..Kärt återseende..


Har träffat Emma och Anna-karin (även kallad Ejkej) idag för lite middag, vin och mys.. hade en helmysig kväll med en massa gamla minnen som samtalsämne.. sjukt kul (!).. :D


                                 
                           ..Like Back-in-the-Days..



                   .."De tre musketörerna".. :)









..En natt med Salem och en dag i den STORA staden..


Fick ett meddelande av Marie-Helen "Mille" Söderberg idag.. vid ca. fyra med en undran om jag möjligtvis villa hänga med på en Salemspelning på Katalin ikväll vid åtta-tiden.. jag som var upptagen fram till sex, tänkte att det skulle bli lite tight att hinna hem och byta om, packa och sen bege sig till Uppsala.. men tänkte också att det var alldeles för länge sen jag var det jag gillar bäst.. SPONTAN.. så.. klart jag skulle med.. (!)

Skyndade hem efter sex, fixade en väska med lite övernattnings-stuff och bar mej iväg.. hann fram nätt och jämt till att spelningen började.. en timme senare fylld av underbar musik, vin och goda vänners sällskap satte vi oss i baren intill för att ta yttligare några glas tillsammans med några av Jakobs vänner.. kvällen slutade någon gång vid två-tiden skulle jag gissa på..












Dagen efter tog vi sovmorgon.. skönt.. för att sedan ta oss upp och ut.. Shopping i Stockholm stod på dagens agenda..men i väntan på att fler goda vänner skulle ansluta sig, tog vi en tur i Uppsala City.. på 40 minuter lyckades jag (tro det eller ej) köpa mej en ny tröja.. en jag gått och sneglat länge på.. så var överlycklig.. :D

Kom in till Stockholm vid tre-tiden..huvudmålet (för mej) var att hitta en vinterjacka..massa butiker senare utan resultat var jag less.. så vi gick och tog en fika.. på Kulturhuset..mys..




                                   ..Finaste Emma..



                                            ..Härlig utsikt..

Efter att ha samlat lite ny kraft, gjorde jag ett nytt försök.. denna gången med resultat..jo det är sant.. även jag  äger numera en vinterjacka.. Jeejjj.. :)


Innan vi åkte hem tog vi även en tur ut till Kista galleria.. när alla hade minst en påse i handen kände vi oss nöjda och begav oss hemåt.. :)


All Kärlek.

..Baby it´s cold outside (!)..










Ett ord: Iskallt.


Puss & Kärlek.

..Den årliga uppdateringen..

Det är självklart Juldagen jag pratar om, även kallad homecoming day.. den dag på året då (nästintill) ALLA kommer hem för att mestadels skvallra om året som gått, men även för att träffa gamla vänner och bekanta..och för att umgås.. (?!) :)



Men innan vi går in på detaljer så backar vi bandet några timmar.. 



Vaknade ju upp i Björke denna morgon..efter att ha ätit frukost hoppade jag i skiddressen..och begav mej ut till retsen av familjen.. efter en promenad i vinterlandet och en massa lek i snöhögarna, gick vi in för att göra oss i ordning för julmiddag hos Daniels mormor och morfar..


En sjukt massa mat senare (typ fem-rätters) var det dags att försöka orka ta sig hemåt.. för att tagga till för fest.. gick bättre en förväntat..förfesten ägde rum ute hos milles mamma i Tolfta.. vi var ett tjugotal männsikor som röjde gärnet.. hahaha.. :D


Sen var det (tragiskt nog?) Möbeln i Tierp som gällde.. men måste faktiskt erkänna att jag hade sjukt kul.. :)




..Lika söta nu som för åtta år sedan när dom träffades (på detta ställe).. <3




Slutsummering av kvällen:

Det mesta är sig likt.. inte så mycket har hänt sen föregående år..det är som det ska vara och alltid har varit med andra ord.. några nya graviditeter har påträffats.. även en och annan sexuell läggning har ifrågasatts och uttalats..Ålders-kriserna hägrar och en och annan skönhetsoperation har upptäckts..(bland annat en fettsugning) Det alkoholhaltiga genomsnittet för att våga umgås med andra männsikor är fortfarande skyhögt..




Det mina kära vänner var allt för mej, Sandra Wallberg i Tierpsnytt.

Puss & Kram

..Christmas Eve..

Har haft en underbar julhelg, helt perfekt har den faktiskt varit.. :)

Julafton firades hos storasyster tillsammans med hela familjen och mormor & morfar.. med massa god mat, julklappar, andra traditioner och allmänt julmys..

