..Veckouppdatering..


Det har varit en härlig vecka fylld av massa trevligheter, mestadels i form av middagar.. :)

I Onsdags tog vi oss in till Gävle för att äta middag med Emma och Rikard.. tanken var att äta på Church Street, men då det var väntetid på ca. 1 timme, bestämde vi oss för att välja ett annat ställe, då vi skulle möta upp lite annat folk senare och inte hade tid att vänta.. så det blev middag på Berggrenska istället..vilket inte var helt fyskam.. :) 




                                      ..Emma & Rikard..


                                    ..Jag & Daniel..


                             ..Grillbuffé..Jummie (!)
 
Tog mej hemåt vid tre tiden dagen efter.. hann inte mer än att hem och byta om innan det var dags att ta mej till Svanby där jag var bjuden på middag..detta tillsammans med Mille, Jakob, Milles pappa och hans fru Bettan.. efter att ha ätit en massa god mat och druckit ett flertal glas vin, var det dags att ta sig hem för att sova.. sällskap hem fick jag av lillasyster som komiskt nog också var bjuden på middag i Svanby hos en vän..


Fredagen gick åt till en massa fixande inför middagsbjudningen som skulle äga rum på kvällen..vid min sida hade jag finaste Mille som hjälpte till med mathandligen och en massa förberedelser..


                ..Familjerna Jansson/Wallberg & Erixon..

  
                      ..Grillat, Vitt vin och Rakija (Bulgarisk snapps)..

 

     ..En Nöjd Theo som fick städa upp efter en liten Vilgot..


               ..En Överlycklig Vilgot som fick åka skottkärra..

Lördag eftermiddag och Söndag förmiddag gick åt till följande.. MÅLNING (!) Har varit i Uppsala och hjälpt Emma och Rikard med renoveringen av deras nya lägenhet.. så det har spacklats, slipats och målats i massor.. har även brutit upp ett golv.. :)



 


Innan det var dags att åka hem på söndagen så mötte vi upp en gammal vän vid namn Tobias för att äta lunch på Lingon i Uppsala..Mycket trevligt! :)


         
                                                        
Gick på Emmas rekomenation och åt köttbullar med mos och rårörda lingon.. vilket var en god men speciell tolkning av den traditionella rätten.. smakade väldigt annourlunda.. 

Sen bar det av hemåt för att packa om för att sedan ta mej vidare till Gävle där några kommande dagar skulle spenderas.. :)


Puss & Kram.

   

..Rehab..


(Nej
..så illa är det inte med mej och mitt Happy Pills beroende....än..)

Någon som däremot borde ha tagit sig till ett Rehab var Amy Winehouse..satt och letade efter ett kort och ramlade över kort tagna i London för några år sedan..fastnande vid detta kortet som är taget på Madame Tussauds....var några dagar sen nu som Amy Winehouse hittades död även om det inte kom som någon chock för dom flesta att hon dött, då hon tagit droger i ett flertal år, så tycker jag ändå det är tragiskt..dels för att jag tyckte hon var rätt bra..men framförallt för att hon bara var 27 år gammal.. 


                                       ..Läskigt lik (!)..

Nu till frågan många ställer sig..(?!)

"Amy, why didn´t you go to rehab?" ;)


Puss.

..Happy Pills..


Fick en present av Emma i Lördags när jag träffade henne som hon köpt i Barcelona 
(jag vet, man kan tro att jag fyller år för jämnan nuförtiden, det ironiska är att jag oftast får presenterna i samband med att personen som ger den själv fyller år?!)

Hur som helst, den här fick jag:



Hur kul som helst.. en "medicinburk" fylld (och då menar jag verkligen fylld!) av
Barcelon(skt?) godis utvalt och plockat av Emma.. :)

Jag som fullkomligen älskar godis blev överlycklig..(!)
TACK fina söta du..du känner mej alltför väl.. ;)


(Enligt etiketten var den till för nödsituationer, ansåg att det var en sån idag, så nu ligger jag här hög av sockerruset, och minst sagt beroende efter att ha missbrukat innehållet sen någon timme tillbaka...anyway..at least i´m Happy.. ;D )

Puss.


