..Danmark, Part Two..


Den här snyggingen har jag fått äran att hänga med i en hel vecka (!) Lovely.. :) Fick besök av finaste Maria redan i Lördags..efter en härlig kväll med middag, vin, mys och massa skratt var det helt plötsligt Söndag och dags att åka till Danmark och kurstillfälle nummer två.. 



Den här gången startade vi veckan med två nätter i Viborg på ett underbart fint hotell precis vid vattnet..hade mer än gärna tillbringat hela veckan där istället för att ta oss vidare till Ölgod och deras "hotell".. 



 

Var och bowlade även denna gång..och min snygga vän nedan vann stort över alla..
(trots att hon är tjej..som danskarna förvånat sa) 



Hade även Ölprovning ena kvällen i Ölgod..(i brist på annat att göra) 12 sorters öl stod på tur att avsmakas, avnjutas och betygsättas (!)



 

och vinnaren blev:


               ..Kakerlakpuler tillverkad på Pladderballes Bryggeri..
 
Danmark fortsätter som ni ser att leverera..(och framkalla skrattatacker) ;) 

   

En av ölen som provsmakades var Kongens Brygg en "Prima mörk vitöl"..underbar beskrivning, uräcklig öl, blev en áu the pissoar på den (!)

Något annat som var väldigt gott å andra sidan var den färdigblandade Captain Morgan och Colan vi råkade springa på..farligt god.. :)

I övrigt hittade vi på detta:

  
                       ..Orual Öl..och Tyken (uppkäftig/otrevlig) Mjölk..

 
            ..Damp-tvätteri är också något som finns för dom behövande.. ;)

Danmark- Landet med humor (!) :D

För er som missade det första Danmarks inlägget (med fler roligheter) så finns det här.. :)

Har som ni kanske förstår haft ännu en härlig vecka i Danmark..trots det är det faktiskt skönt att vara hemma igen..det är verkligen som man säger.."Borta bra, men hemma bäst ändå".. :)

Puss.


..Hemmafix..


Borde ju kanske egentligen inte gjort någonting alls på min enda lediga dag..men något som verkligen får mej att må bra är att få fixa och dona här hemma..ser det lite som terapi..konstigt jag vet, men det finns inget värre än att komma hem varje dag till ett -i mina ögon- kaos.. och se allt som behöver göras..men inte hinns med..så trots att Tisdagen blev som den blev, så kände jag ändå att jag ville att pappa skulle komma in till Stockholm som vi bestämt någon vecka tidigare..så det gjorde han..strax efter frukost var han här..vi tog oss iväg för att köpa det vi behövde för att kunna sätta ingång..

Väl hemma igen påbörjade vi "listningen" i vardagsrummet..då jag hade förberett med att ta bort dom gamla listerna några dagar tidigare..var det ju "bara" att sätta dit dom nya..eller inte.. visade sig att allt var snett och vindt i vardagsrummet..både golv och väggar..så, så "bara" var det inte.. efter många försök till att få det bra.. gav vi upp och bestämde att gå vidare till sovrummet för att hinna med det vi var tvungna att hinna med..(som jag inte kunde göra själv) nämligen mattläggningen..tror jag har nämnt det förut, men för er som inte visste det så har jag nu lagt heltäckningsmatta i sovrummet..även listerna är nu på plats :)

Och såhär blev det: 

  

           ..Från en gul/beige plastmatta till en gråmelerad heltäckningsmatta..


När vi ändå var i farten passade vi på att fixa en balkongmatta också..färgen blev mörkgrå.. :)

 
 

Sen var det bara balkongmöbler som fattades..och lite av dom fixade jag igår..tillsammans med älskade Morojs hjälp.. :)

Blev faktiskt 2st Ikea PS Vågö "fåtöljer"samt 1st Ikea PS Sandskär brickbord..efter mina 4år på Ikea är jag faktiskt ganska less på stora delar av Ikeas sortiment för att man har sett det så mycket och för att alla har det..men något jag inte ledsnar på är deras lite extra designade sortiment som heter Ikea PS..det jag gillar med det sortimentet är lekfullheten som finns bakom det med roliga färger, former och funktioner..det har det där lilla extra som gör det unikt..vilket jag älskar.. :)

Och såhär fint blev det:


                                 .."Balkong invigning".. :)

Det är långt ifrån klart..men alltid en början..funderade först om jag skulle ha 3 fåtöljer och 2 bord.. men visste inte om det skulle upplevas trångt..så började såhär..så får jag nog fundera lite till.. :) 
(Vad tycker ni?)