Mot kvällningen, efter några spelomgångar av Cluedo, begav jag mej ut i snöstormen för att ta mej till Björke och familjen Kolm.. anlände vid 23.30 cirka..och vad gör jag..? Jo..kommer inte upp för gårdsuppfarten utan kör fast.. så där står jag ute i den kalla julaftonsnatten, när klockan närmat sig tolvslaget och tittar på och samtidigt skäms när daniel och hans far står och försöker få loss bilen..

En halvtimmme senare, var den loss.. så då kunde vi ta oss in och fortsätta att fira resterande delen av julaftonen..som hade gått över till juldag..

Hände inte så mycket mer än att vi bytte julklappar, för att sen läga oss och sova..


Här är Daniels julklappar till mej..



Så vad fick jag..?

JO..



Just ja.. av Storasyster (som var den som hade fått på sin lott att köpa julklapp till mej i år) fick jag ett exemplar av min favorit parfym samt valfri/a Ittala burkar (beroende på vad jag väljer, hon hade inte lyckats få tag på dom så jag får välja själv)


Sen har jag juh även fått julklappar av mina söta vänner.. en massa bra och fina saker.. :D


Så nu har jag några punkter att stryka på önskelistan (eller fylla ut tills födelsedagen)..
beror på hur man ser det.. ;)


JulKärlek. 

.."Natur" Katastrof alá i-land..


.."Nä, vi har inte haft inbrott, vi bygger heller inte om.. det hände bara en "liten" olycka..."



(Har tyvärr ingen "före" bild då vi inte räknat med att detta skulle hända..
men här kommer några "under-tiden" bilder)







Helt ofattbart (!)


Gick ändå hyffsat bra.. dock lite olämpligt att det hände idag, två dagar innan julafton..men "har man inget jobb, ser man till att skaffa sig det".. ;)



Här kommer även en efter bild..(känns lite bättre) ;)




Over and out.

..Husbygge..


I pepparkaksform givetvis.. ;)

Åkte hem till familjen Kolm igår efter jobbet.. där visade det sig att Daniels lillasyster Emma (se bild) hade gett sig in på ett pepparkakshus bygge av modell: ADVANCED (!)

Hon har skurit ut alla bitar själv enligt en mall i en bok hon lånat.. för att sen dekorerat allt och till sist försöka få ihop det enligt bild.. (imponerad!)

Då hon hade kört fast lite angående placeringen av alla bitar så frågade hon om jag ville ge det ett försök att hjälpa till.. (jag som har problem att få ihop dom gamla hedliga pepparkakshusen som man köper färdiga på affären, bestämde mej för att ge det en chans..)

Efter en massa minuters klurande så kom vi fram till att det måste vara så att det fattades delar (eller något).. så vi bestämde oss för att göra färdigt huset med hjälp av att sätta en egen "touch" på det.. ;)

Sagt och gjort.. en massa limstavar senare hade vi fått ihop vårat lilla mästerverk..


Ledordet rak igenom var: Kristyr.. (Allt kan döljas med hjälp av lite kristyr).. ;)




                           ..Under byggprocess..





                                      ..Slutresultatet..



Trots att det inte gick riktigt enligt planerna tyckte jag det blev grymt..dessutom hade jag/vi hur kul som helst (!) :D 


Puss Åh Kram.

..Längtar ihjäl mej..








Efter dej.. (!)


..Lunch Dejt..


Har lunch-dejtat med Morfar och lillan idag..Detta var en del av hans födelsedagspresent..Morfar tog självklart det dyraste han kunde hitta..Eller så var det så att han letade efter det billigaste eftersom han inte ville att det skulle bli så dyrt för oss..
men när han tillslut bestämde sig för en 40 kronorsrätt, som visade sig vara en efterrätt,
fick vi lov att rycka in..haha..  ;)





Kärlek.

..December"barn"..


Har firat min far idag som fyller hela 57 år.. :)
Detta med middag och mys tillsammans med familjen och mormor och morfar.. :)





Firade även mormor lite i efterskott som fyllde 81 år den 11:e december.. då hon alltid ber mej köpa med ett paket servetter varje gång jag åker hem, tänkte jag att detta var en perfekt present.. så..köpte ett paket i varje fäng som finns.. så här glad blev mormor..
(hon ler bakom servetterna)





Puss & Kram.


..Allt som hör julen till..

("En Bild säger mer än tusen ord"..)


                                ..Fina Vänner..