..Helfestlig Helg..



Har varit en grymt trevlig och rolig helg.. har varit på kalas, detta med anledning av att bästaste Emma och Rikard fyllde 25 respektive 27 år.. En massa mer grattis till er båda, vill även passa på att gratta min storasyster som också fyllde år i dessa dagar (!)

Anlände Uppsala någon gång runt lunch tid, då det var dags för en massa förberedelser inför kvällens kalas..som jag lovat hjälpa till med.. :)

Allting flöt på otroligt bra, och vi var klara i god tid innan gästerna kom.. :) 





 
 
                           ..En del av dom som var där..


                                  ..Födelsedagsbarnen..


                                       ..Paketöppning..

 
                 ..En glad Rikard med Jäger Meister-brickan..

Festen höll igång till tidigt morgonen efter..tror vi var hemma någon gång runt halv fem..då var det sängen som gällde.. morgonen efter var det städning som stod på schemat för att snygga upp tills det att familj och vänner skulle komma på födelsedagsfika.. :) 


Var en trött jag som tog mej hemåt någon gång vid sex tiden.. (!)
Men det var det värt, för KUL var det.. :D (Sov gott den natten vill jag lova..) ;)


Puss & Kram.




                                    

..Veckan i en snabbrepris..


Har varit fullt upp i veckan som gått, har gjort allt från att fixa små saker som att ringa viktiga samtal, tvätta, skicka in papper till A-kassan (för att förhoppningsvis få några pengar innan året är slut).. till att hjälpt mormor och morfar med att städa och organisera upp deras kökslådor.. har även varit in till Gävle ett par dagar för att handla saker på IKEA, åt fyra olika personer (dvs. FYRA olika kvitton!)..ändå köpte jag ingenting..det ni (!) "Stort" av mej.. ;) 

Hann även med en tur på stan i Gävle samt bio.. såg komedin Bad Teacher (med bla. Cameron Diaz, Justin Timberlake och Jason Segel!) var faktiskt ganska rolig.. :)



Har även lagt mycket tid på att försöka återställa min dator.. har ju fått tillbaka den nu..men då hårddisken var total-trasig så byttes den ut till en ny.. vilket betyder att det inte fanns någonting på den, vilket var riktigt drygt.. men sakta men säkert så börjar den bli någorlunda som den var..

Imorgon är det Uppsala och KALAS för dom här två som gäller (!) :D


                                   ..Emma & Rikard..



Puss.




.."Sandra Bakar"..


Åhh.. glömde ju berätta och visa min fina "bara-ändå" present jag fick av Åsa när jag var på besök i Karlstad..nämligen den här:


 
 
Som jag har velat haft ett sånt här förkläde ända sedan jag såg det första gången på omslaget på Leila Lindholms bok "A piece of cake"..underbart fint..bara tokgillar designen och färgkombinationen (!)

TACK än engång älskade Åsa för denna fina present! <3


Puss & Kram


..En vecka i mitt andra hem..


Veckan i Karlstad har varit fantastisk (!) Ångrar inte en minut att jag åkte..även om det var kostsamt så var det  totally worth it! Har varit lite halvstressigt vissa dagar, men det är härligt..

Anlände till Karlstad ganska sent på måndagen.. detta pga. en segstart, samt ett par stopp längs vägen.. :)



Tisdagen började med tro det eller ej..stortstädning..kan ju verka konstigt, men som ni kanske minns så hjälpte jag mina kära vänner Åsa, Daniel och lille Leon med att dra igång diverse
(av dom efterlängtade)
projekt sist jag var på besök..något vi dock inte hann med var storrensning av vindsförrådet (vilket var nödvändigt, då man knappt kom in)..hotade med att nästa gång jag kom på besök så stod det högst upp på listan.. :) 

Sagt och gjort.. så tisdagen spenderades tillsammans med Åsa och Daniel uppe på vinden..varmt och mysigt vill jag lova, men oj vad bra det blev (!) 

