..Owl you need is love..



Snart är det Februari, kärlekens månad..Alla Hjärtans Dag gör sig redan påmind runt om i butikerna..
på tal om kärlek..har någon form av förkärlek till ugglor..vet inte vad det är med dom..dom är ju inte jätte snygga i verkligheten..men på låtsas är dom hur fina som helst i alla färger och former.. :)


Utökade min samlig idag, med en uggla jag spanat in en längre tid...tid är något jag inte har koll på...ha koll på tiden kan en äggtimer..en äggtimer är precis det jag har köpt idag, i form av en uggla...Ugglor är min favorit...Frågor på detta..?  ;)



Något annat jag hittade var denna:

Hur fyndig och söt är inte denna lilla tablettask..? (Love it!)


Puss.

..Flyttat..


Känner att jag inte har fått nog av bärande och kånkande den senaste tiden, så bestämde mej för att erbjuda mej att hjälpa min fina vän Moroj med hennes flytt... ;)

Anlände till henne sent igårkväll.. efter en massa packande och vindrickande somnade jag som ett litet barn på hennes soffa..

Väckarklockan ringde tidigt imorse..bestämde oss för att ta en liten sovmorgon..väl uppe gick vi och fixade lite frukost innan det var dags att köra igång..flyttlass nummer ett var inom kort på väg till nya lägenheten.. några timmar senare även flyttlass nummer två.. som var det sista..



Morojs nya hem..som ligger ca. en 30 minuters promenad ifrån mej (!)  :D

Efter att ha fått "allt på plats" (=fått in allt i nya lägenheten), gjorde vi oss i ordning för att ta oss in till stan för lite middag och "stadsvandring"..den rundturen resulterade i några riktiga fynd..och riktigt god mat.. :)



Det har varit en härlig dag..fartfylld..men härlig..nu ska jag unna mej ett varmt bad som den perfekta avslutningen på denna dag.. :)

Puss & Kram.




..Söndagsenergi..


Idag har jag äntligen fått upp min tavelvägg...som jag tänkt fixa sen en tid tillbaka..har medvetet skjutit lite på det..mest för att jag inte haft orken att fokusera på det på kvällarna efter jobbet..vill ju gärna inte göra några misstag när det gäller en sån här sak..(särskillt inte när man har betongväggar)..

Hursomhelst
..nu är det gjort..är riktigt nöjd..främst över mej själv faktiskt..att lyckas med en sån här sak en Söndag av alla dagar känns bra..speciellt med tanke på antalet glas vin som förtärdes igår.. :)
Av någon konstig anledning verkar det här med bakfylla ha någon omvänd effekt på mej..istället för att bli seg och orkeslös..så får jag en massa energi..like it! :)





Nu är det bara lite nya motiv som fattas..
(Kan inte förklara hur bra det känns att ha vardagsrumsgolvet tillbaka.. ;) )


Kvällen har spenderats med min alltid lika underbara vän Tobias..det har storhandlats (vilket behövdes!), kvällfikats, skrattats åt två avsnitt av "How i met your mother" och umgåtts i allmänhet.. :)

Hoppas ni har haft en fin Söndag!

Puss!

..Veckorna som varit..


Har varit två veckor av händelser.. den första mest fylld av jobb av olika slag..det första jobbet (mitt riktiga jobb) ägde rum måndag-torsdag..(tog ledigt fredagen) sen fick jag äran att ha finaste Theresé på besök mellan Torsdag och Fredag..blev en fin kväll med god mat, vin och mys.. på Fredagen var det gå upp tidigt som gällde för att ta mej iväg till Uppsala för att följa med Linda och Mélonie till sjukhuset..efter sjukhusbesöket, som gick väldans fort mötte vi upp Emma i Gränby Centrum för lite lunch och shopping.. :)


    ..Min fina systerdotter, som man inte kan få nog av!.. :)

Sen bar det vidare till Tierp, där helgen sedan spenderades hemma hos familjen, vars hus jag hjälper till att renovera..så det tapetserades, målades, lags golv och "listades" under helgen..så nu är vardagsrummet klart och hallen snart likaså..dvs. snart är 5 av 6 rum klara..det börjar närma sig ett slut nu.. :)

Kom inte hem till Stockholm förrns vid 23.30 cirka..så det var riktigt drygt att ta sig upp nu i Måndags vill jag lova (!) 

