..Kungliga Konserter & Skimrande Sällskap..



Åhhh.. det var bara bra igår.. :D Långt över förväntan..och då var förväntan stor, då jag har sett iaf Hoffmaestro förut.. fast under konserten igår kunde man inte tro det, då dom med samma låtar fick det att kännas som en helt ny konsert..

"hajjar ni vad jag vrålar om?"  (-Jens Malmlöf, Hoffmaestro.)



                                    ..Emelie & Mille..


                                  ..Timbuktu..


                                     ..Hoffmaestro..

Hade sjukt ont i fötterna igår när jag kom hem vill jag lova , var riktigt skönt att få av sig skorna och slänga sig i sängen efter att ha stått upp i drygt 6 timmar..men kvällen var värt varenda skavsår! ;)


Idag har jag varit in till stan och träffat Moroj..var längesen vill jag lova, så det var riktigt kul!.. började med att gå och äta lite..därefter tog vi en promenad genom Gamla stan vidare ner till hamnen där vi satte oss och njöt av den fina utsikten över Skeppsholmen och pratade om livet..






                                        ..Fina Moroj..


Har haft en riktigt härlig helg, hoppas ni också har haft det! :)

All Kärlek.


..Taggar till tänkvärda texter..


Ikväll ska jag på Timbuktu & Damn och Hoffmaestro konserten på Skeppsholmen här i Stockholm..ska bli så sjukt kul!  Dom kommer garanterat vara AWESOME (!) Har dock inte riktigt tålamodet till att vänta..så taggar redan nu till tonerna av deras grymma låtar.. ;D




Ser fram emot dessa två lyckopiller ikväll.. :D








Vad är era planer för kvällen?


Puss & Kärlek.



.."Det snurrar i min skalle"..


Första veckanHTH är avklarad.. måste säga att det har gått riktigt bra..har varit en ganska lugn start.. började först i Tisdags..då gick vi mest igenom det praktiska.. kollade över sortimentet,
kvitterade ut nycklar, fick min alldeles egna arbetsplats, med tillhörande datorer, telefon och
övrigt material..jobbade bara till halv fyra denna dagen..


 
            ..Fortfarande en aningen stökigt skrivbord..

 
 ..Min telefon (Med mitt namn och nummer; 08-506 607 15)..

Onsdagen gick mest åt att komma i ordning.. rensa upp och snygga till min arbetsplats, började även med ihopbyggandet av min "HTH bibel"..den heliga.. :) på eftermiddagen fick jag prova på och leka runt lite i ritprogrammet SAS..och lyckades utföra uppgiften jag fick, som gick ut på att rita av en av miljöerna (köken) i butiken.. 



Torsdagen spenderades mestadels framför datorn..jobbade framförallt med SAS, ritade mitt första egna kök, testade olika lösningar, ordnade och fixade även med att styra upp min jobbmejl..och till sist men inte minst skrev jag under anställningsavtalet.. :)



och idag har jag haft ett sk. A-pass vilket innebär att jag har suttit i receptionen, där jag har funnits tillhands för kunderna, svarat på frågor och i telefon.. 


Har varit en minst sagt händelserik och framaförallt lärorik vecka.. är dock helt slut i skallen efter alla nya intryck och saker jag lärt mej! Och trött efter att ha gått upp 07.00 varje morgon, vilket inte har hört till vanligheten dom senaste två månaderna.. är dock glad över att få tillbaka rutinerna i mitt liv!
(Som jag har saknat dom!) Skulle vilja säga att jag ska använda helgen till återhämtning..
men har faktiskt roligare saker för mej.. :)


Puss & Kram.

..Lägenheten..


Som jag nämnde i det tidigare inlägget så har jag alltså flyttat till Flemmingsberg och inte till Kungsholmen...som det var tänkt från början..vilket  har varit en rejäl omställning för mej..dock är det inte bara nackdelar med det.. även om det inte riktigt var det jag hade tänkt mej/var inställd på, kan det nog bli rätt okej ändå..det positivaste är att jag har väldigt nära till jobbet.. :)


                         ..Lägenhetshusen där jag bor..


                           .."Flempan Centrat"..

 
           ..Hemska "sjukhus korridorer" samt min dörr..


                                          ..Hallen..


                              ..Sovrum/Vardagsrum..



                                  ..Köket/Matplatsen..


                                            ..Badrummet..