Två proppfulla bilar med saker forslandes iväg.. :)

Då klockan inte hade blivit alltför mycket, tog jag mej ner på stan för att äta middag och mysa tillsammans med Jill och Linda.. :)





 

Onsdagen spenderades till mestadels nere på stan med att mysa omkring och inspireras.. detta tillsammans med Åsa..som för övrigt fyllde år denna dag..detta firades med besök och uppvaktning..

 

                                       ..Jag & Åsa..

lite senare på kvällen tog jag mej bort till Kristin och Erik för lite middag, blev även uppdatering i form av en lååång promenad.. avslutade kvällen med lite fruktsallad och mys ute på balkongen.. :)



På Torsdagen tog jag mej ner på stan till 12 för att luncha med Eva, därefter uträttade jag lite ärenden på stan..



till min stora glädje sprang jag på Amelia och Benjamin (som jag inte sett på evigheter) så tog en glasspaus tillsammans med dom..mysigt värre.. :) 



lagom till att vi sa hejdå ringde telefonen.. det var Malin som undrade om jag hade tid och lust för en kaffe.. givetvis blev mitt svar..



Kvällen fortsatte med att mysa lite med familjen Frankler med vänner till dom, innan det var dags att ta mej vidare till Sara..sen var det filmkväll med onyttigheter som stod på agendan.. skönt efter denna minst sagt fartfyllda dag vill jag lova! :)


                             ..Den var som titeln..men ändå lite bra..

Fredagen började med en tur till IKEA faktiskt.. måste säga att jag var lite nyfiken på att se vad som hade hänt sen jag slutade, då det var ganska STORA projekt som drogs igång under den perioden..bla. utbyggnation av hela varuhuset.. måste säga att det var kul att gå omkring och kolla och träffa på en massa fd. kollegor.. :) Lite shopping hanns också med.. (för Åsas del!) på vägen hem stannade vi på en secondhand affär, där vi gjorde diverse fynd.. :)

Tog oss sedan vidare till stan, för att uträtta lite ärenden samt ta en fika.. :) hann bara hem och byta om innan det var dags att vända för att äta en väldigt sen lunch med Katarina..efter drygt en timmes prat om nutid och dåtid skiljdes vi åt..


  
..Stans kanske godaste (?!) kyckligsallad, hittar man på Vero (!)..

och jag tog mej vidare hem till Lina.. :)



Sen var det middag och livemusik på "Båten" som gällde.. :)



Lördagen började med en rejäl sovmorgon, sedan tog jag, Åsa och Leon oss iväg en sväng och kollade lite i affärer medans Daniel i lugn och ro städade hemma i väntan på att gästerna skulle anlända, sen firade vi Åsa rejält med tårtkalas och preseneter.. :)

När kvällen kom var det dags för mej att en sista gång ta mej ner på stan för att träffa lite folk, denna gången var det en blandning av flera av dom jag träffat under veckans gång..plus några till...vi hade beställt bord på "Blå", där satt vi sedan större delen av kvällen och åt och drack gott, samt umgicks..riktigt mysigt..


                                    ..Erik & Kristin..


                                 ..Jag & Sara..


                                          ..Eva..

