..Ikea på repeat..


Har den senaste tiden besökt Ikea väldigt ofta..nästan så ofta att det känns som jag börjat jobba där igen..
Anledningen..? Flera (!), men främst för att jag har hjälpt Daniel med att fixa ett kök till hans nya lägenhet, samt för mitt projekts skull.. men tillsist även för min egen skull..

har nämligen varit in på varje Ikea hus jag har passerat bara för att få tag på en Ikea Ps Svavel..till en början trodde jag att den bara hade gått i brist..såg den sedan i utställningen i Barkarby..och kände mej lugn igen.. tills jag skulle kolla saldot och fick veta att den utgått och var slut i hela Sverige..


Till min stora glädje fanns utställningsexemplaren kvar när jag återvände till Barkarby häromdagen..med hjälp av lite charm var en av dom min 15 minuter senare... :D

Kan inte sluta faschineras över det här med Ikea..vet inte hur dom gör..men det är verkligen omöjligt att gå igenom kassorna utan att köpa något...hade lite halvkul åt ett par jag passerade vid ena tillfället av mina besök, när mannen, nere på oasen (blommor och ljus.. vilket är sista avdelningen innan lagret och kassorna) tittar på shoppinglistan och säger till sin kvinna: "har vi köpt nått av det här..?" Hahaha.. :) 

Något annat jag uppmärksammade under ett av mina besök, var det här:


                       ..Då var julen här?!..Eller..?! Galet (!)..


Puss & Kärlek <3

..Multitasking Woman..


Allt går i ett hela tiden och jag vet att jag är sämre än någonsinn (?!) på att uppdatera bloggen..men
"den som väntar på något gott"..? ;)

Så tyvärr får det lov att bli ännu ett "multi-inlägg" om dom senaste dagarna.. 

I början av förra veckan hände det väl inte så mycket mer än att jag har haft lite utbildningar inom dom olika vitvarumärkerna..har även haft Sverige chefen Karin på besök för att få lite information om flytten, enligt henne ska våran butik vara inflyttad och klar i kungens kurva den 2 januari..känns bra.. då butiken mer och mer börjar likna en spökstad.. (!)

I fredags var det en månad sen jag började på HTH (galet fort vad tiden går!) vilket innebar min första lön (!) :D (på FYRA månader.. så den var efterlängtad vill jag lova!)

Fredagen innebar även en snabbvisit till Uppsala för en myskväll med Emma :) Dagen efter bar det av vidare mot Tierp för att redovisa resultaten av mitt arbete kring mitt lilla projekt jag har vid sidan av jobbet..för er som inte vet vad jag pratar om så återkommer jag till det längre fram.. :)

 
..Fick ett paket av Emma (som hon hade tänkt skicka på posten) i det låg två fantastiskt fina ringar som hon köpt till mej i Berlin..så dessa två små "Lakrits-och-smultron-liknande" skönheter är nu mina! :D Jag som älskar ringar, tack Emma du känner mej alltför väl!
(Kan ha dom bästa vännerna i världen!)  :)  

Hann även med att tvätta fyra maskiner tvätt, hjälpa mamma, samt hälsa på mormor och morfar under mina knappt 24 timmar i Tierp..

söndags var det tillbaka till Stockholm som gällde..där jag mötte upp Daniel för lite shopping (Yeeeej!) :D och middag.. :)


                   ..Massa nya läckerheter i min garderob..

Efter jobbet i Måndags tog jag mej in till stan för att äta middag med Alena (vi som har försökt få till en träff i flera månader hade äntligen möjlighet att ses) :D

Blev inte så många timmars jobb i tisdags innan det var dags att packa sig in i bilen tillsammans med mina kollegor för en roadtrip till Mariestad där det väntades utbildning, men framförallt en massa andra trevligheter.. :)




                  ..Gudomligt god mat vill jag lova!..

Blev en väldigt lyckad kväll/natt igår.. var dock lite halv jobbigt att ta sig upp imorse och sitta på utbildningar..med jordens jävla huvudvärk och endast 3,5 timmes sömn i bagaget.

Det är med andra ord en väldigt trött jag som skriver detta inlägg... så nu lägger jag av och går och lägger mej istället så jag överhuvudtaget orkar med morgondagen.. :)

God natt!

Puss & Kram.
 

..Two and a half men..


Såg på tunnelbanan häromdagen en förvånande reklam för denna enligt mej härliga serie.. man har sedan länge vetat om att Charlie Sheen (Charlie i serien) haft allvarliga alkoholproblem.. vilket kanske har ur seriens synvilkel varit till fördel, då han har kunnat gå in i sin roll (som alkholiserad bror) till 100%.. (?!) hur som helst.. tv-bolaget har tydligen nu fått nog och beslutat att avskeda Charlie Sheen..



Och hans ersättare blir.... Ashton Kutcher (!)