..Glögg, Lussekatter, Peperkakor,Nötter, Julmust, Nougatgodis och lite till..


                                         ..Brasan..


                                    ..Julgranen & Klapparna..


                                ..Julklappsöppning..


(Observera Tess Julklapp: DYNGKÅT-av Mia Skäringer..Passande..? Tyckte vi ;)..) 


                                   ..Protected (!)..


                                ..Överlycklig..



Denna härliga bild får avsluta denna härliga kväll.. :D

Puss & Kram


..Julmys (!)..



Skickade för någon vecka sen ut en inbjudan på ett event skapat av mej...som löd följande:




Time
Friday, December 17 · 8:00pm - 11:00pm

Location Wallberg´s Residence

Created By

More Info Tänkte att det skulle vara mysigt att ses innan alla skiljs åt till Jul..vissa av oss kommer ju inte ses på flera veckor.. så tänkte därför försöka lyckas med ett Event.. :) obligatorisk närvaro är ett måste (!)

Planen är följande: En kväll fylld av MYS, skratt, gemenskap, Glögg/Vin, Lussekatter, pepparkakor, julgodis i stora lass..Allt som hör julen till.. :D

Tess kom med den roliga idéen att vi alla kanske kunde köpa en liten julklapp i var..(För max 50kr exempelvis) och ha ett litet julklappsbyte..alternativt en julklappslek?

Hoppas ni alla vill och kan komma..

(Ps. OM jag har glömt någon så säg till, alla är välkomna!)

Puss & Kram



Och imorgon är dagen D.. ska bli jätte mysigt.. återkommer med en sammanfattning av kvällen samt bilder.. :)


JulKärlek.


..Omotiverad (!)..









..Mitt Mount Everest på Diskbänken ropar på mej, men jag vill inte höra..önskar att jag ibland kunde göra som morfar och stänga av hörapparaten..






(Till Lillan: ..Mitt Mount Everest på Diskbänken ropar på mej, men jag vill inte höra..önskar att jag ibland kunde göra som morfar och stänga av hörapparaten i mitt öra....lyckades igen.. ;) mina julrim kommer bli grymma!) ;D

.."Hej mitt vinterland"..

Måste säga att trots att det är djävulusiskt kallt så är det bra fint ute just nu med all snö..
Dessa kort är tagna utanför mitt jobb.. vid skönaste vänern.. :)








Kärlek.

..It´s The Final Countdown (!)..


NU är det inte långt kvar.. vem kommer ta hem segern..?






JAY
eller MINNAH..?



..En dag i lathetens tecken..


JO.. (!) det är sant alla ni som påpekat att jag alltid far och flänger, är i full fart och aldrig still, som alltid har tusen bollar i luften och aldrig kan ta det lugnt.. 

NU har det hänt.. denna dag..har varit ledig och vad har jag gjort..?


INGENTING!

Har mer eller mindre grott fast i soffan idag.. har endast rest mej upp ett fåtal gånger..för att fixa mat.. det är dagar som dessa som man önskar man hade ett hembiträde.. ;)




Orkar inte ens skriva det men..


..Julafton kom tidigt i år..

Har fått min första (kanske enda?) julklapp idag..Efter fem dagars ledighet kommer jag tillbaka.. och vad har hänt..Jo..JAG har vunnit en julklapp i våran julkalender..
tänka sig.. att jag.. (?!) händer typ aldrig..


Hade vunnit gårdagens lottdragning..







..Så..vad var det...?


Jo.. Arv Bröllop, Tårtfat..Tack IKEA-Tomten.. :)



På tal om paket.. fick även ett "bara-ändå"-paket i helgen.. av sötaste Elsa..



                       ..Perfekt för höst/vintermys.. :)




Fick även ett paket av fina Lina efter att hon varit på Kreta..




Innehållande följande:

> "Kreta-nskt" (?!) pistagegodis

> Strawberry Daiquari tugummin

> Mönstad Ring

> Läder Armband

> Cigarill med Vaniljsmak


En klockren present.. med typiska "mej-saker".. ;)




Fortfarande på tal om paket.. en annan som förhoppningsvis fått en massa paket idag är min kära morfar som fyller 86år idag.. Grattis Morfar (!) :)







..Kärlek..

..On the Road again..


Idag har jag gjort det jag är bäst på ..vara i ständig rullning.. ;)

Resan startade i Linköping och avslutades i Karlstad.. med ett mellanstopp i Örebro..
Då det antagligen är sista gånger jag besöker Linköping på ett bra tag.. då Daniel flyttar därifrån om tre veckor..(se bild för mer exakt "därifrån"..)