Kanske inte den mest upphetsande lägenheten, men den funkar.. tror den kan bli rätt mysig när jag får dit lite mer av mina egna möbler och saker.. :) (Återkommer med bilder)


Puss & Kram.

..Så mycket att göra - så lite tid..


Ojojoj.. dom senaste dagarna har gått fort..nästan för fort! Mycket har hänt och hunnits med..
förra veckan avslutades med middag och bio med Emma på fredagen.. film: Bridemaids.. riktigt skön film! Definitivt sevärd (!) Dock hoppas jag ni slipper bruden som inte kunde hålla sig ifrån sin mobil under dom två timmarna i salongen, utan gång på gång tog fram sin telefon och svarade på sms..
riktigt störande att bli bländad hela tiden.. så störande att jag tillslut var tvungen att säga till!
(tecken på att man börjar bli gammal?) ;)



Sent på kvällen, nästan direkt efter jag hade kommit hem, kom Daniel till Tierp..blev till att gå och lägga sig direkt då klockan var mycket (!) blev inte mkt till sovmorgon dagen efter då vi skulle ta oss iväg för att kolla på tapeter, kakel och klinkers till Daniels lght.. lite senare på dan hann vi även upp till mormor och morfar en sväng på tårtkalas.. detta med anledning av att dom firade 61 år som gifta.. :)


                      ..Röda rosor till Brudparet..

Kvällen spenderade jag och Daniel ensamma (ovanligt nog) med tre-rätters middag, samt massa spel-spelande.. vann stort över honom på Monopol.. ;D

Söndagen däremot lyxade vi till med lite sovmorgon innan det var dags att packa klart bilen för att ta oss mot Stockholm och min nya lya..gjorde ett stopp hos Emma och Rikard på vägen för lite fika och inspektion av lägenheten.. riktigt fint hade det blivit.. sen mötte jag upp min hyresvärd för att få nycklarna.. efter det började den spännande och minst sagt nervösa resan mot lägenheten..


                                       ..Le Keys..

En liten parantes:
(För er som inte hängt med i svängarna (vilket jag förstår då knappt jag har gjort det) så ska jag inte längre hyra lägenheten på Kungsholmen, utan ska istället bo i en lägenhet ute i Flemmingsberg...)

Väl framme visste jag inte vad jag skulle tro.. möttes av en rad betonghus och inget mer.. ingången var igenbommad och en taskigt textad skylt hänvisade till baksidan av byggnaden..som var en byggarbetsplats..(!) väl utanför lägenhetsdörren var jag mer än nervös över vad som väntade..
till min stora glädje var det bättre än väntat..

tömde bilen på saker för att sedan ta oss en tur nere i "centrumet"..åt middag och handlade även lite till lägenheten.. sen var det städning och fixande som väntade.. gjorde det bästa av de saker som fanns, men planerade att åka till Ikea redan dagen efter för att köpa lite saker..

sagt och gjort..har varit på Ikea idag och handlat en massa "nödvändigheter" (?!) har även handlat lite mer mat och lagat den första middagen i lägenheten.. Cesarsallad blev det.. riktigt gott! sen var det dags för Daniel att åka hem..sen dess har jag fixat och donat lite till.. har även tagit en premiär tur till Länna för att se hur jag ska åka till jobbet imorgon.. så nu känner jag mej redo för morgondagen...
och första dagen på mitt nya jobb.. :D


Puss & Kram.

..New Soul..


"See I'm a young soul in this very strange world, Hoping I could learn a bit 'bout what is
true and fake...But why all this hate? Try to communicate, Finding trust and love
is not always easy to make..."





"This is a happy end, Cause you don't understand
Everything you have done, Why's everything so
wrong?"

Puss.


..Dolt Budskap..


Läste en artikel i DN som handlade om en högerextrem rockfestival som hållts nere i Tyskland..på festivalen delades det ut gratis T-shirtar (med trycket på bilden till vänster) som folket glatt tog emot, efter att ha tvättat dom var det (chockerande nog?) ett annat tryck som syntes på T-shirtarna (se bilden till höger).


..”Vad din t-shirt kan, kan du också – vi hjälper dig, att frigöra dig från extremhögern”..


Rätt fyndigt sätt att förmedla ett budskap måste jag säga!
(För att läsa hela annonsen klicka här!)

Puss & Kram.

..Vapenvila..