 




                     ..Lina.. (plus några till som inte kom med på bild)

Några droppade av framåt midnatt, men vi andra tog oss vidare till "Korriander" för att dansa lite.. var så mycket folk att det nästan blev jobbigt.. så blev inte kvar så länge..men det var kul ändå.. :)

Söndagen kom
..
och det var dags att ta sig hemmåt.. alltid lika tråkigt att åka, men efter denna toppen vecka kändes det trots allt rätt okej..dessutom skulle jag ju inte raka vägen hem, utan svänga förbi Arlanda för att hämta hem älskade och efterlängtade lillasyster som varit ute och tågluffat i Europa i tre veckor..så äventyret fortsatte.. :D

Än engång.. TACK till alla mina fina vänner i Karlstad för ännu några fantastiska dagar, ni är underbara! och ett extra stort tack till Åsa, Daniel och Leon för att ni alltid ställer upp! (Jag kommer snart tillbaka) ;)

Puss & Kram




..Stockholm Boogie..


Dagen började med att vi åkte till Arlanda för att hämta Mille och Kickis (milles syster) australienska vän Mikaela..efter att hämtat upp henne bar det iväg vidare mot Stockholm..där letade vi upp ett ställe någonstans vid Hammarby strand där vi åt frukost ute i solen..
riktigt mysigt (!)  



Ett par timmar senare tog vi oss till Kicki & Robins lägenhet för att lämna saker, och hämta Robin för att sedan åka förbi Kickis jobbMikaela fick träffa henne en snabbis innan vi tog oss vidare till Sickla Strand..där vi åt lunch, solande och badade (Årets första dopp gjordes!)



 

Vid tre tiden var det dags att ta sig hemåt för att göra oss i ordning och ta oss till Skinnarviksberget, där kvällen skulle spenderas..väl där väntade Kicki..lite senare dök även några fler upp..så där satt vi och njöt av vin, grillat och en massa annat gott.. men framförallt av utsikten.. :)







Kvällen avslutades inte alltför sent, då det hade varit en lång dag för oss alla, särskillt för Mikaela som flygit i nästan ett dygn..så efter att ha kollat på solnedgången bar det av hemmåt för att sova..


Dag nummer två spenderades i solen på Långholmen tillsammans med Mille,
Mikaela
och Robin.. :)





Efter några härliga timmar i solen tog vi en promenad till söder för att möta upp Kicki, Jakob och en vän till Kicki..sedan spenderade vi några timmar med att shoppa...för att senare ta oss upp på berget igen.. denna gången bytte vi ut Grillat mot Thaimat..jummie.. :)





 





Det blev en härlig kväll som avslutades långt in på morgonen efter.. :)

Tredje dagen var det sovmorgon som gällde.. när vi väl orkat oss upp så var det Gamla Stan och lite "turistande" som stod på agendan.. ;)





hann även med en tur på stan..sen var det dags för mej att ta mej hem..var inte jätte pepp på att sätta mej på ett svettigt tåg, men kände att jag behövde komma hem för att hinna packa om och fixa innan jag åker till Karlstad på måndag..

Avslutade dessa härliga dagar med att kolla på lördagsfilem Stockholm Boogie, som stundvis (ironiskt nog) utspelar sig uppe på Skinnaviksberget...vilket fick en att längta tillbaka till underbara Stockholm.. :)

All Kärlek


..Oväntat..


Blev som så att jag sov kvar i natt i UppsalaEmma som egentligen skulle jobbat idag bestämde sig för att använda lite av sina intjänade komptimmar för att ta ledigt idag..vi började dagen med ett rejält träningspass (1h, 20 min)Friskis & Svettis.. riktigt skönt.. är dock inte van att träna på gym..(går alltid på pass).. så hade inte en aning om hur hälften av maskinerna fungerade.. men hade ett proffs till instuktör, så då var det inte så svårt.. ;)


Efter att ha kommit hem och gjort oss i ordning så tog vi oss ner på stan för att äta mat..blev en kyckling burrito.. riktigt gott var det (!)



Sen tog vi oss ut till Gränby för att uträtta lite ärenden och kolla i affärer..såg en ursöt äggklocka i form av en uggla som jag starkt funderar på att köpa.. som ni kanske redan har förstått så har jag en liten "thing" för ugglor.. ;)


                                      ..Sååå Söt (!)..