Puss & Kram.


..BlackOut..


Har ju som sagt jobbat lite för mycket den senaste tiden, det är slut med det nu..(!!) igår hände något som nämligen fick mej att "vakna upp"..(bli jävligt skraj rent ut sagt) planen med gårdagen var att jag endast skulle in några timmar för ett personalmöte samt ett kundmöte..sen tänkte jag ta ut lite av min övertid i form av att sluta tidigare då jag skulle få besök av mamma.. hade planerat att vara på jobbet mellan 8.30-14.00..blev inte riktigt så..vakande till.. kollade på klockan..10.10 visade den..inser att jag försovit mig och missat personalmötet.. men värst av allt att mitt kundmöte börjat för tio minuter sen.. fattar ingenting då klockan enligt mig inte hade ringt..förstår heller ingenting när jag ser att jag har 7 missade samtal på min jobbtelefon utan att ha märkt att det ens har ringt..ringer min chef i panik.. han berättar att en av mina kollegor täcker upp för mig och säger åt mig att ta det lugnt och ta mig ut så fort jag har möjlighet..

Avslutar samtalet och kastar mig in i duschen..5 minuter senare är jag klar.. darrar som ett asplöv, mår illa och känner mig helt vimmelkantigt..ringer tillbaka till min chef och förklarar läget och säger att jag inte tror jag kommer kunna köra ut till Kungens Kurva i detta "tillstånd"..

Lyckas på något sätt efter vi avslutat samtalet ta tag i mig själv....då jag inte ens är kapabel till att sätta ihop en "outfit", blir jag tvungen att ta gårdagens..(ett säkert kort) sen vet jag inte hur, men 10.50 är jag på plats ute i Kungens Kurva..utan att ens komma ihåg att jag kört ut dit..tar över kundmötet..lyckas genomföra det nätt och jämt utan att bryta ihop..drygt en timme senare är vi klara.. i samma stund kunderna går ut genom dörrana, bryter jag ihop totalt (!)

(Är väl egentligen inte förvånad över att det här hände..all övertid har gjort mig till en tickande bomb..som bara väntade på att explodera..)

Gråter okontrollerat i flertal minuter..samlar mig..och försöker genomföra dagens uppgifter så jag får åka hem någon gång.. vid fem-tiden är jag äntligen klar och beger mig hemåt..hinner knappt hem innan jag får besök av mamma..då jag fortfarande kände mej lite skärrad och hade svårt att fokusera..tog vi det lugnt och bara umgicks resten av kvällen, utan några som helst "måsten" (lagade inte ens mat, utan beställde)

Idag sov jag ut ordentligt..åt sedan en rejäl frukost i lugn och ro tillsammans med mamma..en perfekt start på min lediga dag..precis vad jag behövde..resten av dagen har jag med hjälp av pappa pysslat här hemma med lite av varje.. :) 


..Tid över eller Övertid..


Men strävar ju alltid efter att få så mycket tid över som möjligt för att göra roliga saker, träffa fina människor osv..men ibland blir det inte alltid som man tänkt sig.. just nu är det så för mej..
har mer än någonsin att göra på jobbet just nu, vilket har resulterat i en hel del övertids timmar dom senaste två veckorna..vill inte verka bitter..älskar verkligen mitt jobb..dock gillar jag inte 3-5 timmars övertid var och varannan dag..(obetalt!) 




Jobbade till klockan 11 igår kväll.. idag skulle jag "bara" in några timmar på min (enda) lediga dag..slutade med att jag jobbade heldag plus lite till..just nu är jag så trött att jag inte vet ved jag ska ta mej till, men är samtidigt för stressad för att kunna slappna av och sova gott..valigtvis brukar jag inte låta mej påverkas av stress..då det ändå inte gör saker och ting bättre..utan snarare sämre.. men just nu har jag inte den förmågan..kan vara för att jag känner mej lite extra stessad just nu pga. det faktum att jag åker till Danmark nästa vecka för kurstillfälle nummer två..och har massor som MÅSTE vara klart innan dess..
att vissa kunder dessutom ringer 3 gånger per dag "bara för att fråga hur det går", gör mej inte direkt mindre stressad (Gaaahh..!!)

