kakao

> 1 tsk Salt

> 2dl Mjöl


(Brukar göra dubbelsats för att få lite mer kaka)

Gör så här:

Värm ugnen till 200c

Vispa ägg och socker, smält smöret.. blanda sedan i resterande ingredienser, rör om till du har en jämn och fin smet. smörj en springform, ha i ströbröd. Häll i smeten, ställ in i mitten av ugnen i circa 20 minuter.

Ställ in kakan i kylskåpet för att svalna..



..Garnera med nutella och granatäpple..



..Voilá! :D



Avnjut.. (!) (och glöm inte vem som gav dej receptet.. ;)..)



Puss & Kram.

..OnePiece..


Kunde inte sova häromkvällen, så slog mej ner framför datorn ett tag, efter att ha suttit där en stund började frysa som en galning och påmindes om att beställa den där One Piece:en som jag länge tänkt göra.. och så blev det (!) :D

Hade några favoriter utöver den jag valde, tyvärr finns två av dom inte längre kvar i sortimentet och den tredje fanns inte i min storlek.. men tänkte iallafall visa dessa skönheter.. :)





Så vilken valde jag då..?

Jo..



Denna!.. Lite tråkig jämfört med dom ovanstående, jag vet.. men fanns inga fler alternativ kvar i mörkblått.. så det fick bli denna..och idag kom den, efter endast 3 dagar (skulle ta 12 dagar) så vem var inte överlyckligare än jag..?! :D  


Kärlek <3

..Biltvätt alá Moi..



Har tvättat bilen idag..helt själv..(annars brukar pappa eller maskinen på Statoil göra det).. ;)


Efter två timmars slit (invändigt och utvändigt) körde jag ut bilen ur tvätthallen, nöjd över mej själv och min insats.. blev inte lika nöjd när jag insåg att jag hade missat en liten fläck..






Vet inte om jag ska vara nöjd över att ens ha lyckats med att missa denna fina, (relativt kvadratiska) ruta eller känna mej totalt misslyckad och aldrig beblanda mej med biltvättandet framöver?!

(Något kort på andra sidan kommer inte) ;)


PUSS.

..Tjugonio år senare..



Så länge sen var det mamma öppnade butiken Järn & Vvs Shopen, butiken har alltså funnits med under hela min uppväxt.. känns därför väldigt konstigt att mamma nu vid månadsskiftet april/maj har sålt butiken..

Butiken är förknippad med så många minnen, både bra och dåliga..men mest bra förstås, känns därför lite sorgligt samtidigt som jag förstår att det känns skönt för mamma att butiken nu fortsätter i någon annans någon annans ägo..




                           ..Under upplösningsprocessen..


Så detta inlägg tillägnas den tappra och trogna lilla butiken Järn & Vvs Shopen..som inte längre finns bland oss.. "Rest in peace".. ;)

Puss.


..Kvalborg, Valborg, Totalförsördborg..


I år skulle bara inget fel!, Drickat var inhandlat, legitimationen och bankkortet låg i väskan, och väskan var med i bilen den här gången, som en sista säkerhetsåtgärd satte jag i hastighetetsmätaren.. sen var det "full fart" framåt.. :D Tog mej in till Uppsala, lämnade av lite saker hos Emma och Rikard för att sedan ta mej till stationen för att hämta Daniel..





En bra stund senare hade vi anslutit till dom andra borta i Tunabackar, åt grillat, drack och myste ute i "solen".. tanken med kvällen var att ta det lugnt och vila upp sig inför morgondagen, hann inte mer än in och få igång musiken innan det började rycka i dansnerverna.. en timme senare (efter att varit hem och bytt om från myskläder till utgångskläder) stod vi i kön till Flustret..

Sen bjöd kvällen på diverse drinkar och shots, (trots att vi bestämt innan att även om vi gick ut skulle vi inte dricka annat än vatten för att inte vara helt förstörda dagen därpå) samt även en hel del dansande.. strax innan 03.00 begav vi oss hemåt..tog inte lång stund innan alla sov..


Morgonen efter var det upp och hoppa som gällde! Började morgonen med ett glas mousserande ute i solen på balkongen, vid 11 tiden anslöt Rikards syster och man och vi begav oss till Ekonomikum..



                                 ..Bilder från dagen..



där blev vi sedan sittandes fram till fyra snåret..då det var dags att ta sig hemåt, göra sig i ordning, gå ut och äta för att sedan ta sig iväg på förfest, för att slutligen bege sig till slutdestinationen: Flustret.. :)

Blev ännu en lyckad kväll..(dag också för den delen), fylld av en massa fina nya och gamla människor/vänner som dök upp under dagens gång..en helt skitbra Valborg med andra ord (!)  :)


Dag nummer tre var det ett gäng trötta och slitna oss som släpade oss iväg till Kebab House för "brunch", sedan var det godis och film i soffan på schemat, fram tills att det var säkert att sätta sig i bilen och ta sig hem.. :)



Puss & Kram.


RSS 2.0