Så.. var juh tvungen att (yrkesskadat nog) besöka IKEA Linköping  innan jag for....
då jag inte hade någon tid att passa.. så gick jag i lugn och ro runt och myste och inspirerades i alla rum.. kul att se andra varuhus idéer och lösningar.. :)





           ..Två av mina favoriter från IKEA Linköping..



Resan fortsatte.. var tvungen att stanna längs vägen för att ta kort på denna mäktiga byggnad som ligger mitt ute i ingenstans..





Nästa stopp blev.. tro det eller ej.. IKEA Örebro..  :)
Mina två favoriter därifrån blev Entrépodiet..(Syftar främst på tapeten) Julmys (!)
 och allas vår Jens.. :)





.."Gasaremsan" kan vara den groteskaste prisskylt jag någonsinn sett (!).. 
(Har tyvärr inga mått på den, men skylten bakom är 50x120cm)


Lyckades charma med mej Jens till Karlstad (Visade sig att han hade tänkt åka hit imorgon) så varför inte redan idag..? ;) så med yttligare en person i bilen begav vi oss ut på vägen igen för att nå slutdestinationen.. :)


Kvällen avslutades med Pizza, Monopol Deal och en rejäl uppdatering.. :D
P&K

..Götelaborg..


Åhh..mysmysmysMYS..har haft en UNDERBAR "helg" (Lördag-Måndag) i mysiga Göteborg tillsammans med fina människor.. :) En sån där helg som man alltid kommer komma ihåg och aldrig glömma..helt enkelt perfekt.. :)

Åkte ner i Lördags efter en ordentlig sovmorgon och en massa hemmafix..kom ner någon gång runt sju.. letade upp hotellet..checkade in.. sen åkte vi in till stan för att äta middag.. blev grillat, med tillbehörsbuffé..jummie :D



                          ..Kall men glad..


                                 ..En del av Hotellet..


                                        ..Tha Room..



Dag nummer två började med en grym hotellfrukost.. då det var röd-dag serverade dom frukost enda fram till halv elva.. (som man vill att det ska vara..) tog oss in till stan..Haga närmare bestämt.. där väntade en julmarknad alá Kajsa Kavat
(Enligt Mille.. var iaf hennes förklaring när vi försökte hitta dit..) ;)

Väl där träffade vi på Mille och gänget..för en fika på ett jätte mysigt litet café som heter "Le Petit Café", Kan rekomenderas varmt.. (!) :)





                   ..Tok-älskade Retro-inredningen..


                                ..Mille och gänget..


                                      ..Julmarknad..



                                    ..Liveband.. :)

Efter en lååång och mysig fika, bar det vidare mot Nordstan.. där mötte vi upp Elsa.. efter att ha gått på stan en stund hade det blivit dags för middag..åt på en grymt mysig restaurant som heter Källarkrogen.. maten där är gudomligt god!





                                    ..Sötaste Elsa.. :)


Efter maten var tanken att vi skulle ta oss till Liseberg.. men det blev inte så.. följde med Elsa hem istället för att umgås med henne, Björn och deras nya lilla vovve, Fenix.. :)

Kvällen bestod av en massa skratt, mys, Rödvin och Monopol..En perfekt avslutning på dagen med andra ord.. :D



Måndagen.. home-going-day.. alltid lika tråkigt att behöva åka hem.. särskillt när det kännts som tiden gått på tok för fort!


(En parantes: Åt frukost tillsammans med Anna Sahlin och gick på stan med Babben Larsson (Hon har färgat luggen röd)..)


Blev staden och en rejäl julklappshandling.. iallafall för Daniel.. Jag är juh mer eller mindre klar med mina julklappsinköp.. (känns BRA)
Tog oss iväg mot Linköping någon gång vid 18-19 tiden.. kom inte fram förrens runt elva på kvällen..

och då blev det inte så mycket mer än att sova..vilket var välbehövligt vill jag lova! :)



Hoppas ni har haft en lika fin helg som jag.. :)  
Puss & Kram

..I´m still here, are YOU still there?..


"Long time no see".. (!) Vet att jag har varit lite frånvarande den senaste tiden.. har varit fullt upp.. men nu är jag tillbaka.. tror jag.. :)


Här kommer en rejäl uppdatering.. håll tillgodo.. ;)

Puss & Kram

                                                                             



RSS 2.0