Nej, nog med bitterhet.. nu ska jag lägga mej i soffan och inte göra något annat än att njuta av den fjärde filmen i Twilight Serien: Breaking Dawn -Part 1-  som jag inte lyckats hunnit se än..
(Tack Emma Kolm för att du "tvingade" mej att se dessa filmer.. ;) dom är underbara.. :)


Puss.

..Glädje & Galenskap..


Vilken helg
(!)
..galet händelserik..senast i onsdags hade jag inga som helst planer för den här helgen..innan jag fick ett glädjande sms av finaste Åsa från Karlstad..där hon skrev och undrade om hon och Daniel (hennes man) fick komma på besök på fredag kväll..vilket dom självklart fick och även gjorde..

Då vi inte setts på länge gick hela kvällen åt att äta middag, dricka vin och uppdateras..riktigt trevligt.. fick en jättefin present i form av min favorit choklad..och en ugglesparbössa.. (bästa kombinationen då jag "samlar" på både ugglor och sparbössor) :D Fick även en vinkork i form av en uggla..båda i Åsas favoritfärg, personligt och genomtänkt!! (Tack snälla, Du känner mej du!!) <3



Efter att ha låtit "småbarns" föräldrarna sova ut på lördagen, blev det "brunch" innan det var dags att ta sig ner på stan..en promenad och några affärer senare tog vi en lunchpaus..hann med några fler affärer innan det var stägningsdags..såg en massa fina vill-ha-saker..som tex. hyllorna nedan..

 


                            ..Bästaste Åsa & Daniel..

Avslutade denna härliga dag med en fika innan det var dags för Herr och Fru Frankler att bege sig hemåt igen..(dom hade bara barnvakt en natt) lagom till fikan fick vi sällskap av Mille som tagit sig in för att umgås med mej resten av helgen..efter att ha tagit oss tillbaka hem till mej och vinkat av Åsa och Daniel blev det middag, vin och mello för mej och Mille..

Resten av kvällen var ganska oviss..Mille hade tankar på att ta sig in till stan för att möta upp en vän till henne som var på besök i Stockholm över helgen..men var inte helt säker på hur det skulle bli, eller om hon orkade..då klockan börjat ticka på..hon frågade om jag ville hänga på.. ska jag vara ärlig var jag inte jätte pepp, med tanke på veckan som varit..men efter några sekunders tänkande (påminnande om mitt nyårslöfte: att ta vara på fler tillfällen..) kom jag med puderborsten i högsta hugg och uppmanade Mille att tagga till för festligheter.. :D

Tog oss iväg och in till centralen där vi mötte upp Milles vän Herman och hans pojkvän Christian..efter ett snabbt besök på hotellrummet för att låta grabbarna svida om tog vi oss in mot stan, stannade till på en hotellbar längs vägen som heter Moroso..och där "invigdes" kvällens barrunda med champagne.. 


                                 ..Mille Monroe i rampljuset..



Hann precis dricka upp lagom till att dom stängde..tog oss vidare till Vasastan och en hemmafest som vi (via Herman) var inbjudna till..vilket var minst sagt något utöver det vanliga..möttes upp i porten av festens värdinna..utklädd till katt....något vi trodde var en maskerad visade sig vara en bröllpsplaneringsfest till värdparet..som skulle gifta sig till hösten..

väl uppe i lägenheten bjöds det på alltifrån champagne till "tuttlisor" till skyhöga highheels till borddekorationer i form av värdinnans gamla bröstimplantat (!) (som hade bytts ut till några (?!) storlekar större, närmare bestämt dubbel H (!) vilket värdinnan påpekade att hon fortfarande tyckte var för litet..jag vill påpeka att detta var allt annat än litet i mina ögon!!)  Jag blev tydligen även förknippad med att ha varit med i Big Brother eller likande.. vet inte riktigt hur jag ska tolka det annat än dåligt.. ;)


           ..Mille med dom highest higheels:en ever (!!)..

