..Mellan två jobb..



Som många av er vet, så flyttade jag till Stockholm, med ett spännande jobb framför mej, något nytt och något jag aldrig gjort förut..en utmaning av dess like..vilket jag älskade..

Tyvärr blev det inte så bra som jag hoppats på..Efter några minst sagt påfrestade veckor för både kropp och själ..bestämde jag mej tillslut för att säga upp mej..så nu sitter jag här och söker sommarjobb för första gången sen jag var 14år..strange..hoppas givetvis på ett jobb som räcker längre än bara över sommaren, men även ett sommarjobb är ju ett jobb.. :)


Så om ni vet, har sett eller hört något, tipsa mej gärna.. :)
(Alla tips mottages tacksamt och av största intresse!)






(Helst av allt önskar jag att jag kom fram till vad jag egentligen vill göra..och då kunna satsa 270% på just DET..har lite planer och idéer..men vi får se..) :) 




..London-Karlstad-Tierp-Stockholm..


Flänger och far är nu mitt andra namn..när vi hade landat och fått våra väskor bar det iväg till Vällingby och lägenheten.. hann inte mer än innanför dörren..eller nu ljög jag..
var i lägenheten 1 timme för att packa om och äta mat.. sen bar det iväg ut på vägarna igen, denna gången mot Karlstad..

Trots att jag kände mej lite trött efter London resan, kände jag att det var lika bra att ta sig iväg redan på fredagen, även om det skulle bli sent.. är alltid skönare att vakna upp på det nya stället..får ut mer av dagen på så vis..


                                    ..Värmlands Län..


Kom väl till Karlstad runt 23:00, det var två trötta men glada herr och fru frankler som väntade på mej..(stackarna är inte vana att vara uppe så sent eftersom dom har småbarn) så det blev till att krypa ner i sängen nästan direkt..


                                  ..Leon..


Vaknade upp (utvilad i min underbara säng med sänghimmel...det ni!) till strålande sol..underbart..Åt frukost (älskar deras Nespressomaskin!) och gjorde oss i ordning och tog oss i väg, Åsas son Leon skulle nämligen bo hos farfar under helgen så vi skulle dit för att lämna honom.. resten av dagen gick åt till att reka en massa saker till fam. Franklers balkong som skulle göras om, tog även en tur på stan, shoppade lite men myste mest på en uteservering med en kaffe i solen.. :)

Lagom till att affärerna stängde tog vi en promenad hem..



På kvällen skulle jag iväg på Ikea´s personalfest som skulle äga rum på Blue Moon, även om jag vet att jag var välkommen på själva festen kändes det inte riktigt rätt med tanke på att det var 2 månader sen jag slutade.. så bestämde mej för att komma på eftersläppet vid elva istället och fram tills dess umgås med Åsa och Daniel.. :)


                  ..Två fina vänner som var på festen.. <3


På söndagen var det projekt balkongen som gällde! Var och inhandlade  dom saker vi rekat dagen innan.. ett par timmar senare var den klar, och såhär blev den:






                ..Underbara Åsa under shoppingturen.. <3


Avslutade kvällen med Varma mackor alá Frankler Special samt ett par Strawberry Daquiri :)


Måndagen kom.. dagen då jag skulle åka hem.. men trivdes så himla bra, så bestämde mej för att stanna en dag till.. :)

 
Så istället för att packa och stresa iväg hemåt, tog vi en lugn och skön dag..åt frukost i lugn och ro (blev en latte denna morgon), gick sedan ner till Åsas mamma och satt i solen och myste och fikade.. lite senare bestämde jag mej för att träffa lite fler vänner.. så tog mej bort och ner på stan tillsammans med Lina, för att lite senare möta upp Malin.. slutade med att jag och Malin satte oss på Tempel för att ta en öl.. vilket blev middag och två öl.. :D

 

Tisdag:

Bestämde mej för att göra en sista insats innan jag åkte..då vi några dagar tidigare flyttat två skåp från Åsa och Daniels rum och använt oss av dessa när vi möblerade om i Leons rum (glömde nämna detta, har tyvärr inga bilder..men bra blev det!) för att få undan lite mer leksaker och samla möbler som hörde ihop, såg Åsa och Daniels rum lite kalt ut..