Den här veckan har också innehållit en massa jobb.."smygöppnade" ju den nya butiken ute i
Kungens Kurva i måndags..så nu är/kommer det vara fullt upp om dagarna! :) Men har hunnit med lite trevligheter också givetvis! Onsdagskvällen spenderades tillsammans med Moroj.. På Tordagen fick jag besök av en gammal vän från Karlstad, nämligen Madeleine..tror det var drygt ett år sedan vi sågs sist..(!) så det var riktigt kul, blev en ordentlig uppdatering tillsammans med pizzabakning och vindrickande.. :)

Igår kändes huvudet tungt..så det var en ren och sann glädje att få sluta jobbet och åka hem och bara vara..så det var vad jag gjorde (!) :)

Idag unnade jag mej en oförskämt lång sovmorgon innan jag tog mej ner mot Odenplan för att möta upp Tobias för en brunch..stället blev Bagel Streeet Café..så himmelskt gott! (Rekomenderas varmt!)

 


Nu ska jag fixa och dona lite, för här ser för jävligt ut rent ut sagt.. och det funkar ju inte när man ska få besök! :)

Ha en fin kväll!

Puss.
  

..Somewhere In Between..


Mitt liv är lite upp och ner och bak och fram just nu..har aldrig varit bra på att höra av mej, komma ihåg saker etc..men nu är det värre än vanligt (!) det har hänt lite saker dom två senaste veckorna som fått mej att medvetet koppla bort omvärlden för ett tag..för att stanna upp och fundera lite extra mycket över saker och ting..som livet..allt från dom mest obetydelsefulla problem, även kallade i-landproblem..
(som blir om möjligt ännu mer obetydelsefulla i vissa perspektiv)...
till verkliga problem...har även ägnat många tankar åt det som egentligen är viktigt..vänner och familj..NI är viktiga för mej, och det hoppas jag att ni vet att jag tycker (!) 

även om jag kanske inte är/kommer vara så "närvarande" just nu så finns ni alltid i mina tankar!
Känner att jag inte riktigt är mej själv för tillfället..så vill be om ursäkt om jag har varit/är/kommer vara
ur balans (med allt vad det innebär) den senaste/nuvarande/kommande tiden..
Ta det inte personligt vad ni än gör! Kommer nog ta ett litet tag att hitta tillbaka till någon form av balans.. Så jag ber er att ha tålamod..




Det är väl ungefär såhär jag känner mej just nu..

Kärlek <3

..True Story..




Saknar några vänner lite extra mycket just nu..

Kärlek.

..MIN Almanacka 2012..


Det är samma sak varje år..vad ska jag ha för almanacka?..att en sån liten sak, kan ha så stor betydelse..? (Kanske inte för många av er, men för mej!..Den är lite av min "livsbibel"..)
Har inte köpt någon än för i år, då jag inte hittat någon jag velat ha..

Men efter att ha haft lillasyster på besök i helgen och sett hennes personliga almanacka, blev jag sugen att skaffa en sån till mej själv..så det har jag nu gjort! Och såhär kommer den se ut:



Har alltid velat ha en sån här, men aldrig kommit mej för att skaffa en..förrns nu..och jag kan verkligen rekomendera er att skaffa en också..för vad är bättre än att få den perfekta almanackan med allt just du vill ha i den..? Dessutom var det roligt att göra den! :)


Puss.

..Fyra dagars fortsättning..


Ni har fått början på veckan..här kommer avslutningen.. :)

Torsdagen skulle spenderats tillsammans med Theresé, men så blev det inte..körde ihop sig tidsmässigt, så bestämde oss för att ses nästa torsdag istället! :) När jag kom hem fick jag något ryck och bestämde mej för att strukturera upp mitt vindsförråd, då jag hade saker som behövde få plats där, men inte fick det då man knappt kom in genom dörren för att jag den senaste tiden bara dumpat saker där "hejvilt"..  