På vägen hem stannade vi hyrde film och köpte (välförtjänt) godis..sen var soffan vår dejt resten av kvällen.. :) Filmen blev denna:

 


Rätt bra faktiskt..får betyg 7 av 10.. :)

Imorgon blir det till att ta sig hem till Tierp för att hjälpa mormor och morfar med lite saker, samt lämna tillbaka deras bil som jag har fått låna, min är på verkstan för lackering..sen blir det till att packa och ladda för några dagar i huvudstaden.. :) 

Puss.


..Och "vinnaren" är..


JAG (?=!)

Helt galet.. jag fick tjänsten..ingen är lyckligare.. :D

Tappade hoppet där ett tag när det kändes som dom inte kom någon vart i anställningsprocessen
..hade heller inte förväntat mej ett samtal idag.. utan senare i veckan, typ onsdag/torsdag som sist.. :)

Det roliga var att jag befann mej i Uppsala tillsammans med Emma..hade precis varit nere på stan och lämnat mitt cv till ett café enligt överenskommelse när vi på väg därifrån åkte förbi kvänum kök.. Emma propsande på att jag skulle gå in och lämna ett cv även där iom att vi ändå passerade.. So i did.. Kom ut 10 minuter senare.. Med Cv:t..chockad och lite lätt sur över det otroligt otrevliga bemötandet! Hann knappt sätta mej i bilen och beklaga mej över händelsen.. Innan HTH ringde med glädje beskedet.. :)

Efter att ha försökt smälta vad som nyss hade sagts, tog vi oss ut till Ikea
för att bocka av To-Do listan..


..Denna fina tavla fick jag av Emma som en "Grattis-till-jobbet-present")

Sedan åkte vi på en överraskningsfest i Svartbäcken..detta var med anledning av att Jakob (Milles pojkvän) kommit hem efter att ha varit i USA och pluggat i några månader..

Så en massa god mat och mys innehöll kvällen.. :)

Den 23: Augusti börjar jag alltså arbeta som kökssäljare på HTH i Stockholm..och från början av augusti flyttar jag till en etta på Kungsholmen..har ju glömt att berätta att det har löst sig med lägenhet också..måste vara min turdag idag eller något liknande.. :D

Puss & Kram



..The Big 4..


Har ju talats mycket om denna enorma konsert.. som äger rum i detta nu på Ullevi nere i Göteborg.. och måste erkänna att jag till en början inte kunde förstå hur människor frivilligt betalar pengar för att se detta..?

När jag kom hem slog jag på tv:n och hamnade givetvis mitt i konserten.. eller ja.. lite drygt..det var det tredje bandet som spelande..vilket var Slayer..bestämde mej för att ge det en chans och kolla dom sista 15 minuterna..(och tycker faktiskt inte att dom var jättebra)..

såg sedan att sist ut var Metallica (givetvis?) dom har jag ändå hört några låtar av sen tidigare.. som har varit helt okej fast det inte riktigt är min typ av musik.. MEN hör och häpna..i samband med att dom började spela blev jag som fast..och nu sitter jag här och har kollat på hela deras framträdande..och tycker det är grymt!


Kan vara så att Metallica fick ett nytt fan idag.. (?!)  ;)

Puss & Kram.


..Mitt nuvarande liv i (någon annans) ord..