I väntan på att dom nya sovrums möblerna ska inhandlas (Åsa vill nu att sovrummet ska gå helt i chabbychick stil) tänkte jag att vi kunde liva upp den tomma väggen med det som så småningom ändå skulle upp.. föreslog en idé, vilken Åsa gillade så då var det bara att sätta igång.. :)


Här är resultatet (saknas dock en tavla till höger, för att det ska vara komplett)



Mycket har vi hunnit med på dessa dagar.. och varje minut har varit helt underbar! Ser fram emot att åka tillbaka och hälsa på i sommar..
(Åsa, då stannar jag en vecka..so be prepared.. ;P)


Innan jag begav mej stannade jag till nere på stan för att hälsa på min gamla chef Eva och köpa med mej lite chokladpraliner från Kardemumma.. :)

Sen var det Tierp som väntade i några dagar, för att sedan åka tillbaka till Stockholm för att jobba..

Puss & Kram.





..London..


Kan inte förstå att vi redan varit där..tiden går alltid för fort när man har roligt.. i februari hade jag två upplevelser framför mej, Yasuragi och London..och nu är det redan upplevt..
så nu är det dags att boka in nya upplevelser känner jag spontant.. ;)


Har hur som helst haft det underbart.. har shoppat i drivor, ätit och druckit gott, och sett och upplevt en massa saker.. :) 


Åkte juh från ett grått och regnigt Sverige på fredag förmiddag..när vi klev av planet några timmar senare möttes vi av vår i London..efter att ha tagit oss från flygplatsen och till Victoria (området vi bodde på) och hotellet, lämnade vi våra saker och begav oss mot Oxford Street.. var drygt en halvtimmes promenad dit.. vilket var underbart då vi både fick se mycket längs vägen men framförallt njuta av våren.. :)




Sen var det ett X-antal timmar shopping som gällde.. nöjda och glada tog vi alla våra påsar och avslutade shoppingturen med en fika på Starbucks..lovely (!)


Sen tog vi en taxi hem..lämnade alla saker och gick ut och åt middag... :)



Dag nummer två gick mest åt en massa sevärdheter..




(För er som vill se mer bilder från våran resa finns nu ett fotoalbum på min Facebook sida..)




Var lite nervösa för vikten inför hemresan.. när första väskan vägde 17,2kg blev vi lite ännu mer nervösa.. (som tur var hade Daniel köpt till ett bagage på 15kg (Tack älskling), annars var det 2 handbagage x10kg som gällde) som tur var vägde dom andra väskorna mindre än 10kg styck.. så efter lite ompackning så var vi lugna igen.. :)


Tog en sista fika på flygplatsens Starbucks innan det var dags att lämna London.. (för den här gången) ;)


Puss & Kram. 

 

..Barn på nytt..


Idag har jag varit till Kungens kurva för första gången! detta tillsammans med en av mina klienter..Började besöket med en tur på Ikea, för att på "beordran" handla lite saker till boendet.. hann knappt in innanför dörrarna innan jag träffade på Moroj (en vän från Karlstad), så himla kul! Var evigheter sen vi såg sist.. ändå kändes det som igår.. :)

Efter att ha betat av handlingslistan var det dags att bege sig mot Heron City för lite mat och det min klient väntat på mest..nämligen: Spelhallen.. :)

Hann knappt äta klart innan min klient hade kastat i sig sin pizza på Pizza Hut och var på väg mot spelhallen..ivrig över att spela.. laddade ett kort med pengar (jätte smidigt system) och började med bilkörning, därefter körde min klient någon form av militär spel, samt ett Rambo spel, efter det körde vi ikapp på motorcykel och spelade Airhockey, kördes även vattenskoter, samt lite mer rally.. avslutningsvis så åkte vi berg och dal bana i en simulator..kändes sjukt verkligt! 












Det var en trött jag som bestämde att det var dags att ta sig tillbaka till Hässelby och boendet igen..efter lite protest så gick min klient med på det, tio minuter senare sov han i bilen på väg hem.. :)


 Puss.

..Snurrade mej snurrig..