Drygt en timme senare var jag klar, så nu jag plats med mer saker! ;)

fredagen fick jag storbesök..först kom Tine (som jag inte träffat på evigheter!) över på middag, lagom till efterrätten fick vi besök av lillasyster..som hade bestämt sig under dagen att komma en dag tidigare..

 
..En glad Tine (som gärna ville vara med på kort?) En mindre glad lillasyster (som inte ville vara med!)..

Nattetid (ca. 02.30) dök Mille och Jakob upp..som hade lovats sängplats hos mej då dom skulle på fest här i Stockholm..och gärna ville slippa åka hem till Uppsala mitt i natten..ingen var gladare än jag! :) 

Lördagen kan samanfattas med ett ord: Slödag (!) vi alla började dagen med en lång sovmorgon..Vid ett-tiden tog sig Jakob iväg in till stan för att träffa en vän, medans jag, Mille och lillasyster fortsatte våran slödag med en rejäl frukost, sängmys, kladdkakebakande och Yatzyspelande..vid sex-tiden när det var dags för Mille att bege sig hemåt hade vi fortfarande knappt tagit oss ur pyjamaserna..skönt!..vi åt middag..sen blev det drinkdrickande i form av Strawberry Daquiri framför en (värdelös!) film.. japp, det var våran lördag.. underbar! :D



Idag (Söndag) har vi varit lite aktivare..har städat upp sen gårdagen..har även äntligen fått upp min
"Wall Of Fame" i hallen.. är jätte nöjd med resultatet! Vid två tiden kom pappa in..för att hämta utställningsköket som dom köpt ut till stugan.. så vi begav oss till den gamla butiken i Länna för att hämta det..tog sin lilla tid..inte att montera ner köket, utan att lyckas få ut och på stenskivorna i släpet..det var galet tungt vill jag lova.. (!)

Är väldigt glad över att vara hemma igen, nu ska här sovas!

Puss.

..Änglalik..


Kan man göra annat än att smälta när man får detta MMS skickat till sig.. (?!)
Denna lilla skönhet
är fortfarande brås på moster hoppas jag.. ;)



Var ju iaf lika varandra för några veckor sen.. ;)
(Lovar att jag ska fixa en bild på mej som liten så ni får se!)

Puss.

..Håller "löftet" Hittills..


Mitt outtalade "nyårslöfte" är att jag ska ta tillvara på dagarna bättre..även dom dagarna man inte vill något hellre än att slöa framför tv:n..kanske främst dom dagarna jag ska ta mej ut och göra saker.. (!)

Den här veckan har/kommer jag verkligen leva upp det "löftet"..i måndags hade jag ju en hemma dag..(vilket inte innebar en massa slöande) men igår efter jobbet tog jag mej hem, bytte om och tog mej sedan iväg (Med Buss!..det tar sig det här med kollektiv-trafiken) till Östermalm och till Tobias.. tog en långpromenad på ca 2 timmar..gick i en jättestor park..riktigt nice faktiskt..på väg hem (till Tobias) stannade vi till hos Moroj (som visat sig bo på andra sidan gatan..visste inte att dom bodde nära varandra.. tre av mina vänner bor alltså inom en radie på knappt 100 meter..galet!) för att prata och kramas lite.. sen fortsatte vi vidare hem till Tobias för lite kvällsfika, innan det var dags för mej att ta mej hemåt..

Idag har jag varit i nya butiken i Kurvan och jobbat..riktigt kul har det varit! Fixat och donat en massa! :D Hann bara hem och byta om innan det var dags att ta mej iväg till Odenplan för att möta upp Sebastian för en fika..efter en två timmars fika/uppdatering skiljdes vi åt..var riktigt kul att ses.. (!) 
var några månader sen sist! 

Så nu är jag hemma igen..snart dags att sova för att klara av yttligare en hård arbetsdag i Kurvan! ;)

Puss & Kram.  

..Tillfrisknande..


