..Lucköppning..


Ännu ett år har gått!!..idag är dagen då man ser tillbakaåret som passerat och minns det bra och glömmer det dåliga... ;) för att tillslut se fram emot det nya kommande året.. ;D

Det här året har verkligen varit händelserikt, vilket jag gillar! Stundvis har det varit tufft, många beslut som tagits..men känner mej ändå nöjd över hur det "artade sig"..sen har det ju hänt en hel del fantastiska saker också..Dock kan nästa år gärna få bli en aningen lugnare..några stormar här och var är okej, men slipper gärna orkanerna..och då är det inte Dagmar jag syftar på.. ;)

Oavsett allt bra, dåligt, roligt och tråkigt som hänt så vill jag inte ändra på något om jag kunde, tror och hoppas nämligen på att allt som händer, händer av en anledning.. 

Vill passa på att tacka för året som gått, för alla fina människor som har varit/är/blivit delaktiga i mitt liv, för alla händelser och upplevelser jag har fått dela med er..för alla fina minnen vi skapat tillsammans..och för alla nära och kära som alltid finns där oavsett vad..ni betyder allt för mej, jag älskar er! <3


                                     


Jag hoppas kommande år kommer vara minst lika bra, och önskar er alla detsamma! Jag hoppas även att ni kommer få en underbar nyårsafton, för det kommer jag att ha! :)

All Kärlek.

  

..Prydnadspussel..



Efter jobbet igår tog jag mej ut till Kungens Kurva för att träffa Moroj för att äta middag och åka till Skärholmen för att leta efter ett eller två  par (skinn)stövlar..hittade inga stövlar..men däremot lite inredning.. skräll..vet inte vad som händer..men när jag har någon/något att kunna köpa saker till istället för till mej så blir det liksom roligare att göra det..älskar att skämma bort andra med saker..den här gången var det  lägenheten som blev bortskämd.. ;)

Den fick lite nya saker i form av:



..En gul glasburk till min "samling", denna kommer från Mio..




                      ..Två små monster från Bolia..


                         ..En Gran i valnöt från Bolia..


                      ..Och en gul hjort..också från Bolia :)

som jag precis har lyckats pussla ihop..vilket var jätte lätt och ganska imponerande då den enbart sitter ihop med hjälp av gummisnoddar (!)



Den ska givetvis upp på väggen..men säger bara en sak..betongväggar.. ;)

Puss.
 

..Paketöppning..


Den senaste tiden har kvällarna inte gått åt till något annat än att packa upp flyttkartonger.. men nu börjar det faktiskt äntligen lida mot sitt slut..vilket känns underbart skönt!

Som ni vet/säkert har förstått så har jag saknat mina saker nå oerhört..(har saknat att ha ett riktigt hem, mitt hem, med mina saker, ett hem att trivas i!)varje flyttkartong har känts som att öppna ett paket på julafton...även om jag vetat vad det innehållit..;)

har ju även haft några paket, som jag visserligen också vetat vad dom innehållit men som aldrig varit uppackade förut..som jag köpte i slutet av min tid i Karlstad och kände att det inte var någon idé att packa upp och montera ihop när jag ändå skulle flytta, (dessutom var det ju smidigare att frakta dom isärmonterade i kartong)..så några av dessa godingar har jag nu packat upp och satt ihop.. 


Detta är den ena saken:


                                           


En röd Kulla Golvlampa, denna vann jag det sista jag gjorde innan jag slutadeIkea..
(såg det som en avskedspresent.. ;p)


Nästa sak är denna:

                        


Den fantastiskt fina (enligt mej) Ikea PS Pendel golvklockan..OM jag har längtat att få upp denna (!)
Den gjorde sig bra här hemma..är grymt nöjd.. :)


(Bilder utlovas när lägenheten är helt i ordningställd!)

Puss & Kram.

.."Det går bra nu"..


Har haft en grym vecka på jobbet hitills..framförallt en grym dag idag.. har sålt inte mindre än 7 stycken utställningsmiljöer (!) en alternativt två visste jag om (samma kund) men denna affär slutade med inget mindre än 4 stycken utställningsmiljöer..två stycken kök och två stycken badrum (Till samma kund!) 

Dom andra två miljöerna var ett kök och en skjutdörrsgarderobs-sektion (långt ord!) som jag sålde till ett annat par. 

Inte nog med det, lyckades även sälja 3 stycken vitvaror till en kund som jag sålde ett kök till igår.