Har idag som nämnt tidigare varit till Jenny (min frisör) och har faktiskt lyckats sluta fred mellan mina kluvna hårtoppar och mitt solblekta hår..känns underbart skönt.. :)

När jag kom till salongen och vi började disskutera färg så sa Jenny: "Den här gången ska du få en färg som är toffslös"..till en början trodde jag att det var en pik till att jag alltid har haft håret uppsatt den senste tiden..fick ganska snart förklarat för mej att det skulle bli en
egen-ihop-komponerad färg som inte fanns med på färgkartan..

färgens namn
?:
Brunviolett

..en utmaning för hjärnan att bearbeta vill jag lova!..(då jag Jenny kämpat för att få bort alla röda pigment) men då Jenny sa att den mer skulle gå åt det "kalla" hållet..så blev mitt svar givetvis:  "Jag är på" ;D


och så här blev resultatet...

   ..Kan som vanligt inte ta ett "normalt" kort..går bara inte..

Är hur som helst väldigt nöjd!, Dock är det inte så violett (lite i dagsljus) men kanske blir det mer nästa gång..? ;)

Nu blir det till att åka iväg och träffa en kär gammal vän.. :)

Puss & Massa kramar.



..I Don't Mind If You Don't Mind..


Låten får tala för sig själv..




Puss & Kram.

.."Anade INTE ugglor i mossen"..


Dagen har som sagt tillbringats i Uppsala tillsammans med bästaste Mille..riktigt mysigt..gjorde en hemmagjord Ceasarsallad..sen var det inget annat än pratande som stod på "schemat"..
även om vi ses rätt ofta nuförtiden, har vi alltid så mycket att prata om..Love It (!) 

Mot kvällen var det dags för mej att bege mej hemåt.. innan jag gick, fick jag en present
(Jo, det är sant!....gillar den här "trenden" ;D)
Hursomhelst denna låg i paketet:



..Älskar
ju som sagt Ugglor..TACK  ännu en gång Mille för den jättefina presenten! <3..


Sen jag kom hem har jag suttit (i timmar) och "lusläst" alla inredningssidor jag kommit över..dumt nog..(fick ju inte direkt suget efter en egen lägenhet att minska..)


Imorgon ska jag klippa och färga håret, SOM jag har längtat (!)

Puss




..Rekorunda..


I Lördags var vi (jag och Daniel) in till Stockholm för att hämta hans lägenhetskontrakt till lägenheten han köpte i veckan...var även förbi lägenheten och tog lite mått..

Efter det åkte vi till Gävle och började planera kök..sen dagen efter (Söndag)kom det roliga..att åka runt och kolla möbler och inredning..När Daniel flyttade ut ur sin studentlägenhet sålde han det mesta av sina saker.. så nu ska det mesta köpas nytt.. :)

efter några timmar var vi på väg hem igen, med huvudet fyllt av tankar och idéer.. :D


Detta är några av dom möbler vi tittat på:



Här är även en fulskiss över lägenheten och tanken med planlösningen.. :)



Tror den kommer bli såå fin (!) Åh vad jag längtar tills jag också får en egen lägenhet att pyssla och greja med.. än så länge får jag nöja mej med att hjälpa andra med deras lägenheter.. :)


Nej.. nu har jag inte tid att sitta här längre.. nu ska jag göra mej i ordning och ta mej in till Uppsala för att träffa finaste Mille.. :D


Puss & Kram.


..Checkat in..


Istället för att "casha" in pengar har jag idag checkat in mina första pengar från A-kassan.. bara tre månader försent.. fick dessutom bara betalt för tre dagar.. (?!) 
jätte mycket pengar var det inte..


               ..En sådan fick jag, fast ändå inte (lånad bild)..

blir lite faschinerad förskräckt utav deras system måste jag säga.. tänker på alla stackare som sitter där med hyra, räkningar, barn osv. och helt plötsligt blir arbetslösa.. hur klarar som sig? Tar dom lån för att överleva tills A-kassan har fått "tummen ur" och betalat ut pengarna..eller? som tur är har jag en mamma och pappa som har ställt upp med boende osv..så jag har klarat mej..men som sagt alla människor som kanske inte har det..?

Puss.

..Utbytt..


Har fått ett nytt bankkort idag...(som en skänk från ovan), var verkligen inte en dag försent!
Vet inte hur många gånger den senaste tiden som mitt kort har krånglat, ibland totalstrejkat..främst med att inte vilja låta chippet läsas..störande..men idag så anlände det nya.. :) (synd dock att jag inte visste att det var dags, så hade jag kunnat valt ngt roligare motiv)..men men..nästa gång kanske.. :)


                   ..Lite skillnad på det nya och gamla..