Nu börjar äntligen förskylningen ge med sig lite..vilket känns underbart..dom senaste dagarna har inte varit roliga..har mått skit rent ut sagt..har haft feber och huvudvärk, hostat och nyst om vartannat, och haft otroligt ont i öronen och halsen.. 

som tur är har jag ju haft Tobias.. han är den enda som velat umgås med mej, då han också varit sjuk.. i lördags var första dagen jag orkade ta mej utanför dörren (på riktigt)..hjälpte Tobias att hämta och lämna lite saker från förra lägenheten till den nya.. sen tog vi en promenad..stannade för lite mat..fortsatte promenaden, för att sen ta oss tillbaka hem till Tobias där det blev lördagsfilm i form av National Tresure 1 plus halva tvåan...riktigt bra filmer..

 

I söndags kände jag mej ännu lite piggare och tog mej ut för att möta upp storasysters "man" som var i sthlm på besök..han (Linda) ville att jag skulle agera smakråd vid köp av nya kläder..(då Linda var tvungen att vara hemma med Mélonie som fortfarande är för liten än för att tas med ut i "onödan") efter att ha shoppat några timmar var det dags för honom att ta sig hemåt igen, tog en promenad bort till pendeln för att se till att han hittade hem, bestämde mej sedan för att utöka den promenaden till en långpromenad.. drygt en timme senare var jag hemma igen..då blev det middagslagning..sen blev det..en serie ist för film för omväxlingens skull..(skulle från och med nu kunna extra knäcka som den nya Hans Wiklund efter alla filmer jag sett under den här sjukperioden..) ;)

Blev några avsnitt av serien karatefylla..riktigt skön serie att slappkolla på..  ;)



Idag kände jag mej så pass bra att jag tog mej iväg till jobbet..skönt att vara tillbaka faktiskt..(även om det bara har gått på halvfart, då jag inte känner mej helt återställd än)..slutade strax efter fyra idag..jobbar sällan heldagar just nu i samband med flyttkaoset..

Sen vet jag inte var energin kom ifrån..(med tanke på att jag var helt slut sista timmen på jobbet!) Men efter det att jag kom hem har jag diskat bort berget, tvättat 6 maskiner.. (jag vet att man kan tro att jag har en småbarnsfamilj med allt mitt tvättande..) men jag har ju den senaste tiden "roat" mej med att ha tvättat igenom alla kläder som varit nerpackade..vilket har tagit sin lilla tid..detta blev jag klar med sist jag tvättade.. idag fick jag något ryck och bestämde mej för att tvätta andra saker som duschdraperi, filtar men framförallt alla kuddöverdrag till soffan! Nu när alla saker är på plats och flyttdammet äntligen börjat lägga sig, kände jag att det var på tiden.. så nu är det gjort, känns bra!  :)


Puss.
 

..Get IT Together..


Nu tror jag att jag äntligen är klar med det jag påbörjade häromdagen..har velat fram och tillbaka hur jag vill att mina tavelväggar ska se ut.. och det här resultatet..tror jag..

Detta är det som ska upp på väggen bakom soffan i vardagsrummet: 
(Observera att vissa av motiven ska bytas ut!)



Och det här ovanför byrån i hallen:
(Även här ska vissa motiv bytas ut..ett ska iaf ersättas med min fina systerdotter Mélonie)



Tror jag får ta någon extra dag och fundera innan jag börjar borra i väggarna..skulle vara väldigt tacksam för lite inputs och feedback.. :)

Puss.


..På fötter igen..


Allstå inte jag utan sängen..är fortfarande sjuk..trist..så har även idag småpysslat lite för att inteunder..vaknade redan vid klockan 10.00 idag..så..var ju tvugen att göra något för att få dagen att gå!

Så har städat lite i allmänhet..sen påbörjade jag projektet: Fixa sovrummet! (vilket innebar nya madrass överdrag, sätta ihop sängarna, få upp dom på ben, samt bädda nytt med helt nya påslakan (som jag för övrigt bara älskar!)) som Tobias hjälpte mej att avsluta..Fick nämligen besök av honom och Ben & Jerry (Bästa bli-frisk-medicinen ever!) Sen blev det filmen Patrik 1,5..innan det var dags för Tobias att bege sig hemåt igen..