Må hända att denna karl är ofantligt snygg, men jag är tveksam till om han kommer lyckas hålla samma nivå som Charlie Sheen har gjort?!.. säga vad man vill om hans privatliv..men i Two and a half men är han helt klart bäst (!)

Eller vad tycker ni?

Puss & Kärlek.

..Helhärlig Helg..


Har haft en helt fantastisk helg tillsammans med underbara vänner, god mat, gott vin och en 
massa skratt.. :)

efter jobbet i fredags hann jag bara hem innan det var dags att gå till Flempan-stationen för att möta upp älskade Elsa som var på besök här i Stockholm (för att gå på mässor för hennes utbildnings skull)..Elsa bor ju annars i Göteborg så därför träffar jag henne inte henne så ofta, vilket gör det extra roligt när vi ses..med sig hade hon en av sina klasskamrater Sofia.. :)

Efter att ha vart hos mej ett tag tog vi oss in till stan för att äta mat..kvällen spenderades sedan på en mongolisk restaurang med god mat, gott vin och massa skratt och mys! (helgens ledord!) ;)

Lördagen gick först åt till att spackla och greja i Daniels lägenhet, sen bar det det iväg in mot stan för att träffa upp finaste Mille.. gjorde stan fram tills affärerna stängde, sen tog vi oss bort till Söder där det blev middagsmys på restaurangen Muggen..senare mötte vi upp Elsa, Sofia och yttligare två pumor för lite mer vin och mys på MEST..






                         ..Underbar och älskad av alla..

Tråkigt nog glömde jag bort att ta en massa kort under helgen.. men några blev det..på Mille..
så denna skönhet får pryda detta inlägg.. :) 

Efter att lämnat Mille vid stationen dagen efter, gick jag hem till mej igen för att göra mej i ordning, för att några timmar senare återvända till stationen för att ta mej in till stan och vidare hem till sötaste Moroj.. :)

Köpte med mej middag, så där satt vi som på en dejt (en BRA dejt bör tilläggas!) med levande ljus och god mat och pratade om livet och hade det allmänt bra.. :)


Puss.

..Idolfinalister (?!)..


Har ju inte kunnat låta bli att kolla
..och måste säga att det är många som imponerar i år..
unga och begåvande!! Här är mina tre favoriter hittills..

Moa Lignell:

                            ..Kolla in Bagges miner (01:16)..så söt (!)..


André Zuniga-Asplund:

       ..Gillar Bagges diss (till en början)..som övergår till hiss..


Frida Josefson:

                                        ..Skön låt och skön röst..
 

Vilka håller ni på såhär långt?

Puss & Kram!

..Karlstadskärlekar..


Under mina fyra år i Karlstad träffade jag så många fina människor vänner som alltid kommer ha en plats
i mitt hjärta! Här är några av dessa guldklimpar..



Saknar er så otroligt mycket!

Puss & Kärlek


..Konstig Konst..



Var ute och gick häromdagen (läs: för två veckor sen) tillsammans med Marion.. gick då förbi NK..där man inte kunde låta bli att stanna till..måste säga att jag blir imponerad över hur deras skyltfönster alltid lyckas förtrolla en..även om jag kanske inte alltid gillar produkterna gillar jag definitivt sättet dom skyltar på..

Känns som att veckans tema var: Brottsligt..?!




..Med någon av dessa mössor skulle man inte frysa i vinter (!)..




    ..Är inte avundsjuk på skyltdockornas high heels..



Puss & Kärlek.

..Apornas Planet (R)evolution..


Var på bio igår ute på Heron City...hade ingen aning om vad vi ville se, men då Daniel skulle upp tidigt imorse begränsade det vilka filmer vi kunde välja bland..fanns en film rättare sagt som slutade i lagom tid.. vilken var följande:



Måste säga att jag var lite skeptiskt till en början trots att jag har hört att den skulle vara bra
(Hade heller inte sett "första" filmen, fick dock veta var den andra filmen egentligen och att det inte spelade någon roll) så tänkte..vi kör..

Och tycker såhär efteråt att den faktiskt var ganska bra..inte alls som jag hade förväntat mej, utan bättre!
Kan nästan vara så att jag skulle vilja se "tvåan" (ettan?) nu.. ;)

Puss & Kram.
 


..Twentyfour Hours..


Åkte till Tierp igår för att hämta lite saker till lägenheten.. (börjar ta sig, men ni får vänta lite till på bilder) men framförallt för att fira min mamma som fyllde år!!

Blev middag och tårta tillsammans med familjen och mormor och morfar..mysigt!

Dock blev det en kort visit denna gången..då jag var tvungen att ta mej tillbaka till Stockholm redan ikväll för att hinna träffa Daniel lite innan det var dags för honom att åka tillbaka till Sveg där han nu kommer vara i veckorna, två månader framöver..

