..Cleant (!)..

Hade två missade samtal häromdagen av en av mina kollegor..Helén..samt fått ett meddelande..där det stod att hon ville att jag skulle ringa.. Min första tanke var: vad har nu hänt..? Blev ganska paff när jag ringde upp och det hon ville var att fråga om jag ville ha en tvättmaskin av henne och hennes man..?! (dom har precis köpt nytt hus som dom tokrenoverar, så dom skulle inte ha kvar denna då dom skulle köpa en ny, nu när dom fick plats med en full djup, (denna är 45 djup) så då kom hon att tänka på mej, att denna skulle få plats i min lägenhet..) förvånad svarade jag att det absolut var intressant, men att jag var tvungen att mäta att den gick in först..konstaterade några timmar senare när jag var på plats i lägenheten att det skulle den.. Så idag efter jobbet var jag till Södertälje och hämtade tvättmaskinen..
och såhär ser den ut:

image description

Hur fin som helst ju, eller hur (?!)

Ett STORT tack till Helén och Stefan, för denna mycket generösa gåva (!!)
Ska använda den väl vill jag lova :D

Puss.

..Jobbhelg (!)..

Efter att ha jobbat några timmar på HTH i lördags (11-15) var det dags att ta sig till Tierp för lite mer jobbande..kom fram vid femtiden.. bestämde mej då för att hälsa på mormor och morfar för lite kvalitetstid.. alltför ofta blir det tyvärr korta besök (även om dom är många) så nu kände jag att jag ville åka dit utan att ha någon tid att passa.. väl där bestämde jag mej för att fixa i ordning lite första adventsfika, med smörgåsar, kaffe, kakor och levande ljus..Insåg sedan att mormor och morfar inte hade adventspyntat, så jag och morfar rotade fram ljusstakarna och gjorde lite adventsfint.. :)

Sen var det dags att åka och lägga sig, då det skulle bli en lång dag dagen därpå..

Körde igång strax innan 10.00söndagen och jobbade fram till 23.00 tack vare förberedandet helgen innan, så kunde vi sätta igång med tapetseringen direkt, började med att tapetsera gästrummet, när det var klart gick vi över på sovrummet..flöt på riktigt bra så när tapetseringen av dom båda rummen var klar påbörjade vi golvläggningen i gästrummet, hann så gott som klart innan vi gav oss för dagen..

(Såhär ser det ut just nu..)

Vardagsrummet:


 

Sovrummet:
 

  

(Lite skillnad va?) :)


måndagen (Jo, ni läste rätt, tack vare mitt flexibla jobb har jag möjlighet att lägga upp arbetstiderna lite hur  jag vill, så valde att stanna en extra dag i Tierp för att hinna klart!) var det lite småfix att göra till att börja med, sen var det golvläggning i sovrummet som gällde.. vid fyra tiden var det klart, bestämde oss för att stanna där för den här gången, då vi inte kunde göra så mycket mer just då plus att jag behövde ta mej tillbaka till Stockholm..

Sagt och gjort..kom hit vid sjutiden, nu är det dags för storhandling och matlagning! :)
(Innan jag lämnade Tierp åkte jag och hämtade mina julsaker som jag inte fick med i flytten, så förhoppningsvis blir det lite julfint hemma hos mej också!)

Kärlek <3

..Framsteg..


Även om jag inte har det på papper (vilket jag inte lär få förrns i slutet av februari (29:e) när min provanställning går ut) så kan man väl säga att jag fick "besked" om att jag kommer få fortsättaHTH..fick nämligen ett mejl av chefen igår där han meddelade att han har bokat in mej på en tre veckors utbildning i Danmark, utbildningen består utav tre tillfällen på en vecka vardera, den första är i början på februari, den andra i slutet av mars och den tredje och sista i slutet av maj..då detta är en väldigt dyr utbildning har jag svårt att tro att dom skulle kosta på mej den om dom inte tänkt låta mej vara kvar.. (?!)

Så denna "kombinationen" fick mej att ifrågasätta detta hos chefen, som svarade (efter lite jäkelskap) med ett stort leende, kollegorna kollade frågande på mej och undrade om jag trott något annat?..så det känns bra! Även om jag som sagt inte har det på papper än.. :)

Detta firades på kvällen med middag, vin och trevligt sällskap i form av min goda vän Tobias.. :)

Idag har också varit en bra dag..fixade nämligen min första egna "riktiga kund" idag..helt själv..(har ju jobbat med en hel del kunder sen jag började på HTH, men dessa har jag blivit tilldelad/ delaktig i av/med någon annan) så det här känns lite extra speciellt.. :)

Puss & Kram.