 
 
Nu börjar det faktiskt likna ett riktigt sovrum..detta "lilla projekt" gjorde även att jag fick bort lite mer saker från vardagsrummet i form av lådor som väntade på att komma under sängen.. :)

Kommer garanterat att sova som en prinsessa inatt.. (!) :D

Puss.


..Sjukling..


Vaknade upp imorse och kände mej sådär lagom uppsvälld och ofräsch.. insåg att det inte var någon större idé att ta sig till jobbet idag...så beslöt mej för att vara hemma..vilket tog emot.. är nästan aldrig (peppar,peppar..) sjuk.. (sen finns det dagar jag önskade att jag var det, dagar när man inte vill något hellre än att ligga kvar under täcket)

att ta det lugnt hör väl inte till en av mina starkaste sidor.. så när jag tvingas till det tar det inte lång tid innan "utråkelsen" (?) tränger sig på..vilket är frustrerande, något som är extra frusterande är när man är omringad av saker som behöver göras, men man inte "får" göra något för att man måste kurera sig..

Så började dagen (vid klockan 13.00) med att göra i ordning lite frukost, sen var det soffan och filmen:
tre döttrar och en mamma som gick på 4:an som gällde..fin film!



 
     ..Tack Tobias för att du gav mej min nya bästis! <3..


För att inte dö av tristess har jag gjort några småsaker som att rensa väskan.. (Behövdes verkligen!!) vilket tog sin lilla tid vill jag lova!!..har även fixat så all belysning här hemma nu är trådlös..(inte så avancerat som det kanske låter) så även om det var småsaker, så var det saker som skulle göras..



Sen har jag tagit ett långt skönt bad..("fräschhetsfaktorn" har nu ökat betydligt!) ;) ,Ätit middag och nu avslutar jag kvällen åter i soffan framför en film.. :)

Puss.



..Effektivare är ordet Effektiv själv..


Har fått hur mycket som helst gjort idag! Började jobba klockan 08.00 idag efter en någorlunda nattssömn.. har varit och jobbat ute i nya butiken i kurvan idag med att montera och iordningställa möbler till vårat kontor..jobbade på så vi skulle kunna sluta tidigare, då vi hade blivit lovade att få göra detta.. redan vid klockan ett var var klara.. 

Innan jag åkte hem åkte jag och tankade bilen, fyllde på spolarvätska och tvättade den..väl hemma gick jag för att kolla om det fanns någon ledig tvättid.. (var i STORT behov att tvätta, men det är svårt att få några tider då alla tvättar efter klockan 18.00.. så jag hoppades på tur, vilket jag hade!) Så har nu tvättat inte mindre än 10 st maskiner (!!) (Galet, jag vet..men nu är ALLT igenom tvättat sen jag flyttade.. så alla kläder/textiler som har legat i kartonger och luktade sådär härligt förråd-aktigt..luktar nu gott igen.. :) 

Efter det har jag även tagit reda på all tvätt samt diskat..har ju även uppdaterat bloggen en del! känns så himla skönt att ha hunnit med allt det här, men nu tänker jag inte göra något mer idag mer än att äta middag och kolla på en av mina favorit filmer som börjar på 4:an nu..The Holiday..Kan hända att jag även unnar mej ett långt varmt bad.. :D

Ha en fin kväll! :)

Puss & Kram.

..Färggrannt..


Tycker att det är väldigt fint att ha tex. böcker och prydnadssaker färgsorterat och har länge velat ha så hemma hos mej, men har aldrig haft något bra ställe att ha det på, har heller inte ägt tillräckligt många böcker för att kunna göra det.. ;)



Men.. nu har jag det (!) :D



(Eller ja..har iallafall en början till en samling..)

Puss!



.."Dörrpost"..


En annan liten sak som har fixats här hemma är detta:








Den här "korgen" satt i mitt städskåp när jag flyttade in..tror den har används till påsar el. liknande..iallafullafall..då jag hade andra saker till detta tog jag bort den, ställde den vid dörren för att slänga den, det var då jag kom på denna idé..för att slippa "problemet" med att ha post över hela golvet när man kommer hem.. ;)

Puss.



..Gul(d) Gruva..