Slutsummering av vad jag sålt under veckan som gått (2 dagar)
:


> 4st (5st) köksmiljöer

> 2st Badrumsmiljöer

> 1st Garderobsmiljö

> 5st vitvaror

> 1st Fontän (!)
  (Nästintill allt är till salu just nu.. ;D)


"Leder" säljrekordet just nu, vilket jag tänkt fortsätta göra! Det är två dagar kvar innan butiken slår igen ute i Länna, så ser fram emot en lika bra morgondag! ;) 

Puss & Kram.


..Mellandagsrea..


Lyckades inte motstå den i år heller..redan lunchen var det kört efter att en av mina kollegor tipsat mej om att dom sålde ut vita julgranar och att hon precis hade köpt en.. jag som gått och suktat efter just en sån beslöt mej för att slå till..sagt och gjort...är ju knappast någon idé att ta upp den i år.. (eller? ;D) 
så man kan väl säga att jag är ute i väldigt god tid med förberedelserna inför nästa år.. ;)

Så denna finfina tillsammans med "kulörta kulor i drivor" kommer pryda mitt vardagsrum nästa år!
(Första gången någonsinn jag har en egen gran! gör suget att sätta upp den redan i år ännu större!!) 



Och det slutade inte där..Då vi slutade tidigare idag (?!) tog jag mej även en tur ner till Solna Centrum..vilket gjorde mej ännu lite fattigare..råkade nämligen köpa en kavaj, en "blus" och två klänningar..Ouups! ;)

Det här den ena av dom..som en dröm..bara tokälskar den här riktigt fylliga röda nyansen med en touch av äldre kvinna i sig..vuxenpoäng på den (!)


Och jag vet.. man kan ju tro att jag missat det här med att Julen är över när jag först köper en gran och sen den "perfekta julklänningen"..och även om det faktiskt känns lite så..allt har "gått i ett" den senaste tiden..så är en röd klänning som "den lilla svarta"..dvs. Tidlös (!)


Jag är hur som helst mycket nöjd över mina inköp..:)

Puss & Kram.


..Julfirande..


Anlände till Tierp i fredagskväll..(jobbade på dagen) då var det förberedelser som gällde för hela slanten..rum skulle städas, julgranen skulle kläs, och paket skulle slås in...

Årets färger fick bli svart, grått, rött och vitt.. :)





Julafton började med en lång sovmorgon.. sedan lite paketöppning..(har inte gått ifrån traditionen än om att få paket i julstrumpan....kanske börjar bli dags vid 25års ålder..?) ;)

Efter en riktigt julfrukost var det dags att förbereda maten..jag blev ansvarig för garnering och uppläggning... :) trillade även köttbullarna.. (!) 

Vid tre tiden dök resterande familjemedlemmar upp: mormor, morfar, storasyster, hennes "man" Doris och deras lilla Mélonie.. :)

Lite Kalle Anka tittande senare var det dags för mat..mycket mat..så det tog ett tag.. ;) För lång tid tyckte en otålig lillasyster (21 år gammal) som ville öppna paket.. blev det..Mélonie fick självklart flest paket.. och hon var inte ens vaken.. ;) 

När hon väl vaknade stod en massa mys på schemat.. (!)








fler i familjen har påstått att hon är väldigt lik mej som barn (inget jag själv reflekterat över), var vi tvungna att kolla i lite fotoalbum från förr för att "bekräfta detta"..och kan såhär i efterhand erkänna att vi faktiskt är läskigt lika varandra..konstigt nog..

Juldagen "firades" faktiskt i lugn och ro.. var i väg och träffade bästaste Mille och Jakob en sväng innan dom skulle ta sig vidare till Uppsala (för att åka utomlands dagen efter..-avis-)  efter det blev det en två timmars långpromenad tillsammans med fina Acå..då vi inte hade setts på ett bra tag hade vi hur mycket som helst att prata om..vilket var jättemysigt!

Sen tillbringades faktiskt resten av kvällen hemma hos mamma och pappa med att hjälpa mamma göra chokladpraliner samt att kolla på film..ett minst sagt annorlunda Juldagsfirande jämfört med föregående år vill jag lova..men väldigt skönt faktiskt! Då jag bara har tre dagars ledighet (till skillnad från dom flesta som verkar ha minst en vecka) så kände jag inte för att slösa bort en dag på att vara bakfull!
(Åldern som talar?!)


Detta beslut har jag varit mycket nöjd över idag, då jag har haft en skön dag tillsammans med familjen, gjort (fler) chokladpraliner, färgat håret, hälsat på mormor och morfar samt en gammal vän och nu tagit mej tillbaka till Stockholm..allt i helt nyktert tillstånd! ;)

Jag hoppas ni har haft en lika härlig julhelg som jag?!