..Vardagslyx..

Har jobbat hemifrån idag..älskar att ha möjligheten att göra det..(var på kurs i Göteborg igår..blev en lååång dag vill jag lova, klockan ringde 04.15...åkte från Stockholm 06.10....21.30 var jag hemma igen..tvärdog i sängen!) Så idag har jag tagit det lite lugnt på order av chefen, efter att ha jobbat halvdag, jobbade jag lite med lägenheten i form av att slipa och måla vardagsrums väggen..



Efter det unnade jag mej ett långt varmt bad med Hollywood bubblor Deluxe, tända ljus och Melissa Horns senaste album.. efter det kurade jag ihop mej i soffan och kollade på Sex and The City.. det kallar jag vardagslyx.. :)

Puss & Kram.


..Privata Projektet Påbörjat ..


Det fanns många planer för helgen som varit, Göteborg stod först som ett alternativ, var även "på tapeten" att jag skulle få finbesök från Örebro i form av Jens.. men det hela slutade "efter många om och men" med en tur till Tierp för att påbörja projektet jag pratat om tidigare..nu var det dags för Del Ett: Demolering (!)

Så det som har hänt i helgen är alltså följande:

Walk-in-closet:

> Rivit en platsbyggd Garderob
> Spacklat och slipat igen skarvar och hål
> Målat tak
> Målat väggarna ljusgrå (2ggr)

(Nya) Sovrummet:

>Rivit Platsbyggda Garderober
>Målat tak

Gästrummet:

>Rivit platsbyggda Garderober
>Målat tak (Pärlspont!!!) :S
>Rivit bort gamla tapeter


och här kommer lite före och efter bilder:

 
                                  ..Walk-In-Closet - Före..
 
                                  ..Walk-In-Closet - Efter..


  
                                ..(Nya) Sovrummet - Före..



                             ..(Nya) Sovrummet - Efter..


 
                                  ..Gästrummet - Före..
 
 

                                     ..Gästrummet - Efter..


Som ni ser är det en hel del kvar att göra..tanken är att Del Två: tapetsering och golvläggning ska ske redan nästa helg..om allting går som det ska.. vilket återstår att se.. :)

Puss.

..Värdelös Match, Underbar Öl..


Var på Derby i måndags tillsammans med jobbet..och måste säga att jag blev riktigt besviken, först på "introt" till denna kväll som bestod av middag och lite "business-talk" från företaget som hade bjudit in oss till detta skulle bjuda på.. maten var god, men deras "insats" var verkligen vek..man kan väl säga att dom sumpade sin chans lite...osmart och lite klantigt av dom när dom hade världens chans..men men..
det är ju inte "min huvudvärk" som man brukar säga..

hur som helst..det blev dags för match...redan efter tio minuter in i matchen kändes det som att Djugården hade gett upp..sen gick det bara utför för dom..inte så mycket till match med andra ord..


..En överlycklig Therese som inte varit på en hockeymatch sen hon var typ 12 år..



Inte fick vi någon öl heller, då dom inte sålde det i kioskerna under den här matchen, det fanns en bar, men kön till den var ju som ni kanske förstår ganska lång..

Efter ett resultat på 5-0 till AIK var det dags att ta sig hemåt.. jag och en av kollegorna Carina delade en taxi..väl inne i stan skulle vi skiljas åt, då Carina föreslog att vi "skulle gå och ta en drink eller så?!" Jag föreslog att vi skulle gå och ta "den där förbannade ölen vi väntat på hela kvällen"...
hon var inte sen att ändra sig.. ;)

Så vi gick till ett ställe som ligger på en tvärgata till Sveavägen, där introducerade Carina mej för en öl som kan ha blivit en ny favorit.. Kvak heter den, och såhär ser den ut:



Väldigt annorlunda men väldigt god, kan rekomenderas starkt (!)

Puss & Kram.

..Fyndat Fint..