Under tiden jag bodde i Flemmingsberg pågick diverse ombyggnationer i området utanför min lägenhet, hela stället såg enda stor byggarbetsplats! Under ett flertal dagar hade jag spanat in några brandgula färghinkar (som jag skulle vilja ha!)..som några byggarbetare lämnat efter sig..En dag när Daniel var på besök, övertalade jag honom till att agera medhjällp vid "rånet" 

På ett litet kick var dom mina..dessa fantastiskt fina färgburkar..många av er ställer sig nog frågan: vad sjutton ska hon ha dom till..(?!)  Vilket jag absolut kan förstå..
(ibland undrar jag var jag får alla knasiga idéer ifrån..) ;)





Hursomhelst...Sen dess har dom stått och väntat på att få komma till användning..och nu har dom fått gjort det! Låt mej presentera...mina nya tvättkorgar.. :D



Det här var en av dom saker jag pysslade med igår.. :)

Puss.



..Mittemellandag..


Dagen har varit bra men ändå dålig..mycketjobbet och mycket i tankarna..avlastar tankarna med att tänkanågot annat..som lägenhetsdetaljer..då det hjälper mej att rensa tankarna genom att vara kreaktiv, så har jag nu än engång varit det och fixat och donat lite här hemma.. :)

Jag har inga problem att hålla mej sysselsatt då det alltid finns saker att pilla med härhemma..från dom enklaste sakerna som att plocka och fixa till dom mer tidskrävande som att sy gardiner, sätta upp saker på väggarna (har sagt det förut, men säger det igen.. betongväggar!!) ;)

Resultatet från dagens pyssel får ni se så fort det är klart... (To Be Continued..)


Puss & Kram.



..Söndagspyssel..


Efter att ha slöat mer eller mindre hela dagen..så bestämde jag mej för att jag var tvungen att göra något vettigt, kände dock inte för att städa och plocka som jag har sysselsatt mej med ALLA kvällar den senste tiden..nej, kände för att vara lite kreaktiv, vilket jag också varit..har nämligen pysslat lite genom att ha målat (OBS! Hobbymålat) några "byggklossar" som jag  köpte på Panduro för ett tag sen..
och såhär blev det:













Puss & Kram.

..Nyårsfirande..


Nyårsfirandet började i samband med att Moroj anlände vid fyra, då åkte vi för att handla lite..sen var det förrätt i form av Brieost, kex, marmelad, frukt och rosé som gällde..

Ett par timmar senare började vi med middagen som bestod av kött, potatisgratäng, rödvinssås och bearnaisesås (vilket jag insåg var exakt samma varmrätt jag åt med dom jag firade nyår med förra året..verkar vara den klassiska nyårsmiddagen?)

Efter en grymt god middag var det dags att börja förbereda oss lite..sen vet jag inte vart tiden tog vägen, men bråttom blev det..(Blev ingen efterrätt, men det var inte pga. tidsbrist utan snarare platsbrist..) 

Tog en taxi till Skansen, som vi hade hört skulle vara bra kring tolvslaget med fyrverkerier och firande, men det var inte den känslan vi fick när vi klev ur bilen..så bestämde oss för att ta en promenad tillbaka mot stan och mot bron och folksamlingen vi hade åkt förbi..så där stod vi tillsammans med resten av Stockholm och kollade på fyrverkerier, drack bubbel (som vi inte höll på att få upp!) och 
firade in det nya året..mysigt!  





När allting hade lagt sig tog vi oss till Stureplan och Collage där vi sedan tillbringade resten av kvällen..riktigt trevligt! Kom hem någon gång runt halv fem, (behövde inte ens disskutera saken om det var dags att sova eller inte....börjar bli gamla..? ;) ..) 


Skulle kunna summera kvällen följande: Åt en trerätters middag utan den tredje rätten, Höll på att missa tolvslaget, tog en taxi till Skansen helt i onödan, gav mej själv en kallsup av skumpan vi höll på att bli utan..skakade rumpa på dansgolvet tillsammans med en Leonard (Big Bang Theory) look-a-like..
haha..tror vi stannar där.. ;)



Jag hoppas ni hade en lika minnesvärd kväll?! :)

Puss.

RSS 2.0