Efter ett tag blev det dags att ta sig vidare ut mot Stureplan och Solidaritet..då vi stod på VIP-listan var det bara till att gå direkt in till baren.."utan att passera gå".. ;) En massa dansande senare bestämde vi oss för att fortsätta rundan då vi kände att vi gjort vårat på Solidaritet..först när vi var på väg ut insåg vi att vi hade missat dom andra två våningarna som fanns (ingen av oss hade nämligen varit där tidigare) 

Tog oss till Slussen och till en Gaybar vid ett namn jag inte minns (kan varit Kolingsborg?)..
och där tillbringade vi resten av kvällen
..vilket var den perfekta avslutningen på det hela..
helt fantastiskt roligt var det!  (Lär göras om snart!!)


                             ..Herman & Christian..

Kom inramlandes hos mej runt 7 tiden på söndagsmorgonen..då var det inget annat än sängen som gällde..redan vid 11-tiden var vi vakna igen..hyffsat pigga faktiskt..eller inte..fick besök av en oförskämt pigg Tobias som hade tagit sig en springtur bort till mej...socialiserade en timme eller två..
(vet faktiskt inte) sen begav han sig hemåt igen och vi påbörjade uppvakningsprocessen.. Mille som skulle ner på stan och luncha med några vänner innan hon skulle tillbaka hem till Uppsala gjorde sig i ordning och tog sig iväg.. jag och min huvudvärk tog oss tillbaka in till sängen och vilade en stund till..

Puss! 

.."Fy fan va vi är bra"..



Idag är dagen man som kvinna ska vara lite extra stolt än vanligt över att man är just det..kvinna..och för det faktum att vi är så jävla bra rent ut sagt (!) (ursäkta ordvalet, men det är ju sant!)



Efter en riktigt bra dag på jobbet, men två grymt bra kundmöten hyllar mej själv denna stora dag genom att ta hand om min kropp och själ..efter jobbet tog jag mej därför en tur till solen i tjugo minuter..nu väntas hårfärgning..under tiden den verkar ska jag inte göra något annat än att njuta av ett välförtjänt glas vin omringad av ett hav med hollywoodbubblor till doften av vaniljljus och tonerna av ljuv musik.. -Lovely-

Puss.




..Good VS Bad..


Dom senaste två månaderna kan sammanfattas med ett ord TURBULENS..aldrig någonsin har det hänt så mycket saker i mitt liv på så kort tid..många saker som har fått mina tankar att cirkulera konstant dagarna (och nätterna) i ända..positiva och mindre positiva saker har blandats om vartannat..till en början en del mindre positiva saker..vilket har resulterat i att jag inte mått så vidare värst bra under en period..tyvärr är jag ju en tänkande människa, vilket inte har gjort det hela lättare..

Som tur är (?) har det har funnits dagar jag har haft så fullt upp att jag inte har haft tid att tänka..men förr eller senare kommer ju tankarna tyvärr alltid ifatt..(dumt nog hoppas jag alltid på "senare") Är något av en expert på att skjuta upp problem som får mej att må dåligt, för att "vinna lite tid" (?) för att orka ta mej igenom dom..idiotiskt jag vet..det får ju dom knappast att försvinna.. (!) mer än för en liten stund..

men ibland är det skönt att inte behöva tänka..Har varit rätt mycket på jobbet den senaste tiden..vilket har gjort att det ibland kan ha gått dagar utan att jag knappt märkt det..men som sagt verkligheten har en tendens att göra sig påmind till slut..Det är många tankar som farit runt i huvudet på mej..och aldrig tyckts ta slut..det är verkligen som man säger att "när snöbollen väl börjat rulla.."..stundvis har det kännts lite som att jag sprungit framför den där snöbollen..Rädd men samtidigt redo för att bakas in..



Har känt mej förvirrad till och från..inte vetat "vilken väg" jag skulle ta..vad jag skulle känna, tycka osv..som tur är har jag haft (har jag!) underbara människor omkring mej som hjälpt mej att komma tillbaka på banan igen.. (Stort tack..ni betyder allt!) och jag måste säga att det har känts rätt bra den senaste tiden, har känt mej stabil..har känts som att saker och ting sakta men säkert äntligen börjat vända till det bättre..har även fått "bevis" på att så är fallet..vilket känns som en lättnad..nu hoppas jag att det fortsätter så..för ska jag vara helt ärlig så orkar jag inte med fler motgångar just nu..