Sorry
Oldie, have to cut you off..

Puss & Kärlek.



..Renoveringsjobb..


Tanken var ju att jag skulle sova kvar hos Emma och Rikard tills måndagen då jag skulle ta mej vidare till Stockholm för att hjälpa till med renoveringen på Lindas (storasyster) jobb, men så messade Linda och frågade om jag inte komma in redan söndag em för att påbörja arbetet... men det hade jag inte möjlighet att göra..däremot kände jag att det skulle vara skönt att åka in mot kvällen för att slippa morgontrafiken och för att kunna köra igång tidigare på Måndagen..sagt och gjort..vilket jag ångrade ganska snart efter att jag hade åkt..
då jag 40 minuter senare stod still i en kö av dess like och inte tagit mej längre än i utkanten av Uppsala..tre timmar senare var jag på plats i Stockholm..klockan hade då blivit närmare tolv, så det var till att gå och lägga sig direkt då klockan skulle ringa 06.00 dagen efter..

07.00 var vi på plats och började med en allmän uppfräschning av stället, gick sen och handlade mat och utrustning för att kunna sätta igång med renoveringen.. efter frukost var det dags.. började med att måla en fondvägg i "konferensrummet" gick sedan över på målningen i "grupprummet" däremellan fixade och donade jag lite i allmänhet..

 
                   ..Hallonröd i "Konferensen"..
 

                  ..Och Robert i "grupprummet".. (To Be Continued..)

Denna dagen jobbade jag inte längre än till fyra.. sen var det dags för att möta upp Daniel för att gå på lägenhetsvisningar..pressat schema vill jag lova..5 st skulle hinnas med på 2,5 timme (!) Men det gick.. som när på en vi valde bort pga att hinna med en som vägde över intressemässigt..

Avslutade dagen med att äta middag tillsammans innan det var dags för Daniel att bege sig hemåt..och mej för att leta mej tillbaka till lägenheten..bestämde mej för att ta en promenad för att lokalisera mej lite..en promenad som skulle tagit en halvtimme, tog nästan en timme
(trots GPS) jiiisess..


                                ..Vilse i Stockholm..

Tisdagen började också med väckning klockan 06.00..sen var det till att måla alla väggar en andra gång innan det var dags för ett besök till IKEA för att inhandla all "rekvisita" detta fick jag och Sandra nr. 2 (en som jobbar där vi renoverar) uppdrag att göra..det tog sin lilla tid vill jag lova..närmare 6 timmar.. och mycket saker blev det (!) :D


                           ..Såg varken in eller ut (!)..  


        ..Syns knappt men Sandra nr. 2 gör two tumbs up :D..

Släppte av Sandra längs vägen då hon var tvungen att ta sig hem..åkte sedan vidare till lokalerna där storasyster väntade.. sen höll vi på och fixade och donade fram till ett på natten med att få i ordning.. och bra blev det! Inte 100% klart överallt men så gott det gick just då..(Hoppas på att kunna återkomma med bilder på slutresultatet)

Blev till att sova kvar på jobbet då klockan var så mkt..liggunderlag på golvet var ingen hit tyckte min rygg dagen efter..

Onsdagen kom och det var dags för ett sista ryck innan det var dags att ta sig hemåt.. denna dagen spenderades mestadels i "materialrummet" för att förvandla kaoset därinne till lite mycket mer organiserat kaos.. (!)

 
                                          ..KAOS (!)..


                         ..Ganska mycket mindre kaos..


                                  ..Ordning & reda..
 
Var en trött och sliten jag som satte mej i bilen vid fem-tiden..var en ännu tröttare och slitnare jag som vaknade i morse.. med ont i hela kroppen (!!) Så idag har jag inte gjort många knop vill jag lova! 

Puss & Kram.
 

..Lite lätt nederbörd..


Har tillsammans med Emma och Rikard varit och krängt saker på Ulva kvarns loppis idag.. riktigt kul faktiskt tills det började regna.. till en början duggade det lite lätt..men tidvis ökade vattendropparna sakta men säkert och snart var det rena rama niagrafallet vi stod i.. inte kul.. trots vårt ihopsnickrade skjul så blev det snart både blött och kallt..så tillslut gav vi upp.. men några hundralappar rikare och kartonger fattigare blev vi allt.. ;)



När vi kom hem bytte vi alla om till varma och torra kläder, sen myste vi ner oss i soffan och kollade på två stycken avsnittt av Sons Of Anarchy...love it (!)