Cervera butiken som ligger ute vid våran butik i Länna ska också flytta och säljer nu ut allting..
vilket jag fick veta....vilket resulterade i detta:




Lite nya saker..främst till köket.. eller bara till köket som när på "lamp ljushållarna", dessa frostade små skönheter är till balkongen..köpte ju faktiskt en sak till..en lampa (skräll tänker ni som varit hos mej och vet att det inte är någon direkt bristvara här hemma) nu är det så att det är fruktansvärt kallt här hemma just nu (måste nog lufta elementen) så dom behövs vill jag lova.. (!) sen kan jag ju lugna er med att jag faktiskt ska göra mej av med några av dom också... ;)

Såhär ser iallafall den nya lampan ut:



Just nu sitter den i vardagsrummet, pga. att jag inte hade någon lampa där.. men funderar på att eventuellt ha den i köket..har inte bestämt var den passar bäst än..vad tycker ni?


(Allt detta kostade lite drygt 1.000 kr, ett riktigt fynd enligt mej!)


Puss!

..Finfrämmande..


Har haft Tess, Andreas och Atlas på besök i helgen.. helt underbart mysigt var det.. dom kom i fredags strax efter jobbet..vi tog en tur ner till Solna centrum där vi köpte lite mat och godsaker till kvällen.. :)
sen var det FREDAGSMYS som gällde! Tacos, rött vin, chokladfondue, godis och idol blev den
perfekta kombinationen (!) 



Startade Lördagen med en rejäl frukost..innan det var dags för mej att ta mej iväg till jobbet och för
Tess, Andreas och Atlas att göra ett besök på Solvalla..



 

Hann ses en snabbis innan det var dags för dom att ta sig vidare till nästa ställe dom skulle till.. tiden går alltid för fort när man inte vill att den ska göra det!! men tröstar mej med att jag faktiskt ska till Karlstad om några veckor och att vi kommer ses då igen.. :)

Måste visa den fina presenten jag fick av dessa godingar:



En "egen importerad" flaska rött från Spanien (det var detta vin som dracks i fredags, mycket gott!), en kokbok med tusentals (500) frestelser i, en turkos kökshandduk med ugglor(Tess känner mej!!) och en turkos grytlapp i mjuk silikon..Ett STORT tack söta ni! :)
 

Kärlek <3


..So last year (!)..


Har ju som sagt varit på Ikea vääääldigt mycket den senaste tiden! Häromdagen när jag var där såg jag dessa och kan inte låta bli att små-le för mej själv.. för drygt två år sedan, bestämde jag mej för att jag hade ledsnat på mina vita knappa lampor (se den högra på bilden) så bestämde mej för att måla om dom..bestämde mej för att göra dom svarta.. efter många om och men var dom äntligen färdiga,
och fina blev dom..



Var så glad över mina "nya" lampor..hade väl bara haft dom uppe några dagar, när en kollega som var på besök hemma hos mej, berättade att knappa lamporna skulle komma i svart "om några veckor".. gissa om jag blev less! men någonting hände..lamporna kom aldrig..förrns nu..två år senare? Varför det tog så lång tid vet jag inte.. men vad jag vet är.. att jag var före.. sisådär två år före med att ha dom! Vilket känns bra! (dessutom är mina svarta invändigt också) så helt lika är dom inte.. ;)


Puss & Kram.

..NO Entry..


Ända sedan jag såg lägenheten för första gången hade jag bestämt mej för att bygga igen öppningen mellan kök och vardagsrum...mest för att utnyttja väggarna till max, men även för att jag kände att det skulle bli snyggare..

men när jag nämt detta har dom flesta inte hållt med utan tyckt att jag skulle behålla den, majoriteten har även tyckt att jag skulle öppna upp den istället (Vilket jag personligen tycker att lägenheten är för liten för!)

Men idag tog jag beslutet att "som så många gånger förr" lyssna på min magkänsla..så idag byggde vi igen öppningen, vilket redan nu känns som ett bra och rätt beslut!



Vill man komma till vardagsrummet får man numera gå via hallen (!) :D 

Puss.

.."Flyttgröt"..


Är helt överväldigad (!!!)

Har fått så många fina/goda/bra inflyttningspresenter av massa underbara människor!