Ikväll var det nostalgi på hög nivå..var med min klient på FUB-dans på fryshuset i Sthlm..och vilka spelade..? inga mindre än Arvingarna..var lite skillnad mot sist vi var iväg när det var något band jag aldrig ens hört talas om som innehöll en massa gubbar och dragspel..ikväll kunde man ju tom några av låtarna som spelades.. ;) 



Mitt upp i alltihopa, lagom till att Eloise skulle spelas, var det någon som knackade mej på axeln, vände mej om och såg en liten kille (klient) från ett annat boende..han frågade om vi skulle dansa, jag är totalt värdelös på dessa typer av danser, men hade inte hjärta att tacka nej.. som tur var på förstod jag ganska snart att det var bugg som gällde, vilket jag ändå "behärskar"..

var dock inte van med hans typ av bugg.. vanligvis dansar man ju "mot och ifrån" (hoppas ni förstår vad jag menar) varandra ett antal gånger med en snurr inlagt lite här och var.. i det här fallet var det en "mot och ifrån" varandra, en snurr, en "mot och ifrån varandra", en snurr, en "mot och ifrån varandra", en dubbelsnurr.. och så där höll det på..och fort gick det!

Efter drygt halva låten kände jag mej helt vimmelkantig.. men tänkte att "stå ut, det är inte så långt kvar nu".. trodde jag ja.. antaglingen på grund av denna låtens popularitet så körde dom en extra lång version..(!)

det var en halvt illamående jag som en evighet senare tackade för dansen..till min stora glädje föreslog min kollega att vi skulle gå och sätta oss och ta en fika.. :) Höll mej sedan på ett säkerhets avstånd från dansgolvet resten av kvällen.. ;)


Puss & Kram.

..Otrohet..


Har superstart som min startsida, en jättebra sida med allt man behöver och lite till, bland annat så har den något som heter "Dagens fråga" där vem som helst får vara med och tycka till, svaren är inte bara ja och nej svar, utan är mer utförliga för att så många som möjligt ska kunna "känna igen sig i/likna sig vid" dom, dessutom framgår det om det är en man eller kvinna som har svarat..svaren samanställs sedan i antal procent av helheten.. hursomhelst.. kan vara riktigt intressant ibland, som tillexempel gårdagens fråga som löd följande:


Har du varit otrogen?


Man
10%
Ja, mot den jag nu är tillsammans med

21%
Ja, men inte i min nuvarande relation

58%
Nej

11%
Aldrig haft en relation

3 568 st
Antal röster:
Kvinna
9%
Ja, mot den jag nu är tillsammans med

26%
Ja, men inte i min nuvarande relation

57%
Nej

8%
Aldrig haft en relation

2 125 st
Antal röster:


Det som skrämmer mej mest är den översta spalten: "Ja, mot den jag nu är tillsammans med", vilket är fruktansvärt, då det innebär att av de män som har svarat är ca. 357st otrogna mot sin nuvarande partner och ca. 190st av dom kvinnor som har svarat..Och då är det knappt 6.000 människor av Sveriges befolkning som har deltagit.



Visst är det hemskt att så många bedrar personen dom lever med, men tycker nästan att det är värre att det är så många människor som lever i ett olyckligt förhållande (med detta säger jag verkligen inte att det är okej att vara otrogen!) Tycker bara att det är tragiskt att det är så många människor som (kanske mot sin vilja) lever hela sitt liv olycklig kär.. när kärleken är något av det bästa som finns och något av det bästa man kan uppleva.. (!) :)



Puss & Kram.

..Sick of being Sick (!)..


Har blivit sjukare igen.. så ovärt! 

Detta höll nästan på att förstöra vistelsen på Yasuragi.. men blev inte värre än lite huvudvärk och halsont.. det tråkigaste var dock att jag tappade smaken..så kände inte så mycket av det underbara rätterna vi serverades.. tur att det inte är något större fel på synen..för det blev nämligen den jag fick "äta" med.. ;) tråkigt! Men, det hade kunnat varit värre..

Dock tänker jag inte riskera att det förvärras så det sabbar min andra födelsedagspresent.. resan till London.. så därför har jag bestämt mej för att inte trotsa min kropp och jobba (som jag gjorde för drygt en vecka sen, när jag började bli sjuk..vilket antagligen ledde till försämringen) utan kurera mej på riktigt tills jag är frisk igen..



har varit hemma från jobbet idag och kommer vara hemma imorgon.. jag hoppas verkligen att detta leder till att jag blir frisk igen, för nu är jag less på att vara sjuk (!)


Hoppas ni mår bra!
Puss & Kram.