Puss & Kram


.."(Wall)Berg flyttar in"..


Ska bo hos Emma och Rikard några dagar..mysigt värre vill jag lova.. anlände idag med packning för två veckor eller mer.. så typiskt mej.. kommer aldrig lära mej (!)

Började med att laga middag.. Tacos.. kan vara en av dom bästa "rätterna" som finns.. sen har vi (farlig nog) haft premiär av serien Sons Of Anarchy.. som Emma köpt enligt rekomendation av ett flertal personer..kan väl säga som så..att jag är fast (!) Sååå bra.. och huvudpersonen är kanske hur snygg som helst..



Kommer nog (hoppas jag) avsluta dessa kommande dagar med ett eller fyra avsnitt innan läggdags.. :D

Sov Gott allesammans!

Puss & Kram.


..Soft helt enkelt..


Har varit en riktigt soft dag..med sovmorgon till att börja med.. därefter en god frukost innan det var dags att skjutsa Daniel till tåget.. väl hemma igen packade jag och gjorde mej klar för att åka till Karlholm för lite solande och poolande tillsammans med Emma och Rikard..


                    ..Sämre kan man ju ha det (?!)..


Så där hängde jag sedan i några timmar innan det var dags att bege sig hemåt igen för att ha lite kvalitetstid tillsammans med lillasyster..



Kvällen innehöll god mat i form av Phad Thai samt cider och lite senare en och annan Strawberry Daquiri, även en massa uppdaterande och bra (?!) humor.. :D


Dagens skratt:  (True Story!)

(Ett blint par passerar när jag och Frida hämtat Thaimaten)

Mannen: man kanske skulle skaffa en sån där ring i örat, en såndär "bögring" som det kallas..
               tycker det ser lite häftigt ut..

Frun: det tycker inte jag, jag tycker det ser töntigt ut..


Kan ha varit något av det roligaste på länge, som taget ur filmen Yrrol.. (!) :D



Puss & Kärlek.

..Livskvalité i dagarna tré..


Kom in till Gävle runt sex-tiden i Söndags..efter att ha mött upp Daniel, checkat in och tagit en välbehövlig dusch, var det dags för middag..åt faktiskt mat på hotellets restaurang Absint, då den tydligen hade ryktet om att vara en av dom bästa i stan..åt en fantastiskt god middag, tog sedan en promenad till "Hemmakväll" för att köpa lite onyttigheter.. sen fortsatte vi promenaden ner till forsen där vi satt ett tag och bara njöt av den fina sommarkvällen till ljudet av porlande vatten..sjukt avkopplande (!)


        ..Etrecôte, hemmagjorda pommes, Beanaise sås.. 


                                       ..Rummet..
(lånad bild..tavelmotivet var mindre porrigt, samt tv:n var uppdaterad några år) ;)

Sov in i det längsta dagen efter.. lyxigt nog behövde vi inte studsa upp i ottan för att äta frukost (som man valigtvis måste göra) utan frukosten serverades enda fram till 10.30.. gick väl ner till 9.45..(sov till 9.30) ;)

Efter utcheckningen vid 12.00 så åkte vi till Björke, där vi solade, spelade "strand-tennis", spelande spel och bara tog det lugnt.. :) 

Tisdagen började med en snabb tur ner till stan och även ut till Valbo för att uträtta lite ärenden.. sen tog vi oss till våran stuga ute i Fagerviken efter ett lunch stopp i Skärplinge..jobbade några timmar med att rensa och städa ute i förrådet i stugan (medans Daniel jobbade lite på brännan) sen tog vi oss till Skärplinge och köpte mjukglass... väl tillbaka.. slutförde jag det jag påbörjat och började packa ihop..

Sen tog vi oss iväg till en badplats för ett kvällsdopp..





tanken var att vi även skulle fiska där, men då det kom fler människor dit valde vi att åka ner till hamnen istället.. sen satt vi där i solnedgången med våra metspön..hur mysigt som helst..fick totalt 3st aborrar (jag fick 2!) :D men dom små stackarna var så små så vi kastade tillbaka dom.. :)









vid halv tio gav vi upp.. åkte till Tierp och gjorde ett gäng våfflor istället..gott var det!
Dessa härliga dagar avslutades idag med att jag lämnade Daniel vid tåget..

 




Hoppas ni, liksom vi har haft några underbara dagar i det fantastiska sommarvädret! 

Puss & Kram

RSS 2.0