Kärlek <3

..Julklappsutdelning..


Imorgon
är det julafton..(Galet!) men för mej började den tidigt i år!  

Den första "förskotts-julklappen" var ifrån Emma (och från mej till henne) vi bestämde oss nämligen för att istället för att ge varandra "materiella" julklappar i år så skulle vi ge varandra en gemensam upplevelse..så sist hon var här bokande vi biljetter till Svansjön.. :)



Ska bli riktigt kul att se denna minst sagt moderna version av Svansjön.. :)

Julklapp nummer två kom ifrån Morbror och moster (Anders och Majvor) iform av
två stycken biobiljetter..(Fick dessa när vi var på julbord tillsammans) :)


Den tredje julklappen fick jag i måndags av Tobias och innehöll följande: En jättefin mugg (som jag förövrigt ska ha på jobbet som min alldeles egna!) :) en tesil och en påse "lycklig jul" Te, har inte hunnit smaka det än, men det luktar helt fantastiskt! :)



Den fjärde och sista julklappen fick jag idag..hade nämligen julklappsutdelningjobbet..(vi alla hade köpt en julklapp som vi sedan spelade tärning om) jag fick ett "Triss-Julhäfte"..vann 25kr, så nu ska lösa in den mot en ny lott som jag hoppas ger mej en miljon eller tre.. ;)

Som sagt..imorgon är det julafton, men för mej har den redan pågått ett tag! :)

Tusen tack till er för dessa fina saker!

All Kärlek <3

..Julblomma..


Idag var min morbror och moster (Anders & Majvor) in på jobbet för att lämna saker som jag skulle ha med hem till mamma..blev väldigt överraskad när dom hade med något till mej också, nämligen en amaryllis.. fast inte av den vanliga röda sorten.. utan en gul/organge..och såhär ser den ut:






Jätte häftig..eller hur?! har aldrig sett en sån förut! Har ni?
Den är hursomhelst jättefin tycker jag! (Tack snälla!) :D

Puss & Kram.

..Brottslig Bio..


Efter en lååång dags jobb..(alla var sjuka idag, så jag har suttit i receptionen själv
heeeeela dagen..mindre kul)
Tog jag mej hem och fortsatte jobbandet i form av att måla vardagsrums väggen en sista gång! 

Efter det tog jag mej in till stan för att möta upp Tobias för lite bio i form av Sherlock Holmes.. riktigt bra måste jag säga..Helt klart sevärd..om man gillar sådana typer av filmer!

Satt i en jätte häftig salong..(kanske bara är jag som inte är van med salongerna här i Stockholm?) hur som helst..den var uppbyggd som en teater, med olika sektioner i olika nivåer..



Vi satt på en "balkong" vilket var väldigt annorlunda och kul (kändes väldigt lyxigt på något vis)..dessutom var det lugnt och skönt och man såg jättebra! Kan verkligen rekomendera detta! :)

Puss.

..Släktträff och Sällskapsspel..


Det har varit en riktig kanonhelg! Den började med julbord på Stadshuskällan här i Stockholm i
lördags tillsammans med hela, halva släkten..riktigt mysigt..och jättegott! :)
(Mådde lite lätt illa när vi gick därifrån pga. att jag ätit för mycket..som alltid vid julbord) ;)


..Mormor, Kusin Sebastian & Doris..


..Owe & Kusin Ludwig..


..Lillasyster & Morfar..


.."Godisskålen".. ;)

Tog med mej lillasyster och kusinerna hem för lite öl och sällskapsspel..kvällen gick alldeles för fort..
som tur var fick jag behålla lillan lite längre..då hon nämligen skulle sova över!



Efter en skön sovmorgon blev jag väckt morgonen därpå med frukost på sängen,
vilket var precis vad jag behövde (TACK! <3)



Sen var det Solna köpenter som stod på agendan..måste säga tt jag blev positivt överraskad över hur STORT köpcentret är! (Har inte haft tid att utforska det ordentligt tidigare)

Efter att ha shoppat i några timmar var det dags för lillan att åka hem.. skjutsade henne till station.. hann inte mer än hem innan jag fick oväntat besök av Tobias..en riktigt trevlig överraskning! :D

Puss & Kram.

..Tio år äldre över en natt..


Nu är hon här!

Mélonie Elvira Malia Diatoulou
..och idag har jag träffat henne för första gången (!)
Kan fortfarande inte riktigt fatta att jag har blivit moster...?!



Hur kan en människa som knappt funnits i mer än 48 timmar göra ett så stort intryck på en?
och hur kan man känna så mycket för någon man knappt känner..?