..Burned..


Köpte en sak idag, som jag har velat ha jättelänge! Nämligen ett "mirakelbälte" vilket är ett justerbart bälte med risfyllning. Bältet kan antingen värmas eller kylas innan det används. Bältet väger även en del vilket gör att det blir både lite tyngd och värme (kyla) vilket är väldigt skönt om man har ont i ryggen. 




Använde bältet omedelbart.. och det var grymt skönt..och blev klassat som "det bästa köpet på länge" vilket ändrades ganska snabbt till motsatsen, då jag insåg att jag hade fått "brännsår" av bältet.. vet inte om jag gjorde något fel eller om jag hade ett för tunnt linne på mej under? Hursomhelst.. märkena gick som tur var bort efter några dagar..så ska göra ett nytt försök och hoppas på bättre tur då.. :)




Puss & Kram.

..Yasuragi..


Har haft ett par underbara 24 timmarYasuragi Spa på hasseludden här i Stockholm tillsammans med bästaste Emma..Checkade in vid fyra tiden, efter att ha fått outfiten vi skulle bära dom kommande 24h, som bestod av ett par tofflor, en baddräkt och en yakata (en typ av morgonrock)

Yakatan var mörkblå med vita japanska tecken, fuku som betyder "tur och lycka" samt kotobuki som betyder "sann glädje").



                    ..Nyckeln till vårat nya hem.. :)











Efter att kommit i ordning och i outfiten var det dags för det sk. bad-introt.. efter det var det dags att undersöka stället..började med några avslappnande minuter i värmekällan utomhus..sedan förflyttade vi oss till den inomhus..lite senare satte vi oss i bastun, först den vanliga, sen ångbastun. Avslutade det hela med en rejäl tvagning (rengörning på annan svenska) innan det var dags för fyra-rätters middag.. :)



 





                     ..Första förrätten: Biffsallad..


     ..Andra förrätten: Goya (kan liknas med en vårrulle)..


       ..Varmrätten: Kalv entrecôte med ris och grönsaker..


..Efterrätt: chokladkräm med "degkryten" fyllda med varma körsbär.. 

 
..Efter middagen kollade vi på filmen: Taken (riktigt bra) och åt algerchips.. :)




..Blev ett morgondopp i utomhus-källan innan frukosten..


       ..Kan inte göra annat än att älska hotellfrukost! :)..


Efter frukosten var det dags för våra behandlingar.. jag skulle på floating klockan 9:00-10:00, Emma på Pedikyr 10:30-11:45 och jag på ansiktsbehandling 11:00 till 12:00.. så det var fullt upp fram tills utchekningen vid 12:00.. :)

Efter våra underbara behandlingar.. tog vi oss en tur i shopen, blev faktiskt ett inköp i form av en ring, gjord i glas..som minne från denna underbara vistelse.. :) sen tackade vi för oss för den här gången och tog oss iväg hemåt.. :)

 
..Denna ring, fast i lila (vänster hörn på bild nummer två) ingår nu i min samling.. :)



Härliga och välbehövliga 24 timmar vill jag lova (!) Jag är helnöjd! :D
(för er som inte har varit på Yasuragi..åk dit!) ;)
Puss & Kram.



..Sunny Saturday..


Har haft en underbar dag tillsammans med min älskling.. var länge sen vi hade en heldag ihop.. :) Började dagen med en sovmorgon, därefter klippte jag Daniel..när det var gjort gick vi ut på en timmes promenad i det fina vädret.. efter det var det dags att ta sig hem och göra sig i ordning för att bege oss in till söder för att hälsa på några av Daniels bästa vänner nämligen Pecka och My.. en massa mys och "Antipasti" senare så var det dags för mej och Daniel att ta oss vidare..




Tog oss in till hötorget..och till Filmstaden för att välja film och köpa biljetter.. gick sedan vidare till den restaurang jag och Mille besökte häromdagen, för att dela med mej av detta "smultronställe" till Daniel.

 


           ..För er som är sugna på en matsensation, ta er hit! (Se karta)..


Tre-rätter senare, mätta och belåtna var det dags att ta sig tillbaka till bion..och till filmen, som ikväll blev följande:




The Fighter..en Grymt bra film! Kan rekomenderas.. :)




På väg hem efter en heldag.. :)

Puss & Kram.

RSS 2.0