"Sen en tid tillbaka har jag varit trött
Försökt att vara allt på samma gång
Så mycket man kan göra och borde och vill
Mitt I allt så ska man räcka till

Sen en tid tillbaka har jag varit tom
Och försökt att hitta spår som leder rätt
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan
Och mitt I allt så ska man vara sann

Jag har ändrat I mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka
har jag varit tyst
Och försökt att känna efter hur det känns
Ja man gör som alla andra och försöker att bli van
Men jag har tröttnat på att vara likadan

Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag
Och försökt att vara nån till lags
Ja man kämpar för en plats som passar både här och där
Och snart har man glömt vem man är

Och jag har ändrat I mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver det blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka
har jag tänkt såhär
Och insett att jag måste börja om
Ja jag har kämpat för en plats som passar både här och där
Men snart ska jag hitta den jag är

Jag har ändrat I mitt rum, köpt nya kläder
Och samlat damm på min gitarr
Men I vad jag än tar på mig känner jag mig alltför kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Ja jag har ändrat I mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver det blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Har jag förmågan att glömma bort"


Även om det inte är jag som har skrivit det, så känns det som om jag har gjort det, för det stämmer så fruktansvärt bra in på hur jag känner mej just nu..




..Ljuvlig mat och underbart sällskap..


Förutom att ha tvättat
.. så har vi (Jag och Daniel) inte gjort alltför mycket..har varit en typisk slödag..fick besök i form av Mille som kom förbi på en fika..mycket trevligt (!)
Serverades följande: 


      ..Kladdkaka med färska jordgubbar och melon.. :D


      ..Vilket serverades tillsammans med vaniljglass.. :)




                     ..Kvällen bjöd sedan på grillat..


 ..Samt en massa spelande..bland annat Den försvunna diamanten.. :D 

Nostalgi på hög nivå vill jag lova.. har nog inte spelat det sen jag var liten tror jag.. :)

Btw
..Klänningen blev ren..otroligt, men sant (!) "lita på rosa, farväl till fläckar" blir mitt nya motto gällande tuffa fläckar.. ;)


Puss.


..Upp till bevis..


Håller på och tvättar idag.. och nu har jag precis tagit mej an klänningen från midsommar som efter diverse lekar fick en och annan gräsfläck på sig.. ;) 





                                ..Inte att leka med (!)..


Så..
nu är det upp till den här rosa lilla krabaten att bevisa om den är lika bra som reklamen påstår.. (?!)

                      

Återkommer med resultatet.. ;)


Puss.


..Balcony Makeover..

Nu var det dags igen.. balkong nummer två ska göras om.. (!) :D
Den första balkongen var ju Familjen Franklers om ni kommer ihåg?

därför har jag varit till Valbo med mormor idag..alltid lika kul att vara i mormors sällskap..det händer så mycket då.. ;) efter att ha gått halva varvet (och redan där hunnit fylla vagnen!) bestämde vi oss för att det var dags för lunch.. :) efter att ha samlat lite ny energi, var det dags att utforska del nummer två.. :) för första gången på länge tyckte tom. jag att det var riktigt kul att besöka Ikea..har hunnit hända lite saker sen jag slutade.. har kommit in några saker jag faktiskt inte vet namnet på..de ni.. ;)

i allafullafall.. väl i kassan var det en minst sagt en överfull vagn vi hade med oss..blev totalt fyra blåa påsar med saker...här ska göras om (!) :)


Det här är lite av det påsarna innehöll:




I bilen på väg ut från parkeringen konstaterar vi båda att det var skönt att vara på väg hemåt igen efter nästan 3 timmarIkea..

-Mormor: "På slutet var det så jobbigt att jag tänkte nu svimmar jag, men sen tänkte jag att nej det kan jag ju inte göra nu när Sandra är med!" (lät som att hon skulle gjort det om hon var själv...Hon är väluppfostrad min mormor.. ;D)

Så fort vi kom hem satte jag igång med "förvandligen".. efter att ha plockat bort saker, putsat fönster, dammsugit och städat i allmänhet (tråkgörat) kom det roliga..att inreda.. :)


och så här blev det..

 
 






        ..En mycket nöjd morfar provsitter den "nya" balkongen.. :)

Mormor och morfar blev jätte glada över att få balkongen fixad..känns som dom faktiskt blev nöjda över slutresultatet också.. vad tycker ni? 


Puss & Kram.


RSS 2.0