Hann dock med ett besök hos några vänner till familjen, där jag har fått i uppgift att totalrenovera nedervåningen av deras hus, (vilket innefattar 4 rum och kök)..ska bli riktigt kul.. så var dit på förmiddagen för att ta mått och bilder.. :) 

Sen var jag och hämtade saker från mitt "förråd" och packade bilen full.. hann även förbi mormor och morfar en stund innan det var dags att bege sig..

Stannade till I Uppsala för att äta middag tillsammans med lillasyster och Maria..blev indiskt..jättegott, dock "brände det i käften" till och från, men löste problemet genom att "skölja ner" med lite nano bröd, som blev kvällens favorit.. ;)

 
                         ..Hur söta får man bli..eller..(?!) ;D..

Efter en riktigt mysig kväll var det dags att ta sig tillbaka till storstaden..och nu är det dags att sova!

Godnatt Puss.


..Inlagd..


Var och handlade lite häromdagen..hittade då på denna:




..Det är kvalité på sakerna nuförtiden..till ett bra pris också..

I förbi farten hittade vi även på detta andra fantastiska klipp, nämligen:
skivad Önos gurka för ynka 2,90 st?!

Så till alla studenter därute: gillar ni gurka och inte vet hur ni ska överleva månaden..?
för endast 21kr har ni mat för en hel vecka, (mindre än en hunka för hela månaden) (!) ;) 



Puss & Kram.


..StadsRundtur..


Har varit riktigt trött idag..vilket inte är särskillt logiskt med tanke på att jag var ledig igår
(iom att jag jobbade i helgen..) så gårdagen gjorde jag allt jag kände för och inget annat.. tog en lång skön sovmorgon.. hade inga planer för dagen, så skickade iväg ett spontan sms till Moroj, blev glatt överraskad när det visade sig att även hon hade en ledig dag..

Möttes upp lite senare på stan för en lunch och en rekorunda.. har bestämt mej för att spendera en mindre förmögenhet på att uppdatera min garderob när första lönen kommer.. :)
vilket nog inte kommer bli alltför svårt då det fanns jätte mycket fint i affärerna.. (!)



  ..Här är ett litet urval av det jag skulle kunna tänka mej.. ;)


Efter ett X-antal timmar på stan, köpte vi med oss mat och begav oss till Östermalm och Moroj´s nya lägenhet..en jättefin och mysig lägenhet har hon fått tag på..den lyllosen..

Ännu lite senare blev det bestämt att jag skulle möta upp en gammal vän, som jag inte sett på säkert
7 år
..för en promenad..komiskt nog visade det sig att han bodde i samma hus och samma portuppgång som Moroj.. vad är oddsen för det..? Helt sjukt.. (!)
det är gånger som dessa man inser att världen inte är så stor som den verkar ändå.. ;)

Hur som helst
.. en promenad blev det..i nästan två timmar..tog en rejäl runda Stockholm runt.. så nu har jag breddat mitt lokalsinne och mina historie kunskaper..(Allmänbildning?) :)

Puss & Kram.

 

..Tvätt Trubbel..


Har lärt mej många nya saker dom här två veckorna.. främst på jobbet såklart..men även i vardagen
här i Stockholm
..vill påpeka att det inte är själva tvättningen jag syftar på i detta inlägg utan själva tvättsystemet..

Skulle ju alltså tvätta häromdagen när jag kom hem från jobbet..vilket visade sig inte vara det lättaste..då jag inte ens lyckades ta mej in i tvättstugan..stod och grejade som en idiot innan jag fick veta att man öppnande dörren med hjälp av Tag:en..(borta på bokningsskärmen!)..lätt att veta..har aldrig använt mej av detta Tag-system förut..dessa ny moderniteter..vad är det för del på dessa små klumpar man låser fast? har aldrig varit något problem förut!...det var bättre för.. ;)

Hur som helst.. tvätttiden var inte längre än 2,5 timme (är van med 4-5h) så iom att jag inte började tvätta förrns halv åtta, hann jag bara med hälften..för att allt skulle hinna torka, vilket det ändå inte gjorde..
har ju inte jätte mycket i lägenheten som kan agera torkställning.. så fick lov att låta kreativiteteten flöda och använda mej av det jag hade..



                     ..Kallar den "Briefs Lightning".. ;)


Några dagar efter.. när jag tvättade klart det jag hade påbörjat..lärde jag mej även att det inte går att komma in i tvättstugan efter det att ditt tvättpass har gått ut (inte ens 30 sekunder efter)..utan då är du utelåst..snopet står man där på andra sidan dörren och undrar hur man ska komma åt sina kläder...
inser då att det inte finns annat att göra än att lägga på charmen och och "attackera" första bästa människa (oavsett kön) med den...Vilket funkade.. ;)

Puss.



RSS 2.0