En väldigt konstig men härlig känsla vill jag lova!


Puss & Kärlek <3


..What to Wear-eat..


Alltid samma "problem".. vad ska jag ha på mej idag och vad ska jag äta ikväll? Snacka om
I-landsproblem
.. det första "problemet" är faktiskt ett problem av den enkla anledningen att jag nästan alltid haft "uniformsjobb" dvs. du ska ha speciella arbetskläder som du får av arbetsgivaren..vilket betyder att du aldrig ens behöver fundera över vad du ska ha för kläder på dej..så har det alltså varit den större delen av mitt "yrkesliv" framförallt dom senaste fyra åren..så har kanske "rätt" (?) att vara lite förvirrad på mornarna när jag står och kollar in i garderoben..visst har jag mycket kläder att välja bland..men då kommer "problem" nummer två..det yrket jag har "kräver" en viss typ av klädkod (vare sig man vill eller inte) och det är väl egentligen där "problemet" ligger..känner att jag verkligen skulle behöva byta ut min garderob till lite mer basplagg/enklare (men dock stilrena!) kläder som funkar som "jobbkläder".. :)  

hur som helst.. nog med problem nummer ett..(1a & 1b) och fokusera lite på nästa I-landsproblem..
vad man ska laga för middag?..försöker vara lite kreaktiv i köket..men allt för ofta blir det att man kör på det gamla vanliga..mest för att fantasin har tagit slut..(men även för att det är sjukt tråkigt att laga mat till sig själv) för ett par veckor sen fick jag ett middagstips av Eine (en av mina kollegor) och detta tänkte jag nu dela med mej av då det enligt mej var kanongott! :)

Så alla ni som har idétorka vad det gäller matfronten, laga detta:



Lägg bladspenat och laxfiléer i en form



Krydda laxen med salt, peppar och andra eventuella passande kryddor,
häll över 4dl grädde.. 

 


Toppa med riven västerbottenost och gratinera mitt i ugnen 200¤c i 20-30 minuter..



Servera tillsammans med färsk pasta, gurka, körsbärstomater och gärna ett glas vitt.. :)



Voilá.. :)


Enkelt, snabbt och jättegott! Lycka till! :)

Puss & Kram.

..Vitt som snö..


Kvällsjobbandet
dom senaste dagarna har gett resultat! Nästintill allt är nu målat både en och två gånger vardera..Tanken är att detta ska vara klart denna kommande vecka, så även jag kanske kan få lite julfint här hemma..sådär lagom till fjärde advent.. ;)

Såhär ser det ut i mitt vardagsrum för tillfället..typ..(Gavlarna är nu också målade!)



Vitt, vitt, vitt..För er som tycker det känns lite tråkigt och opersonligt så kan jag lugna er med att jag inte strävar efter att skapa någon steril sjukhus miljö här hemma..det kommer komma färg..i massor!!
Gillar dock när basen är ganska neutral iom att det gör det lättare att kunna byta ut "rekvisitan" efter årstid, smak och tycke.. :)



Såhär blev sängborden som vita..är riktigt nöjd faktiskt! :)


Puss.

..Someone like you..


Ibland behöver man inte förklara hur man känner, det finns andra som gör det åt en..



I heard that you're settled down, That you found a girl and you're married now.
I heard that your dreams came true. Guess she gave you things I didn't give to you.

Old friend, why are you so shy? Ain't like you to hold back or hide from the light.

I hate to turn up out of the blue uninvited But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded That for me it isn't over.

Never mind, I'll find someone like you, I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg, I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,"

You know how the time flies, Only yesterday was the time of our lives
We were born and raised In a summer haze Bound by the surprise of our glory days

I hate to turn up out of the blue uninvited But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded That for me it isn't over.

Never mind, I'll find someone like you, I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."

Nothing compares, No worries or cares, Regrets and mistakes, They are memories made.
Who would have known how bittersweet this would taste?

Never mind, I'll find someone like you, I wish nothing but the best for you
Don't forget me, I beg I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."

Never mind, I'll find someone like you, I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead"

"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."


All Kärlek.

.."Jag ska måla hela världen lilla mamma"..