(Nu hoppas jag även att magkatarren vill ge med sig också.. så jag kan börja må bra fysiskt också..men har en känsla av den kommer göra det nu när allt annat börjat lugna ner sig..) :)


Puss & Kärlek



..Feelgood-kväll..


Igår
hade jag en riktigt mysig kväll tillsammans med finaste Moroj.. :) Jobbar helg denna helg..vilket gör att man inte direkt känner för utgång och liknande "events" när man ändå vet att klockan argt kommer skrika på en alldeles för tidigt morgonen efter..

dessutom har det varit lite mycket den senaste tiden.. lite för mycket kanske..(upptäckte nämligen förra veckan att jag har magkatarr..inte så kul..) så kände att jag behövde en lugn helg...trots detta kände jag ändå för att gör någonting! Så när jag kom hem gjorde jag inte så mycket mer än att bytte kläder för att ta mej iväg och möta upp Moroj för en långpromenad..tog en tur runt en sjö som ligger här i Solna..



..kan man göra annat är att känna vårkänslorna komma när man ser det här..? :)


Efter denna rogivande långpromenad tog vi oss hem till mej där vi gjorde egen pizza och pizzasallad..sen bänkade vi oss framför tv:n och Melodifestivalen (Jag med datorn vid sidan av..är inte ett jätte stort fan av melodifestivalen) ;)

När den var slut tog vi en nostalgitripp tillbaka några år och kollade på Grease..vet inte hur många gånger under min livstid jag har sett denna film, men det går inte se den för många gånger.. den är så härlig! :)

Idag har det däremot varit en riktigt seg dag..längesen en dag på jobbet gått långsamt!! Har mått lite halvdåligt idag, så det kan ju ha bidragit till dåligt tålamod..när jag kom hem mådde jag så pass dåligt att jag var tvungen att ta några värktabletter och gå och lägga mej..(hör inte till vanligheterna att jag tar en "eftermiddagslur"..så det kanske tyder på att jag inte mådde helt okej) somnade på studs..vakande till strax innan åtta igen..mådde betydligt bättre då..petade i mej lite mat, sen har jag inte gjort många knop..nu är det snart dags att bädda ner sig igen för att orka upp till jobbet imorgon..sov gott!



Puss & Kram.

..Kalaskul..


Helgen har varit helt fantastisk..fylld med kärlek i form av familj och vänner.. :)

Födelsedagsfirandet
började redan i fredags med restaurangbesök tillsammans med mamma, pappa, storasyster, Doris, systerdottern Mélonie, mormor, morfar, morbror och moster..resturangen blev Prima Cucina som ligger i Vasastan..

Efter restaurangbesöket följde mamma, pappa, mormor och morfar med hem till mej för att kolla på min lägenhet..vilket var jätte roligt, då mormor och morfar inte varit där tidigare!

vid midnatt fick jag besök av Millisen.. :) då vi båda var trötta blev det inte så mycket mer än att sova..

Födelsedagen började likt förra året med frukost på sängen med en liten "tårta" med ljus och allt.. fick även hemmagjord smoothie, favoritgodiset, paket och födelsedagssång..allt detta..av Mille såklart! :)



Tog det relativt lugnt fram till två-tiden.. då tog vi oss ner till Solna centrum för ett besök på systemet samt för att gå lite i affärer och hoppas på att hitta en outfit till kvällen..Sen bar det vidare iväg till Solna Buisness center för att inhandla mat..

En massa fixande senare..trillade Lillasyster in.. lite senare Emma och Acå..och så fortsatte det tills hela styrkan hade anlänt..kvällen bjöd sedan på massa skratt, paketöppning, småplocksmat, dryck i olika färger och former, men främst underbart sällskap..

Kvällen avslutades på ett ställe som heter Zipper som ligger i anslutning till Stureplan..att en gaybar kunde vara himla kul var ju något man kunde tänka sig..men det är inte förrns man upplever det som man förstår det! Kan ha varit en av dom roligaste utgångarna på länge (!) 




Ett STORT tack till alla som bidrog till att göra denna födelsedag till en av dom bästa! Och Tusen tack för alla gratulationer i form av samtal, sms, MMS, (fick även roligt nog en videohälsning!! ), inlägg och framförallt för alla underbara presenter!

År 2012 kommer minst sagt bli ett händelserikt år!! :D


Puss. 

RSS 2.0