Från Emma fick jag skålarna jag visade i ett tidigare inlägg, Av Tobias fick jag lägenhetens första blomma, en underbart vacker orkidé..som var såhär fin:

 

(En plastbunke från köket fick agera kruka, observera att det inte är en av dom nya fina bunkarna jag fick av Emma, utan en look-alike..som med all säkerhet kan känna sig utbytt nu ;D)

Finaste Millisen var på besök i Torsdags till Fredags.. hon hade med sig en kasse med brieost, kex, choklad, vitt vin och en massa mer annat gott som vi avnjöt tillsammans på kvällen..mums var det!



Mamma och Pappa har varit med och bidragit till renoveringen!
(Pappa har ju även hjälp till "fysiskt" med den)

Och i Lördags när jag var och hämtade mina saker i Tierp fick jag en STOR matkasse av mormor och morfar, med massa saker man kan tänkas behöva såhär i början innan man kommit i ordning med allt i köket och med matlagningen..(riktigt genomtänkt vill jag lova!)

Alla presenter är verkligen toppen, är som sagt överväldigad över att jag fått så mycket saker, vill verkligen tacka er alla underbara människor från djupet av mitt hjärta!! TACK!

All Kärlek <3


..Unpack..


Vaknade upp till det här i morse..



Ett vardagsrum som liknade mer ett förråd än just ett vardagsrum..hade ingen aning om vart jag skulle börja.. så högg tag i det som låg närmast och gick komma åt..så har det sen hållt på timme in och timme ut..har inte ens varit utanför dörren idag (!) Galet....



men
högen har iallafall miskat betydligt..nu kan man skymta soffan.. ;)


Massa Pussar & Kramar.

..I´m Moving On..



Då var det gjort! Idag var jag och hämtade alla mina saker i Tierp.. Skönt vill jag lova!! Som jag har saknat min egna säng och mina egna saker!

Det var en minst sagt välfylld lastbil som lämnade Tierp (efter 2 timmars packande och lunch tillsammans med mormor och morfar och familjen)..och bar iväg mot Klippgatan 8C i Solna.. :)


Nu hoppas jag att det dröjer ett bra tag innan det är dags att flytta igen (!!)

Puss. 

..Renoveringsobjekt minus sobjekt..


Sena nätter som tidiga mornar har det hållt på..enda sedan jag fick tillgång till min lägenhet har det lixom varit lite svårt att fokusera på något annat än den och att fixa i ordning så den blir som jag vill ha den.. måste säga att det gjorts många framsteg på dom här åtta dagarna sen jag fick nycklarna..

Började med sovrummet, gick sedan över på vardagsrummet och tillsist hallen.. så nu taken och väggarna skinande vita i alla tre "rummen" känns riktigt fräscht och fint.. :)

 
..Sovrummet har gått från en ganska ocharmig pissgul färg till vitaste vit.. :)




                            ..Vardagsrummet likaså..


..Kanske inte syns sån stor skillnad på bilderna ovan, men här syns det definítivt (!)..


        ..Den "Grannypants-rosa" hallen har förvandlas till..


                                    ...vit såklart.. ;)


Tanken är nu att alla lister ska bytas ut, dom blir inte bara vita, dom blir högre också.. :)
Sen ska även dörrhålet mellan Kök och vardagsrum byggas igen som jag nämnde tidigare..
sen är faktiskt vardagsrummet så gott som klart!

Då det redan är ett fint riktigt ekgolv där finns det ingen anledning till att byta ut det tycker jag..sovrummets golv däremot kommer byta utseénde.. där ska det nämligen in en grå heltäckningsmatta..det ni! :) 
(har alltid velat haft en heltäckningsmatta i något rum, och vad passar inte bättre än i sovrummet?
Förstå vad mysigt på morgonen att sätta ner fötterna på!) 

Hallens golv får avvakta ett tag då jag inte vet vad jag vill ha för golv där.. (?!)

Kök och badrum är inget jag tänkt rusta för tillfället, även om jag mer än gärna skulle vilja..
(har redan ritat upp mitt blivande kök.. ;D) 

Däremot har jag gjort en "ytrenovering" av badrummet så länge, med hjälp av lite kakeldekor.. är faktiskt riktigt nöjd med slutresultatet! :)



                                         ..Före..



                                           ..Efter..

Tänk vad lite kakeldekor kan göra STOR skillnad (!!) Så småningom ska även golvet bli svart med hjälp av färg, jo ni läste rätt.. ska måla klinkersen, för det finns faktiskt specialfärg som man kan använda till just det! Bra va?! :)

Puss & Kram.



RSS 2.0