Mitt liv består av mycket färg just nu..fast inte den färgglada varianten..utan den vita nyansen.. (!) 
I samband med inflyttningen och renoveringen av min lägenhet kom jag fram till att det var lika bra att göra det på riktigt om det skulle göras..så nu har/ska här måla(t)s..så allt jag tänkt måla
(sen några år tillbaka) som fortfarande inte har målats, SKA nu målas...dvs. nattuksborden, byrån OCH sektionshyllan (!) så om kvällarna bor jag just nu mer eller mindre i mina målarbyxor
(istället för i onepiecen som jag skulle vilja!) men det går framåt faktiskt!! är snart klar med sektionshyllan som jag påbörjade för två kvällar sen.. :)





                 ..Syns vilka delar som inte är målade.. ;)



Nu ska jag ge mej på dessa två godingar, under tiden jag kollar på idol-finalen.. :)

Puss & Kärlek <3

..Oväntat Besök..


Fick ett meddelande från finaste Millisen igår där hon undrade vad jag hade för planer för kvällen..och om hon fick komma och hälsa på.. svaret kunde ju omöjligt bli något annat än: Koooom Hiiiit!! Vilket hon också gjorde.. hämtade upp henne efter jobbet.. sen lagades det mat, (som blev gudomligt god BTW!) dracks lite vin., pratde och kollade på "Så mycket bättre" avsnitt.. kvällen var över på ett "naffs", och det blev dags att gå och lägga oss.. (jo hade förmånen att få behålla henne ända tills idag!) ;)





Åt frukost tillsammans imorse innan det var dags för mej att åka iväg till jobbet..
ett riktigt mysigt spontanbesök blev det (mer sånt!!) :D

Puss & Kram.

..Karlstad..


Dom senaste dagarna har spenderats i underbara Karlstad, vilket har varit helt fantastisk..som vanligt!
Att besöka Karlstad är verkligen som balsam för själen för mej (!) Åkte i torsdags efter jobbet
(hade sen lång tid tillbaka tagit ledigt fredagen då jag visste att jag skulle vara i Karlstad) kom fram till 
Fam. Frankler strax innan klockan 10 på kvällen.. så det blev inte så mycket mer än att prata lite för att sedan gå och sova..

Fredagen började i lugnt tempo..först vid lunchtid tog jag mej ner på stan för att träffa Sara för att äta lunch och umgås lite..till min stora förvåning hade hon en överraskning till mej, som inte var någon mindre än en god vän vid namn Eva, Sara hade gått förbi butiken där hon jobbar, hon hade nämt att hon skulle luncha med mej, varpå Eva tog ett eget intiativ och hängde på, vilket var jättekul (!) :D
(Gillar när människor gör
sånt!) :)




..Denna lilla goding hittade vi på Åhlens..hur söt som helst (!)..

På väg "hem" tog jag och Sara sällskap då vi skulle åt samma håll.. hon skulle nämligen träffa Emma, Mårten och lilla Vilgot (Fd. Ikeakollegor) detta gjorde att jag fick tällfälle att säga hej också
(har inte hunnit träffat den lille förut)

efter att ha varit hem, duschat och bytt om var det dags att at sig tillbaka mot stan för att möta upp Linda och Maggan för att gå på Melissa Horn konserten.. efter en magisk konsert, gick vi vidare till Tempel för att ta några glas, en mycket trevlig kväll som slutade hemma hos Linda!






..Twisted Mojito-En klar vinnare som jag ska föra vidare till Stockholm (!) :)..

Vaknade dagen efter (Lördag) av ett "Godmorgon"..kom sedan upp till en riktigt "hotellfrukost", tända ljus och julmusik.. såå mysigt! Efter en lång och god frukost tog vi oss iväg till Jullan (Jill) för att umgås och fika.. Mycket trevligt! :) 



Tog mej in till stan igen för att hämta upp Åsa och Leon för att ta oss vidare ut till Ikea..(den traditionella utflykten) ;) för att kolla vad som har hänt sedan sist..samt träffa lite vänner, som jobbade helg..handlade även lite småsaker..bland annat lite tyg, sen var det hem och pyssla som gällde..
och voilá:


..Kalorisnåla Kakor..

Söndagen
spenderades delvis en stund nere på stan med Åsa och Leon, annars var vi mest bara hemma och tog det lugnt..fortsatte pyssla lite, kollade på film, bakade lite. en riktig slö-söndag... :D 



Måndagen började med frukost nere på stan tillsammans med Kristin..efter att ha lämnat henne vid tåget, strosade jag omkring på stan och handlade lite julklappar i väntan på att äta lunch med Malin.. det blev en lång lunch.. med ett långt fint samtal..(Tack, det behövdes!) :)

Tiden gick på tok för fort, det blev dags att ta sig tillbaka till Fam. Frankler för att packa, säga hejdå och bege sig hemåt till Stockholm.. 

All Kärlek <3

RSS 2.0